Передача:Молитовний щит

Автор та ведуча:Наталя Острікова

Тема обговорення:  Допомога у час війни. Свідчення. Роль церкви та християн.

Гості передачі: Сестра-монахиня Бенедикта Дворецька – Абатство Непорочного Зачаття Діви Марії, місто Житомир.

Сестра-монахиня Катерина Молочій  – Згромадження Місіонерок Найсвятішого Ізбавителя  (редемптористки місійні), місто Львів, а також сестра є практикуючим дитячим і підлітковим  психотерапевт.

Гостя з Польщі –  Анна Матишяк із  католицької християнської спільноти  Халелуя.
Головний центр спільноти знаходиться у місті Вроцлав. Включає в себе філії у Старій Івічней, Стронє Шльонськей та у Вроцлаві. Спільнота  знаходиться під опікою єпископа Анджей Сєменєвскій.

Помічник спільноти отець професор Володимир Волинець. Спільнота існує майже 40 років, налічує більше 400 активних учасників, має 21 діаконію , а також  малі групи. Анна представник Варшавської філії.

Вікторія Поліщук  –  адвокат, волонтер на українсько-польському кордоні.

Молитовний Щит — це духовний простір, де християни, небайдужі до сучасних проблем та викликів, роблять свій внесок у Божу справу через молитву.
Служіння «Молитовний Щит» виникло чотири роки тому в лоні Християнської служби порятунку (ХСП) за ініціативи служителів київської спільноти «Мараната».

Пропонуються різні категорії молитовних намірів — Церква, Україна чи Світ. Можна молитися в усіх намірах чи обирати окремі їх категорії. Отож запрошуємо долучатись до нашої спільної духовної війни як воїнів монолітної і могутньої Духовної Фаланги.

Бо усі ми зараз молимось і взиваємо до Господа. Однак при цьому нам важливо також бути у єдності молитовних намірів та у спільному розпізнанні  пріоритетів нашої духовної битви. Більше інформації ви можете знайти на сайті Християнської служби, а порятунку також зв’язавшись з нашими координатора, контакти яких також є на сайті ХСП та в анотаціях до наших передач на Радіо Марія.

Анотацію і запис передачі можна знайти у розділі – Архів передач.

Контакти для долучення груп та уточнення деталей: 

Координатор Молитовного Щита — Тетяна Щаслива.

Пишіть у вайбері+380967737335, телефонуйте +48668608904 чи пишіть на ел.пошту prayer.shield.corps@gmail.com 

Національний координатор Молитовного Щита — Ольга Полюга. Пишіть у вайбері +380679307545 . 

Головний координатор Молитовного Щита — Марина Роменська. Пишіть у вайбері +48692733687.

Одним з намірів на вересень місяць є намір: За те, щоб Христова Церква була в повноті готова до виконання своєї пастирської, миротворчої та гуманітарної місії в умовах нинішньої війни з Російською Федерацією.

Це дещо перегукується з нашою передачею минулого місяця, під час якої ми розмовляли з гостем передачі – співзасновником Християнської Служби порятунку – Андрієм Оленчиком про роль та поставу церкви під час цієї війни.

Постійні радіослухачі напевно пригадають цю дуже цікаву розмову. Але  наразі це дуже актуальна тема, на цей раз її доповнено інтенцією про гуманітарну місію, про пастирську місію. Але ж ми добре знаємо, що церква – це, в першу чергу, спільнота людей. Без людей земної церкви просто не буде існувати. І дійсність творимо також ми – люди. Тому те, що ми робимо, як ми робимо і є тим основним фактором життєдіяльності та свідченням роботи, власне пастиря, адже , відомо, що який пастор – така і його паства.

То ж сьогодні будемо розмовляти про  взаємодопомогу, роль церкви у цьому процесі, як пастора, та почуємо свідчення про цю взаємодопомогу.

Свідчення – то важлива і не від’ємна частина служіння. Господь послав свого Сина, щоб Він своїм життям, діями , прикладом свідчив нам про воплочене Слово Боже, адже віра без справ, то є мертва віра.

Слухати запис: