5 причини, чому я вважаю, що в цій війні Бог на стороні України

Ще з 2014 року чув дуже категоричні судження різних «духовних» «авторитетів» про те, що Україну спіткали Божі суди за її гріхи та численні беззаконня; що руська армія та її реінкарнації у вигляді лднр, народної міліції, чвк, трактористів з воєнторгу і шахтарів з «буками» − це Божий інструмент.

Вкрай радикальна думка полягала в тому, що треба було здатися і не смикатись – все було б набагато спокійніше і краще для всіх. Приводиться як аргумент текст із Старого Завіту, де пророк закликав народ «підкоритися царю вавилонському», при цьому ніяк не пояснюється, чому саме цей уривок ставиться в основу, а не якийсь інший. Ну і також як аргумент можуть приводитися суб’єктивні «мені Бог відкрив», «ти недостатньо духовний, щоб це зрозуміти» і всяке таке.

Зібрався з думками і написав відповідь на ці закиди. Можливо, комусь цей текст буде корисним. Отож, ось вам

5 ПРИЧИН, ЧОМУ Я ВВАЖАЮ, ЩО В ЦІЙ ВІЙНІ БОГ НА СТОРОНІ УКРАЇНИ

  1. Сила духу і стійкість українського народу під час опору
    Справді Біблія говорить про те, що Бог може судитися з народами і наказувати їх, і одним з інструментів Божого покарання є іноземне вторгнення. При цьому Біблія не говорить, що всяке вторгнення є ознакою Божого суду.

Біблія – книга досить мілітарна. В ній безліч історій про те, що люди боронили свою землю зі зброєю в руках.

І ось важливий момент: народ, який був під судами Господніми, втрачав сміливість. «Господь дасть тобі там серце тремтяче, і ослаблення очей, і омлівання душі. І буде життя твоє висіти на волоску перед тобою і ти боятимешся вдень та вночі, і не будеш певний свого життя. Уранці ти скажеш: О, якби вечір!, а ввечері скажеш: О, якби ранок! зо страху серця свого, що будеш боятися, та з видіння очей своїх, що будеш бачити».

У Верховній Раді підписали заяву про досягнення повноправного членства у Євросоюзі
2 Липня, 2022, 19:13
Звісно, є люди, які бояться. Є ті, що зламалися. Є і ті, що втекли чи здалися. Але якщо бути об’єктивним, то потрібно визнати: Україна переживає небувалий підйом, єдність, бажання допомагати один одному і вистояти в боротьбі. Сміливість українців вразила весь світ. Особливо мужність та незламність українських воїнів.

Я особисто вірю, що ця сміливість – великий дар Божий, даний нашому народу. «Небесний ленд-ліз», якщо завгодно)).

2. Підтримка світової спільноти
Ми живемо в недосконалому світі. Його населяють грішні люди. Але всі люди мають совість і здатні розрізняти добре і зле. Люди побачили, що відбувається в Україні останніми місяцями, дали свою оцінку і відповідь-допомогу – політичну, військову, гуманітарну, іміджеву, фінансову.

Це більше, ніж дешева і модна популярність, досягнута в результаті іміджевої піар-кампанії. І ми не можемо купити цю популярність дешевим газом чи нафтою.

І дуже дивно, коли далекі від Бога і церкви люди з різних куточків світу висловлюють підтримку українцям, а люди з церкви ставлять себе «над» пошматованою авіабомбами землею і повчають всіх, як здатися на милість звіру.

3. Великий духовний інтерес і запит на Бога серед людей
Церкви переживають неймовірну благодать – місцями рівну по силі тій, яка була дана нам на початку 90-х. Наповнюються людьми церковні споруди. Один пастор дуже влучно зауважив: «наші молитовні будинки нарешті стали повністю відповідати своїй назві та виконують своє призначення».

Помісні церкви (православні, католицькі, євангельські та протестантські) самовіддано і жертовно трудяться для біженців, допомагають в евакуації, приймають людей у свої доми, підтримують військо.

З великою радістю бачу у ФБ фото хрещень, які звершують церкви в Києві, Львові, Харкові та інших містах. Це велика Божа перемога, і я вірю – це передвістя ще більшої перемоги і ще більшого пробудження в нашій країні.

4. Молитовна підтримка церков світу
Один чоловік засвідчив, що віруючі люди у всьому світі ревно і гаряче моляться за Україну. Є церкви, які щонеділі моляться за неї. Є сім’ї, які щовечора це роблять. Є активісти, які за свій кошт розвішують в своєму місті банери «Pray for Ukraine».

За його підрахунками це десятки мільйонів людей! Божих молитовних воїнів. Можливо, ніколи стільки людей не молилися за нас раніше – так ревно і так постійно.

Не треба бути містиком, щоб визнати, що чудеса, які стаються на лінії фронту – багато в чому є результатом цих молитов.

Останнім часом все більше людей приймають заклик молитися не просто «за мир», а за перемогу. Чому?

Про це останній пункт:

5. Ця війна триває не 4 місяці, не 8 років, а щонайменше 4 століття

Моя родина постраждала від цієї війни ще до мого народження. Прадід, який входив до українського підпілля, був зісланий в Казахстан і там помер, так і не повернувшись додому. Брат мого діда воював в УПА і помер у віці заледве 20 років. Тобто він був трішечки старший за мого сина тепер.

Кожна українська сім’я має втрати в результаті розкуркулення, репресій, червоного чи царського терору, голодоморів, мобілізацій на нікому не потрібні війни (Турецька, Японська і так далі), організовані московією.

Читаю зараз «Холодний Яр» і просто вражений кількістю паралелей початку ХХ століття і наших днів – жорстокість московитів і їх звірства, брехлива пропаганда, попи-колаборанти, ненависть до всього українського…

Як казала Голда Мейр: «Ми хочемо жити. Наші сусіди хочуть бачити нас мертвими. Це не лишає надто багато простору для компромісу».

За кількасот років змінюються тільки стяги, під якими північно-східні орди приходять до нас нищити, грабувати і ґвалтувати, та імена царів, вождів та воєначальників. Суть та сама – знищити Україну, привласнити собі Київ та його історію, ствердитися над колективними комплексами і ублажити свого царя.
————————————
Але Україна була, є і, дай Боже, буде. Ми недосконалі. Ми грішні. У нас багато проблем – наркоманія, пияцтво, блуд, корупція. Як і всюди по світі. Ми справді грішні…

Але якою Україна буде в майбутньому? Чи навчимося ми мати гідність, а не гордість? Жити в спільності, а не в своїй хаті скраю? Чужому научатись, свого не цуратись? Любити Бога і ближнього? Багатіти не тільки матеріально, але й духовно?

Все це залежить це від мене і від тебе – тут і зараз. Амінь.


Джерело

Be the first to comment on "5 причини, чому я вважаю, що в цій війні Бог на стороні України"

Напишіть відгук