Оргкомітет київського гей-параду (так званого KyivPride) оприлюднив офіційний перелік вимог.

Представники агресивної ідеологічної меншини окреслили цей перелік як «пакет вимог владі та суспільству». Від влади та пересічних українців представники KyivPride вимагають подальшого прийняття ЛГБТ-ідеології.

Як і очікувалося, першою вимогою гей-параду буде прийняття законопроекту №5488. Нагадаємо, на думку Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, прийняття цього законопроекту може призвести до переслідування християн.

Другою вимогою «веселкової» ходи є активніше залучення поліції, прокуратури та судової системи до перетворення середовища збоченців на привілейовану групу, правопорушення стосовно членів якої мають розслідуватися особливим чином.

Третьою вимогою є законодавче налагодження цензури шляхом запровадження відповідальності за використання так званої «мови ворожнечі». Організатори гей-параду вимагають «унеможливими в публічному просторі заклики до дискримінації» стосовно осіб із розладами сексуального потягу та статевої ідентичності. Оскільки слово «дискримінація» буквально означає розрізнення, «дискримінаційним» може вважатися твердження, що гомосексуалісти не мають права отримати церковний шлюб або що вони своїм радикально протиприродним співжиттям здійснюють особливо тяжкий гріх.

Нагадаємо, що і без особливого законодавства українська поліція надає чималу підтримку рухові ЛГБТ, використовуючи свої репресивні можливості для протидії дисидентами – як це було нещодавно під час вуличних акцій у Києві та Одесі.