0 листопада 2021 року у місті Києві у Національному спортивному комплексі “Олімпійський” відбувся 10 Форум розвитку громадянського суспільства «Незалежність – це ми». Подія присвячена 30-й річниці відновлення незалежності України.

Організатори Форуму, Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання), прагнуть заохотити лідерів громадянського суспільства сміливо долучатись та брати лідерство у творенні та зміні суспільного договору в Україні. Цей щорічний захід має на меті об’єднувати зусилля усіх секторів до осучаснення демократичних суспільних правил в Україні.

Форум об’єднав громадських активістів, благодійників волонтерів, представників бізнес-компаній та донорських організацій, очільників держави та представників органів місцевого самоврядування. На Форумі відбулися панельні дискусії, воркшопи, майстер-класи, ігри, партнерські виставки. Відзначено внесок громадянського суспільства у творенні та розбудові держави. Саме люди є творцями змін та натхненниками змінюватися іншим, а разом — всієї країни.

На Форумі є формат проведення зустрічей, коли організації з України представляють свої успіхи, невдачі та досвід отримання корисних для громади результатів. Серед цих організацій Фонд громад «Рідня” не раз розповідав учасникам Форуму про власні унікальні технології благодійності. Нас знають в Україні як потужний благодійний “механізм”, який допомагає об’єднати жертводавців та тих представників громади, які мають ідеї для допомоги іншим, але потребують ресурсів. 

З 2019 року Фонд громад “Рідня” та Християнська служба порятунку є виконавцями програми “Добрий господар”. Метою програми є поширення необхідного об’єму знань та практичних навиків в громадах задля подальшого масштабування і відтворення, в результаті яких учасники набувають здатність економічної самоорганізації, стають творцями свого майбутнього, своїх родин і громад, здобувають впевненість у собі, віру у добро та людей, стають соціально активними у своїх громадах та готовими безкоштовно передавати здобуті знання і практичний досвід іншим потребуючим.

На Форумі було представлено спільну роботу Фонду громад “Рідня” та Християнської служби порятунку щодо популяризації в сільських громадах агротехнічних знань, запровадження на селі кооперації та сімейного фермерства. Учасників Форуму було проінформовано про існуючу мережу агровиробників “Посади Яську” і запропоновано бажаючим долучитися до неї вирощуючи на власній земельній ділянці білу витку квасолю яську. 

Учасник мережі “Посади Яську” зможе отримати користь для себе та родини у вигляді економічної вигоди, здорових продуктів харчування, започаткувати процес створення успішного, самодостатнього сімейного господарства.

Долучитися до вирощування білої виткої квасолі яськи можна на земельній ділянці розташованій будь-де в Україні. Із свого боку ми забезпечуємо науковий, технологічний супровід, а також сприяємо збуту вирощеної продукції.

Олег Шмілик, координатор програми “Добрий господар” Фонду громад “Рідня”

Viber: +380505508508