І. Загальні інтенції Молитовного Щита:


За збереження чистоти Вчення Церкви перед лицем новітніх духовних та світоглядних викликів, за відвагу та безкомпромісність Церкви у протистоянні з секуляризованим світом, за Боже ведення для ієрархів Церкви та світських лідерів-мирян.

За покаяння та навернення до Бога українського народу, за освячення української землі від скверни гріха, за перетворення української держави у територію Божого Царства.

За ведення служіння Молитовного Щита Святим Духом, за покликання до служіння нових духовних воїнів, за захист служителів у духовній, душевній та тілесній сферах.


ІІ. Спеціальна інтенція місяця від лідерської команди
Молитовного Щита

За успішний початок служіння Міжнародного Молитовного Щита та формування команди національних координаторів для солідарного запровадження такого служіння у різних країнах.

ІІІ. ЦЕРКВА (інтенція місяця)

За готовність Церкви до виконання Євангельського Доручення Христа в умовах сучасного світу.

Анотація до інтенції:

За здатність Церкви відмовитися від ізоляції від світу чи навпаки від компромісу з ним, за готовність Церкви вчиняти вплив на світ на основі Святого Писання та її Соціального Вчення.

За готовність Церкви євангелізаційного вторгнення у життя народів з метою їх духовного пробудження та навернення до Христа.

За готовність Церкви до виконання місії з повернення життєдіяльності держав у всіх сферах суспільного буття до основоположних засад християнської цивілізації.

За здатність Церкви залишатися невразливою для проникнення у її лоно сучасних нео-марксистських ідеологій, ліберальних доктрин та глобалістичних теорій.

За відродження у гущі народів жаги до місіонерського служіння Богу, зокрема, богопосвяченого життя, сталого дияконату та мирянського апостольства.

IV. ЦАРСТВО: Ближні Духовні Рубежі – Україна
(інтенції місяця):

1. Інтенція: за побудову закордонних відносин України на засадах реальних національних інтересів.


Анотація до інтенції

За перетворення України на міжнародній арені в активного гравця, який усвідомлює і послідовно відстоює свої національні інтереси, непохитно захищає від зовнішнього втручання свою християнську ідентичність та державний суверенітет, виконує роль країни-місіонера та протистоїть діяльності антихристиянських глобалістських сил, спрямованої на утвердження у світі «цивілізації смерті».

За побудову стратегічного партнерства із західними країнами, однак не за рахунок взяття на себе зобов’язань щодо імплементації в національне законодавство і суспільне життя країни елементів гендерної ідеології та інших антихристиянських доктрин.


За успішну протидію у всіх вимірах, зокрема, дипломатичному, економічному та медійному, неоголошеній гібридній війні з боку Російської Федерації як країни-агресора і окупанта, за підтримку білоруського народу у боротьбі проти тиранії і повзучої анексії країни.

За зцілення взаємних історичних образ та подолання сучасних політичних протиріч з християнськими народами Міжмор’я (регіон між Балтійським та Чорним морями), в першу чергу, з поляками та литовцями, з метою побудови спільного духовного і геополітичного простору та солідарного протистояння викликам і загрозам як зі сходу, так і із заходу.

За захист України від небезпечних міжнародних зобов’язань та угод, які суперечать її інтересам як суверенної християнської країни (партнерство Біаріц та ратифікація Стамбульської конвенції, китайські державні кредити та арабські інвестиції у стратегічні галузі економіки, прийняття мігрантів мусульман та турецький протекціонізм щодо поширення ісламського впливу, імплементація політики міжнародних організацій у сфері абортивного вбивства ненароджених дітей, реалізація проектів міжнародної технічної допомоги в галузі протидії так званій «мові ненависті» і «нетерпимості до гендерної різноманітності»).

2. Інтенція: за утворення прозорої, справедливої і дієвої державної системи для захисту прав громадян та інтересів країни.


Анотація до інтенції

За успішне проходження подальших етапів судової реформи, покликаної очистити суддівський корпус та забезпечити українцям право на справедливе і чесне правосуддя (на цей момент цю реформу уже розблоковано Радою Суддів – інтенція Молитовного Щита на жовтень).

За завершення реформи Служби безпеки України (позбавлення повноважень з ведення слідства) та проведення реальних перетворень у правоохоронних і фіскальних органах (Міністерство Внутрішніх Справ, Генеральна Прокуратура України, Державне Бюро Розслідувань, Державна Фіскальна Служба, Державна Митна Служба, Бюро Економічної Безпеки тощо).

За забезпечення належних умов для діяльності антикорупційної інфраструктури країни, зокрема, за призначення порядного професіонала на посаду очільника Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури (на цей момент Верховною Радою України уже проголосовано закон про Національне Антикорупційне Бюро України у редакції, яка дозволить провести чесний конкурс на наступного директора – інтенція Молитовного Щита на жовтень).

За оновлення складу Конституційного Суду України та прихід у цей вирішальний для питань національної безпеки орган судової влади порядних професіоналів-християн.

За забезпечення ефективної, чесної і прозорої діяльності державних органів та корпорацій, які впливають на якість та вартість комунальних послуг, газу та електроенергії для громадян країни, особливо для соціально вразливих верств населення.

3. Інтенція: За подолання і усунення передумов війни на Донбасі і окупації українських земель.


Анотація до інтенції

За те, щоби український народ реально навернувся до Бога та через віру пізнав своє покликання відповідальність за рідну землю, за те, щоби Церква виховувала у вірянах здоровий патріотизм і любов до Батьківщини, а християни невпинно молилися за країну і націю та діяли у суспільному просторі на Славу Божу.

За покаяння нації та освячення землі від скверни і проклять, породжених масовими злочинами і вбивствами на теренах
України, зокрема, внаслідок Голодомору, Голокосту, абортивного вбивства ненароджених дітей, червоних репресій, міжетнічних збройних конфліктів, релігійних переслідувань.

За те, щоби українці незалежно від регіону проживання прийняли в якості єдиної загальнонаціональної ідеї справу побудови християнської європейської держави, фундаментом якої є жива віра, історична пам’ять, базова просвіта та здатність до самоорганізації взаємодопомоги і самооборони.

За подолання духовних і світоглядних наслідків комуністичного радянського минулого, за припинення на теренах країни впливу доктрини «руского міра», яка спрямована на знищення національної ідентичності українців та на їх інтеграцію у загальну біомасу так званого «славянского єдінства».

За формування національної еліти, для якої Україна буде на другому місці після Бога, за належне духовно-патріотичне виховання молодих поколінь, за створення базованого на християнських цінностях духовного і світоглядного простору, який поєднає українців в єдину націю незалежно від етнічної і конфесійної приналежності.

4. Інтенція: за готовність держави і суспільства до нової хвилі триваючої пандемії коронавірусу.


Анотація до інтенції

За одужання тих, хто хворіє або страждає від ускладнень, спричинених коронавірусом, за мир для родин, які втратили близьких внаслідок пандемії, за відповідальне ставлення до оточуючих, готовність допомогти потребуючим та здатність підтримати страждаючих.

За безпечне, прозоре і добровільне проведення кампанії з вакцинації, за застосування на теренах країни лише тих вакцин, щодо виготовлення яких немає моральних застережень, за недопущення будь-якого адміністративного тиску та обмежень прав і свобод для тих, хто не вважає за доцільне проходити процедуру вакцинування.

За захист і витривалість для медичного персоналу, який бореться за життя уражених коронавірусом людей, за достатню кількість належним чином обладнаних лікарняних місць у медичних закладах, за готовність національної державної системи до нової хвилі пандемії COVID-19 та її економічних і соціальних наслідків.

За те, щоби вся інформація про поточний перебіг і актуальний стан пандемії, про пов’язані з нею виклики і загрози, про доцільність і обґрунтованість заходів, спрямованих на подолання її наслідків, була своєчасною, повною і достовірною, без елементів інформаційних спекуляцій та маніпуляцій свідомістю.

За те, щоби в інформаційному та освітньому просторах країни проводилася послідовна кампанія з популяризації і розвитку у населення навиків особистої гігієни, здорового способу життя та першої домедичної допомоги, за те, щоби на рівні локальних громад практикувалися базові форми самоорганізації і взаємодопомоги у кризових ситуаціях.


V. ЦАРСТВО: Дальні Духовні Рубежі – Світ (інтенції
місяця):

  1. Україна – за руйнування планів гендерних лобістів по прийняттю українським парламентом закону, яким уводиться адміністративна і кримінальна відповідальність за публічну незгоду зі способом життя ЛГБТ.
  2. Литва – за стійкість і послідовність литовської влади у
    протистоянні тиску з боку європейських інституцій і
    внутрішніх ліберальних сил в питанні запровадження у
    національне законодавство гендерної ідеології.
  3. Польща – за укріплення Духом Святим польських урядовців у справі відстоювання традиційної християнської родини та цінності людського життя від народження до природньої смерті.
  4. Білорусь – за захист білорусів, які зараз піддаються утискам і переслідуванням з боку тоталітарного режиму через свою віру, громадянську позицію та прагнення до свободи для свого народу.
  5. Міжмор’я – за укріплення і подальший розвиток Люблінського Трикутника як стратегічного міждержавного союзу Польщі, Литви і України, а також інших форматів консолідації народів регіону.
  6. Європа – за припинення нав’язування країнам ЄС, які зберігають свою духовну ідентичність, політики прийняття ісламських мігрантів і імплементації нехристиянських ідеологій.
  7. Росія – за реальну свободу сповідування віри в Росії і припинення гонінь з боку правлячого режиму щодо
    неправославних християнських деномінацій.
  8. Ізраїль – за укріплення християнських месіанських спільнот, що переживають випробування в зв’язку з триваючою пандемією і поверненням багатьох їх членів у країни походження.
  9. США – за повернення до реальної віри тих американців, які вважають себе християнами, але водночас підтримують аборти, гендер і так звану «боротьбу з проявами расизму».
  10. Китай – за відвагу служителів «зареєстрованих» християнських церков опиратися встановленню камер спостереження у храмах та цензурі проповідей з боку китайських партійних функціонерів.