Німецький суд засудив католицького священника Йоганнеса Штора до арешту тривалістю 70 днів або сплати штрафу розміром 9100 євро.

«Провиною» дев’яносторічного професора теології стало те, що він, будучи редактором журналу «Thelogisches», розмістив на його шпальтах статтю іншого католицького інтелектуала – о. Даріуша Око. Наукова стаття була критичною щодо ЛГБТ, зокрема висвітлювала проблему ЛГБТ-лобі у самій Церкві.

Самого автора статті засуджено до сплати штрафу розміром 4800 євро або 120 днів арешту. Священників звинуватили у «розпалюванні ненависті».

Наразі Йоганнес Штор та Даріуш Око намагаються оскаржити вирок, заручившись підтримкою організації «Ordo Iuris».

Особливістю цієї справи стало те, що увагу репресивних органів до священників, які відстоюють християнське вчення про сексуальність, звернув інший священник, який номінально є католицьким, – Вольфганг Роте. Роте належить до тих священнослужителів Католицької Церкви в Німеччині, які слідом за абсолютною більшістю місцевих протестантів виразно підтримують ідеологію ЛГБТ. У тому числі він долучався до «благословення» гомосексуальних пар.

На думку відомого священника Римсько-католицької Церкви в Україні Романа Лаби, ця ситуація стала одним із проявів «замаху на Церкву». У своєму відеокоментарі о. Лаба також ствердив, що за понтифікату Франциска Ватикан став уникати боротьби з ЛГБТ-лобі у Церкві. Навпаки, зараз це лобі міцніє.

Лист на підтримку отця Даріуша Око надійшов від комісії у справах душпастирства родин при Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні

Шановний о. професор Даріуш Око

Дорогий Отче Професоре!

З великим смутком і болем ми сприйняли сьогодні новину про те, що один із німецьких священників о. Вольган Роте вимагає реакції німецьких карних органів по відношенню до Отця Професора. І то за що? За проголошення правди про людину! Донос священника, який підтримує ідеологію ЛГБТ по відношенню до священника, який представляє християнське бачення людини, є справжнім скандалом, подібно як і вирок суду в Кельн, який зажадав кари штрафу або 120 днів позбавлення волі для Отця професора, а також для Отця професора Йоганеса Штора, головного редактора „Thelogisches”, де була опублікована Ваша стаття на тему ідеології ЛГБТ.

Суд в Кельн на цьому не зупиняється і у випадку браку компенсації погрожує навіть 5 роками в’язниці. Подібний позов священника за правду, то нічого нового в історії Церкви. Багато Божих мужів давало свідоцтво істині, навіть за ціну страждання і ціну власного життя. Можемо тут згадати св. Йоана Хрестителя, св. Станіслава єпископа, св. Томаса Мора, і багатьох інших героїв, які захищали правду про людину, про подружжя і родину, про красу життя в Божій благодаті. Однак чимсь новим і скандальним є той факт, що за такими переслідуваннями стоїть католицький священник, який підтримує антихристиянську ідеологію.

Подібні дії отця Волфгана Роте є порушенням усяких євангелічних принципів, а рішення прийняте Кельнським судом, є загрозою для свободи слова в Європі. Перед лицем цих сумних подій, прагнемо виразити Отцю Професору слова підтримки і подяки за євангелічну відвагу. З вдячністю згадуємо лекції Отця Професора для наших священників в Україні. Довіряємо особу Отця материнській опіці Діви Марії. Знаємо добре, що окрім різних політичних факторів, подібні вчинки мають духовний вимір, а тому беремося до духовної боротьби.

Нехай святий Станіслав, захисник істини і покровитель Краківської Церкви, буде для Отця Покровителем на цей важкий період.

З повагою

Єпископ Радослав Змітрович, OMI, Голова Комісії до справ родини при Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні

О. Вальдемар Павелець, SAC директор всеукраїнського бюро душпастирства родин

Члени Комісії до справ родини при Конференції Єпископів Римсько-католицької Церкви в Україні

Вдячні душпастирі і родини, які мали нагоду слухати лекцій отця Професора

Олаф Латцель

Як повідомлялося, протестантський служитель із Бремена постав перед судом, бо публічно засудив гомосексуалізм. Олаф Латцель окрім виконання своїх безспосередніх пасторських обов’язків веде популярний канал у YouTube, де має близько 20 тисяч підписників. В одному з відео проповідник засудив гомосексуалізм, назвавши його, зокрема, «формою виродження суспільства». Прокуратура розцінила публічну декларацію християнського ставлення до гомосексуалізму як «підбурення мас» і скерувала справу до суду.

Максимальна санкція за висунутими проти християнського проповідника звинуваченнями становила 5 років позбавлення волі.

25 листопада суд ухвалив рішення, яким зобов’язав Латцеля виплатити штраф 8100 євро у якості альтернативи трьом місяцям ув’язнення. Прокурор, який назвав Латцеля «релігійним фундаменталістом», вимагав сплатити більшу суму – 10800 євро.

У Німеччині завершився судовий процес щодо професора Ульріха Кучери (Kutschera). Науковця переслідували за висловлювання про зв’язок між гомосексуалізмом і педофілією.

Ульріх Кучера є професором біології Кассельского університету і спеціалізується на еволюційній біологіі. Він – відомий вчений, автор низки наукових книг і статей. Серед яких – гучна в Німеччині монографія «Гендерний парадокс», пише видання Родина.

У 2017 році Кучера дав інтерв’ю католицькому онлайн-виданню Kath.net, приводом для якого був прийнятий в Німеччині в червні того ж року закон про «одностатеві шлюби». В інтерв’ю професор заявив, що надання можливості усиновлення дітей одностатевим парам є «підтримкою педофілії на державному рівні».

Крім цього, Ульріх Кучера неодноразово висловлювався проти «одностатевих шлюбів», штучного запліднення, сурогатного материнства і засилля «гендерної науки».

При цьому професор Кучера – переконаний атеїст. Він наполягає на тому, що всі свої міркування будує не з точки зору якогось віровчення, а на підставі точних наукових даних і методів. І в своїх роботах, і в інтерв’ю він висловлюється про гомосексуальних людей як про тих, хто потребує захисту і допомоги, але пропаганду гомосексуалізму як цінності він вважає неприпустимою і руйнівною для суспільства.

«Якщо з’явиться закон, який підтримує “одностатеві шлюби” й усиновлення дітей одностатевими парами, можна вважати, що не за горами – педофілія і жорстоке поводження з дітьми, які будуть спонсоруватися державою», – вважає науковець.

«За 150 мільйонів років еволюції ссавців виник осередок “мати-дитина”, це найсильніший у світі зв’язок. Свідоме позбавлення дитини матері або ж спроба замінити батька жінкою – це порушення фундаментальних прав людини», – пояснює Кучера і додає: «У гомосексуальної пари немає відрази до інцесту. Крім цього, з імовірністю 95% прийомний син, як і його батько №1 та батько №2, буде гомосексуалістом. А це створює перспективу виникнення зовсім жахливого педофільського сценарію – “шлюбу на трьох”. З огляду на те, що лесбійки в більшості випадків більш схильні до педофілії, в таких парах є аналогічні проблеми».

Колеги подали на Кучеру до суду за «розпалювання ненависті» і провели демонстрації з вимогою звільнення професора. Суд розпочався 5 червня 2019 року в Касселі. У серпні 2020 року професор був засуджений до штрафу в розмірі 6000 євро «за образу лесбійок і геїв», але не погодився з рішенням суду і подав апеляцію.

У суді Ульріх Кучера представив ряд наукових матеріалів і досліджень, які доводять його правоту. «Все, що я сказав – правда від першої до останньої літери, – наполягав Кучера, – я можу все підтвердити». Однак прокурор заявив, що вони вирішують юридичне, а не наукове питання – таким чином засвідчуючи, що наукові дані можуть видаватися «юридично неприйнятними». Серйозно обґрунтовані твердження професора були названі «порушенням громадського спокою».

«Я висловився проти права геїв і лесбійок на усиновлення дітей, керуючись в першу чергу інтересами дитини, – підкреслив Кучера. – Але проти мене порушили кримінальну справу, а це значить, що наукові знання в Німеччині перебувають під загрозою – науковці можуть говорити тільки те, що на руку політикам, біологія виявилася під серйозним наглядом, як в тоталітарних державах. Щоб заткнути мені рот, мене представили злочинцем. Але цим мене не залякали, я продовжу розповідати суспільству про взаємодію чоловіків і жінок, гомосексуалістів і гетеросексуалів з біологічної точки зору».

Нарешті, 2 березня суд у другій інстанції виправдав Кучеру і постановив, що заяви професора не можуть бути засуджені.

Джерела:

https://politteo.online/novyny/devyanostorichnogo-svyashhennyka-mozhut-kynuty-za-graty-cherez-jogo-neloyalnist-do-lgbt/

https://www.facebook.com/1483477468394574/posts/4324635050945454/?app=fbl

https://politteo.online/novyny/olaf-latcel-2711/

https://politteo.online/novyny/u-nimechchyni-sudyly-naukovczya-yakyj-dovodyv-zvyazok-mizh-gomoseksualizmom-i-pedofiliyeyu/