В Україні починає впроваджуватися модель розбещення дітей та підлітків у шкільних стінах за участі фінансованих з-за кордону громадських організацій.

Така модель є особливо дієвою і небезпечною тим, що дозволяє пропонувати новим поколінням хибні орієнтири досить швидко, без попередньої підготовки вчителів-пропагандистів, а також із меншим суспільним розголосом.

Для проникнення до дітей промоутери розбещення використовують ціннісно нейтральні і навіть корисні теми. Так, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у співпраці з ГО «Дівчата» впродовж осені цього року реалізує програму з менструальної гігієни. Програма передбачає як тренінги для вчителів, так і безпосередні заняття з учнями.

За винятком того, що заняття зі школярами охоплюють не тільки дівчат, але й хлопців, цей проект, здавалось би, не несе нічого поганого. Одначе характер організаторів проекту викликає побоювання і щодо супутніх тез, які можуть пропонуватися учасникам занять, і щодо подальших програм, що можуть реалізовуватися на основі напрацьованих механізмів.

Так, ЮНІСЕФ чітко зорієнтований на ціннісний порядок денний ООН у питаннях сексуальності включно з ЛГБТ-ідеологією. Ба більше, Дитячий фонд ООН відкрито фінансує проекти, спрямовані на позашкільну пропаганду сексуальних відхилень серед українських підлітків.

Не менш однозначно виглядає і ГО «Дівчата». Згадувані заняття з менструальної гігієни офіційно є основою проекту «Здоров’я без сорому». Одначе останній аж ніяк не вичерпується питаннями жіночої гігієни.

Так, 28 жовтня в ГО «Дівчата» прозвітували про проведення лекцій для хлопців про користь… мастурбації. Як видно з опублікованого фото, слухачами лекцій стають учні до- чи ранньопубертатного віку.

Фотозвіт із лекції від ГО «Дівчата»

Судячи зі звіту, під час занять лектор використовує відомий метод маніпуляції: «спростовує» тези «Проти», які і без того є безглуздими, а потім на цій основі пропонує тези «За».

Ось кілька характерних тверджень, які нині доносяться українським школярам від лектора ЮНІСЕФ та ГО «Дівчата» (правопис частково виправлено):

  • Мастурбація – найдоступніша, безпечна і контрольована людиною форма сексуального життя. Міфи про неї походять ще з тих часів, коли з самозадоволенням боролися на соціальному, культурному і навіть медичному рівнях.
  • Мастурбують в тому числі в самих вдалих сексуальних стосунках. Мастурбація не є заміною партнерських відносин. Це самостійна форма сексуального задоволення, яка не впливає на партнерські відносини та не вимагає виправдання.
  • Мастурбація не призводить до еректильної дисфункції.
  • Мастурбація – важливий засіб тілесного самопізнання і вироблення адекватних сексуальних реакцій. Мастурбація = здоров’я, покращення сну, уваги, зняття фізичної напруги, вироблення ендорфіну.

Схоже, в ГО «Дівчата» не планують зупинятися на «досягнутому», бо наразі намагаються розширити свій вплив в українських школах за допомогою грантових програм. Паралельно досить сумнівні напрямки сексуального виховання пропагують інші громадські організації, а ЗМІ говорять про необхідність впровадження до програм сексуального виховання ЛГБТ-тематики.

Нагадаємо, що недопущення до шкіл пропагандистів ЛГБТ і сексуального розбещення було однією з основних цілей антипедофільського закону, прийнятого угорським парламентом у червні цього року. Ускладнити доступ до шкіл ЛГБТ та іншим лівим активістам намагаються і в Польщі. Також із подібними ініціативами виступають політики з інших держав-східних членів ЄС.

Джерело