У Партнерства Біарріц немає визначеного юридичного статусу. Про це сказав юрист, голова громадської організації “Рух за життя та гідність людини” Артур Погоріленко у програмі Musa sapientum і в ефірі Радіо Марія.

«Біарріц, як партнерство, воно немає формального статусу. До нього, з точки зору юриспруденції, не можливо приєднатися. На всіх офіційних сайтах, зокрема, сайтах ЄС, воно презентується, як міжнародна ініціатива», – сказав А.Погоріленко, – «…Відповідно до чинного законодавства Уряд України не мав права приймати рішення про приєднання України до Партнерства Біарріц».

За його словами, складається враження, що це партнерство використовується для того, щоб «дотиснути» ті держави, в тому числі й країни ЄС, які не захотіли просувати міжнародні ініціативи по гендеру та впроваджувати в своє законодавство гендерну термінологію.

Інший гість програми Руслан Кухарчук, журналіст, медіа-менеджер та голова Асоціації “Новомедіа”, переконаний, що Партнерство Біарріц – це ніяка не міжнародна угода, а «просто купка папірців, які поклали на стіл в Уряд і сьогодні міністерства починають звітувати, як вони це реалізують».

«Це абсолютний нігілізм, правове та юридичне свавілля заради політичної кон’юнктури та політичної доцільності», – сказав в ефірі Руслан Кухарчук, – «Те, що Україна не ратифікує Стамбульську Конвенцію свідчить про те, що Україна не приймає Стамбульську Конвенцію, не приймає такі речі, як Партнерство Біарріц. І не треба, коли тебе не впускають у двері намагатися лізти через паркан, або лізти у вікно».

Олександр Бучковський, секретар  Духовної ради Кам’янця—Подільського, кореспондент сайту  Родина, у телефонному коментарі програмі, зокрема, сказав: «Саме пертнерство Біарріц воно бере на себе зобов’язання впровадження гендерних ідей, гендерних теорій у всі сфери життя. Тобто, це набагато ширше, ніж Стамбульська Конвенція… Партнерство Біарріц говорить про те, щоб гендер став невідємним атрибутом життя українців».