Українське громадянське суспільство та неурядові організації виступають проти проведення заходів ЛГБТ у Польщі під українськими прапорами. Про це пише просімейний рух у своєму зверненні до Президента Анджея Дуди, яке набуло масового поширення у польських ЗМІ.

У публікаціях в польських засобах масової інформації наголошується, що українці не хочуть проведення «KyivPride» у Варшаві із українською символікою. Адже трагедія, яка постигла Україну не є плацдармом для популяризації ЛГБТ-ідей. У публікаціях згадується, що у своєму зверненні українці просять Президента Дуду запобігти провокаціям на спільному фронті боротьби, як із російськими загарбниками, так і за спільні християнські цінності.

Наприклад, польське видання NCZAS видало публікацію, у якій цитує Рух “Всі разом!” та зазначає, що позиція на захист життя є особливо значимою у умовах війни в Україні. Окремо у матеріалі підкреслюється думка про те, що Україна є країною, в якій вкорінені християнські цінності та міцні сімейні стосунки. Адже саме це мотивує українських солдат захищати кордони не лише нашої країни, а й усієї Європи.

Також у матеріалі яскраво висвітлено занепокоєння просімейних організацій України, що проведення так званого «KyivPride» у столиці консервативної Польщі може стати проблемою міжнародного масштабу, яка завдає шкоди репутації та інтересам воюючої України.

Також автори публікації пишуть, що «деякі громадяни України, які отримали гостинність у Польщі, заявили про намір діяти всупереч її інтересам та цінностям». Йдеться про так звану акцію «KyivPride» ЛГБТ-спільноти, заплановану на 25 червня у Варшаві.

Справді, вони використовують трагедію України та її легітимність для пропагування ідеології ЛГБТ. Якщо тут спостерігається певний консенсус серед політиків, які швидше не використовують українську тему у своїх цілях, то в «райдужному» середовищі таких заперечень немає“, – пише видання NCZAS.

Також видання Polonia Christiana опублікувало матеріал по мотивам звернення українського просімейного руху. У своїй публікації  видання містить численні цитати зі звернення до Президента Польщі.

Автори матеріалу наголошують, що ініціативи на захист життя та проти ЛГБТ-ідеології в Україні знаходять величезний відгук серед переважної більшості польського суспільства. А пропаганда ідей ЛГБТ, яка завдає шкоди дітям, підліткам та сім’ям, не може відбуватися у Варшаві під українськими прапорами, адже це загрожує виникненням проблем між двома державами.

Польська OPOKA видала матеріал про українських христян, які вважають, що проведення параду вулицями Варшави завдає шкоди інтересам воюючої України та завдає шкоди польському народу.

Особливий наголос зроблено на тому, що спроба проведення так званий «KyivPride» деякими українськими біженцями суперечить національним інтересам польського народу та офіційної позиції польського уряду.

«Адже це не лише провокація, а й відверта загроза українським інтересам на міжнародній арені», — йдеться у повідомленні. «І це не лише пропаганда сексуальних відносин між особами однієї статі та інших девіацій, а й спроба привнести до польського суспільства ліві та соціалістичні ідеї. І такі дії служать інтересам Російської Федерації», —  зазначають автори матеріалу.

У повідомленні польського видання MARSZ також згадується колективне звернення просімейного руху України до Анджея Дуди щодо блокування ініціатив, які можуть завдати шкоди репутації України в умовах війни, що триває. В тому числі – опублікували аналогічне звернення від українських військових.

https://twitter.com/i/status/1533108111468281857

У матеріалі підкреслили, що Україна — країна, в якій укорінені християнські цінності, а сім’я — важлива цінність для жителів країни.

Також Президент польської правозахисної організації Ordo Iuris Єжи Квасьнєвскі опублікував пост на підтримку України у своєму Твіттері. У публікації він звернув увагу, що українське громадянське суспільство та неурядові організації виступають проти проведення заходів ЛГБТ у Польщі під українськими прапорами.

Нагадаємо, що Рух “Всі разом!” надіслав листа до Президента Польщи Анджея Дуди, в якому зазначив, що «КиївПрайд» у Варшаві суперечить цінностям українського і польського народів. У своєму зверненні Рух наголосив, що подібні заходи є відвертою шкодою і загрозою українським національним інтересам на міжнародній арені. В тому числі – прямо служать інтересам Російської Федерації, яка нині використовує усі можливі засоби для зменшення міжнародної підтримки України і, в першу чергу, з боку її основних партнерів.

Джерело