У новій програмі «Modus vivendi» (з латинської «Стиль життя»), створеній у співпраці Християнської Служби Порятунку (ХСП) та Радіо Марія, говорили про те, як мирянину формувати християнський стиль життя у кожній сфері: особистій, родинній, навколишнього середовища, громадській. Цикл програм покликаний дати християнину «дорожню карту», що вкаже як рухатися у світі, як говорити про свої переконання іншим, обстоювати свою думку та жити згідно з Біблійними принципами у щоденному житті, як відвойовувати у світу те, що призначене Богом для людини. З’ясовувати справжню суть понять, пов’язаних із життям людини у соціумі та активно поширювати цю правду у своєму оточенні.

Першим гостем програми був Андрій Оленчик, ініціатор та співзасновник ХСП, з яким говорили про те, чи треба відокремлювати духовне життя мирянина, тобто стосунки з Богом, від життя сімейного, професійного і громадського. Акцентували увагу на цілісності життя мирянина, як «необхідної умови, без якої неможливо освячувати в повсякденності, в роботі, в сім’ ї, в суспільстві» (св.Хосемарія Ескріва де Балаґер). Торкалися основних документів Церкви, як соціальних орієнтирів для щоденного життя християнина.

Ще у первинному Божому задумі було закладено лідерство людини. Про це можемо прочитати у Книзі Буття 1, 28: “І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!”
Це звернення не до окремо взятих людей, а до усіх людей, які є Божим народом! Навіть якщо ви не маєте особливих дарів, не відчуваєте позиції у соціумі, що ж ви можете зробити? Насправді, великим Божим лідером у розумінні Бога може бути навіть двірник, а нікчемним лідером в очах Бога – президент країни! Бо географія Божого лідерства не вимірюється тими штампами, стереотипами, які нав’язує цей світ – критеріями успіху: багатсвом, кар’єрою, славою, владою. У Божому задумі географія лідерства – це географія серця і розуму, серця і духу!

Нагадаємо, що програма “Modus vivendi” (Стиль життя) з Оксаною Семенець виходитиме у прямому ефірі раз на два тижні у п’ятницю о 21:00. В її рамках висвітлюватимуться питання християнського способу мислення і дії в особистому, родинному та спільнотовому просторах сучасної людини. Це спільний проект Радіо Марія та Християнської Соціальної Платформи при ХСП.

В інші п’ятниці, у цей же час теж двічі на місяць, виходить передача з ведучим Олексієм Погорєловим. Вона називається “Musa sapientum або просто банан”. Програма створена в рамках співпраці Християнської Служби Порятунку з Радіо Марія і сайтом «Родина».  Вона покликана висвітлювати актуальні питання життя українського суспільства у християнському контексті.