У травні до Міжнародного Дня Сім’ї були зібрані листи учнів з різних куточків нашої країни до своїх татів. І ось, до Всенародного Дня Батька, на світ з’явилась книга «Лист до тата». Книгу вже направили в місцеві та обласні Департаменти освіти для вільного розповсюдження школами країни.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

154 дитячі листів, написаних учнями 6-8 класів проходять через свідомість, уяву та наштовхують на найважливіші у житті роздуми. Листи дітей викликають велику кількість почуттів, емоцій і часто одне й те саме запитання: «Де ти, тату?», «Ти мені потрібен!». Проект був реалізований Оргкомітетом підтримки навчальної програми “Основи сім’ї” та вчителями з 15 шкіл України.  При публікації листів була збережена стилістика – все саме так, як забажали написати самі діти. 

Донесення дитячих голосів до татів може справити потужний вплив, якісно вплинути на долі багатьох дітей через зміну почуття батьківської відповідальності щодо них, і найперше – приділення більше якісного часу та збудування довірливих відносин. Кожен знайде в цих листах свою ситуацію і зможе багато чому навчитись на інших історіях.

Більш того, ці дитячі історії зізнання, а місцями болючий крик в нікуди, ще раз засвідчують необхідність впровадження навчальних ініціатив, які б посилювали відповідальне татівство в Україні та світі.

Електронні книги «Лист до тата» вже направлені до Департаментів освіти обласних адміністрацій та міських рад, з метою їх поширення серед закладів загальної середньої освіти. Заохочуємо також усіх небайдужих громадян, педагогічних працівників, донести цю інформацію до батьків учнів відповідних закладів освіти. Книга доступна до замовлення на сайті: https://osnovy.info/lettertofather

Закликаємо підтримувати й інші ініціативи, які посилюють роль відповідального татівства в нашому суспільстві, та сприяють укріпленню здорових сімейних цінностей!

Джерело