Центральну частину Києва 19 вересня перекрили металевими решітками, утворюючи велику клітку. У ній проходив так званий «Марш рівності» під охороною кількох тисяч поліцейських, нацгвардійців та солдатів. Проте учасники гомосексуального дійства віддячили своєрідно: один з них тримав у руках плакат із закликом «Люби сатану, ненавидь поліцейських». А тим часом цілодобову мирну молитовну варту та акцію на захисті сімей і дітей оточили правоохоронці та закрили від журналістів колоною спеціальної техніки. Звідти людей не випускали аж до закінчення маршу, включаючи пересічних громадян, які потрапили у парк випадково. Об’єднана моніторингова група «Всі разом!» весь час курсувала по території та фіксувала порушення конституційних прав та свобод громадян, які вийшли висловити протест проти ЛГБТ-дійства. Читайте про це далі…

У суботу, 18 вересня, біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Києві навпроти головного корпусу Національного університету імені Т.Г. Шевченка розгортається цілодобова молитовна варта. Християни звершують молитву за збереження України, співають пісень, декларують позицію на збереження природної родини.


Близько другої ночі 19 вересня до парку з’їжджається кілька тисяч правоохоронців: поліція, нацгвардійці, спецпризначенці, поліція діалогу, а також молоді юнаки-курсанти. Вони огороджують металевими решітками усю центральну частину столиці: від метро Льва Толстого до метро Театральна, Золоті Ворота та Університет. Три стратегічні станції метро працюють лише для учасників ЛГБТ-параду.

До молитовної варти зранку долучаються учасники із банерами, транспарантами. Правоохоронці оточують в кільце тих, хто підтримує сімейні цінності. Зайти до парку можна, а вийти – ні. Навіть звичайним перехожим, які випадково потрапили до парку через відсутність поінформованості про події.

Тим часом, на інших пропускних пунктах кожен охочий може вільно зайти на територію проведення гей-параду. При вході поліція оглядає речі на предмет небезпечних речовин. Також не пускають тих, у кого банери спрямовані проти ЛГБТ-пропаганди.

Проте одному пікетувальнику вдалося стояти із банером впродовж усього гей-параду. Це – народний депутат Віктор Мялик. Він тримав у руках прапор України та плакат «Бог, Конституція України та природа людини – проти ЛГБТ в країні». Спочатку його не пропускали правоохоронці, ігноруючи  депутатський мандат. Тоді спостерігачі «Всі разом!» склали акт на предмет перешкоджання депутатській діяльності. Через певний час парламентаря Мялика пропустили і він стояв на перехресті із банером. Уся ЛГБТ-колона цей надпис бачила.

Самі ж ЛГБТ-активісти цього року стали ще більш зухвалі та цинічні. Тепер вони використовують патріотичні гасла, співають просімейні пісні «Татові слова: Україна – це я. Мамині пісні: Україна – це ти», використовують слогани революції гідності.

Обурення викликає присутність великої кількості дітей на цьому дійстві. Причому, дітей у візочках везуть батьки, порушуючи їх право на безпечне дитинство. А також у колоні крокує багато неповнолітніх підлітків. Ймовірно, батьки навіть не здогадуються про їх участь в цьому параді і тим більше не удобрюють це.

На одному із транспарантів напис: «Міф: традиційні цінності – норма. Факт: у майбутньому твої діти – небінарні бісексуали».

Не посоромилися гей-активісти пройтися і по релігійній тематиці. Зображення церковних символів – хреста, ікон – вони використали на своїх плакатах. «Тато каже, що це нормально», – надпис на фоні ікони Ісуса. «Гетеросекс – причина абортів №1. Бог цього не хоче», «Полюби ближнього свого», «Господь роздає геніталії тільки в якості аксесуарів» та інші.

В колоні гей-параду був конкретний заклик: «Люби сатану, ненавидь поліцейських». До речі, про поліцейських. Вони забезпечували правопорядок з другої ночі до 14 дня. Багато годин поспіль стояли на ногах без їжі/води, у дощ.

Звичайно, одним із гасел гей-параду було прийняття законопроекту №5488. Багато плакатів та банерів можна було побачити у колоні переодягнених у тварин та напівоголених людей.

«Жодної свободи ворогам!» – такий плакат був помічений у гей-параді. От наглядно законопроект про «нетерпимість» в дії.

Частиною гей-колони була група «ведмедиків». Так себе позиціонували та представили у мікрофон для ЛГБТ-спільноти самі ж «ведмедики». Люди одягнули маски ведмедів та собак, тримали в руках прапор «спільноти ведмедів». Ось так тепер відчувають себе деякі люди, головне аби вони не потрапили до зоопарку. Вони теж вимагають проголосувати за 5488.

Впродовж 18 та 19 вересня у центрі Києва курсувала моніторингова група спостерігачів «Всі разом!» Загалом близько 30 учасників моніторингу. Це юристи, журналісти та психологи.

За результатами спостереження за дотриманням прав просімейних людей, було складено 11 актів правопорушень. Вони стосуються і дій поліції, і дій самої ЛГБТ-спільноти. Усі акти опрацьовуються і найближчим часом рух «Всі разом!» оприлюднить перелік та коментарі до подій, які мають ознаки правопорушень.

Ольга Дацька, рух «Всі разом!»

Фото: Олександр Плотніков 

Джерело: vsirazom.ua