Кардинал Мюллер наразився на критику через негативні репліки про Сороса, Ґейтса та Шваба

Через висловлення думок, неприхильних до глобальної еліти, колишній очільник Конгрегації доктрини віри кардинал Ґергард Мюллер став об’єктом критики з боку як світських середовищ, так і церковних кіл.

6 грудня німецький ієрарх дав інтерв’ю, яке зачіпало питання реакції на COVID. Його повна версія була оприлюднена лише 15 грудня, одначе окремі репліки кардинала потрапили в інформаційний простір раніше і стали причиною навішування на ієрарха численних ярликів.

У своєму інтерв’ю кардинал Мюллер вказав на виразні тоталітарні тенденції, які стали можливими завдяки епідемії, зокрема на виникнення можливості «піддати людей повному контролю».

Мюллер розповів про «певний хаос», спричинений епідемією COVID, який, за його словами, використовується глобалістськими елітами як спосіб запустити програму Великого Перезавантаження. Ієрарх зазначив, що санітарні обмеження принаймні частково варто пояснювати «бажанням використати цю можливість, аби піддати людей повному контролю і встановити систему державного нагляду, як про це сказали самі ж прихильники Великого Перезавантаження». При цьому він процитував відому заяву засновника Всесвітнього економічного форуму Клауса Шваба про епідемію як «вікно можливостей» утілення глобалістсько-технократичних ідей.

Кардинал наголосив на аморальності Шваба та його соратників. «Багато людей вмирають, хворіють, їхнє життя суворо обмежене, економіка сильно пошкоджена, діти не можуть ходити до школи… І в той же час знаходяться люди, які з висоти свого багатства дивляться зверхньо на ці повсякденні змагання, а потім голосно декларують, що це можливість просувати свій порядок денний», – сказав Мюллер.

Окремо він наголосив на лицемірстві олігархів та політичних лідерів, згадуючи про нещодавній саміт ООН у Ґлазґо: його учасники, намагаючись під виглядом турботи про екологію запровадити численні обмеження для пересічних людей, мають у розпорядженні величезні матеріальні блага і відвідували саміт, користуючись приватними літаками, що з точки зору, яку вони декларують, було вкрай неекологічно.

Колишній очільник Конгрегації доктрини віри також підкреслив неприйнятність трансгуманістичної складової глобалістських прагнень, наголосивши, що програма Великого Перезавантаження спирається на намір «за допомогою сучасних технологій створити нову людину»«Я не хочу, щоб мене врятували і “створили заново” за образом і подобою Клауса Шваба і Білла Ґейтса, Сороса та інших подібних осіб», – сказав ієрарх.

Після появи фрагментів інтерв’ю речник Конференції католицьких єпископів Німеччини заявив, що позиція кардинала Мюллера є приватною і не має нічого спільного з позицією інших єпископів.

Згодом офіційний новинний сайт німецького єпископату опублікував інтерв’ю з релігієзнавцем зі Штутгарту Міхаелем Блюмом. Блюм класифікував тези кардинала як «теорію змови», а також заявив, що висловлювання ієрарха є антисемітськими.

Звинувачення в антисемітизмі на перший погляд здаються дивними, але насправді це доволі поширена практика цькування осіб, які критикують Джорджа Сороса, що має єврейське походження. Зокрема, через критику Сороса в антисемітизмі неодноразово звинувачували угорського прем’єра Віктора Орбана, який відомий своєю проізраїльською позицією. Попри маніпулятивність звинувачень, проти кардинала висловився й голова Центральної ради євреїв Німеччини Йозеф Шустер.

Опісля шаблонні звинувачення почали транслювати провідні німецькі ЗМІ.

Слід зауважити, що кардинал Мюллер не вперше висловлює думки стосовно коронавірусної кризи, які відрізняються від панівних. Рік тому він виступив із заявою про те, що політики використовують епідемію з метою дехристиянізації Європи і Америки.

Ієрарх коментував і саму концепцію Великого Перезавантаження. Він стверджував, що нині «капіталізм, технологічні гіганти західних країн» і «комунізм Китайської Народної Республіки» «зливаються в уніфікований капітал-соціалізм»; це злиття, на думку ієрарха, породжує небезпеку «абсолютного контролю за думкою, мовою і діями», адже «гомогенізованою людиною легко керувати». При цьому Мюллер зауважив, що чимало небезпек, застереження щодо яких раніше намагалися дискредитувати як вигадки конспірологів, таки втілилися в життя.

Крім того, кардинал негативно відгукувався про Джо Байдена.

Назагал, ієрарх не вперше стає об’єктом критики. Прохолодне ставлення до цього відносно консервативного кардинала панує і в світських середовищах, і серед ліберальних католиків. Імовірно, цього разу критика у бік ієрарха була значною з огляду на те, що він говорив про загрозливі тенденції не узагальнено, а називаючи імена, що за ними стоять.

Джерело

Велике Перезавантаження неприйнятне з християнської точки зору – отець Роман Лаба

Візія суспільства, індивіда і політичної системи , яку пропонує концепція Великого Перезавантаження, має розцінюватися християнами як абсолютно неприйнятна.

На цьому наголосив український римо-католицький священник Роман Лаба у відеоогляді книги Клауса Шваба і Тьєррі Маллере «COVID-19: Велике Перезавантаження».

Отець Лаба зупинився на таких складових концепції Великого Перезавантаження як трансгуманізм, ЛГБТ-ідеологія, глобалізм, втрата приватної власності, тотальне порушення принципу субсидіарності.

«Нове суспільство, яке хоче створити світова олігархія, відмовиться від людського єства, бо прагне створити нову людину або “покращити” те, що сотворив Бог. Таке суспільство відомовляється від природної потреби людини відчувати зв’язки з рідною країною, нацією та меншими спільнотами, з культурою, які творять людську ідентичність. Це суспільство буде ігнорувати принцип субсидіарності під приводом ефективності у вирішенні глобальних проблем. І такі ідеї, і таке суспільство є абсолютно неприйнятними з християнської точки зору», – стверджує священник.

Він також зауважив, що риторику, яка йде на користь реалізації концепції Великого Перезавантаження, підхопили і окремі ієрархи.

Як повідомлялося, на думку відомого католицького оглядача Едварда Пентіна, ряд ініціатив Папи Франциска відповідають концепції Великого Перезавантаження.

Папа Франциск неодноразово виступав із закликами, які можна звести до думки, що епідемія COVID-19 вимагає посилення глобалістських тенденцій. Такою спрямовінстю зокрема було відзначене його минулорічне різдвяне послання.

Джерело