Події з 1 по 10 листопада

Корпус Військових Капеланів

1 листопада

Капеланське служіння в общині Ужгорода. Є:Ужгород / Єврейський Ужгород .І це теж благословіння і замисел Всевишнього. Війна об’єднала всю країну, а всі плани ворога розбиті.Нас не змогли раздерти на шматки та пожерти поодинці. Продовжуємо підтримку наших воїнів та народу!

3 листопада

Черговий пастирський ретріт, який проводить КЕМО. Традиційне місце зустрічі для багатьох побратимів по служінню. Разом зростаємо, разом служимо, разом будуємо наше міжцерковне братство.

3 листопада

Зустріч з представниками німецької команди Маршів Життя.

Будемо спільно діяти у справі “зривання покривал мовчання” щодо дії в житті народів духів антисемітизму, нацизму та комунізму.

3 листопада

Семінар з капеланського служіння в рамках Пастирського ретріту, який проводить КЕМО. Говорить секретар Ради Корпусу Військових Капеланів ХСП Андрій Міщенко.

Возможно, это изображение 1 человек и стоит

3 листопада

Армія, яка стоїть на колінах перед Богом, ніколи не стане на коліна перед ворогом.

Возможно, это изображение 2 человека и военная форма

4 листопада

В чому сенс нашого буття?

Що по справжньому цінне в людині?

Які чесноти та почуття залишаються в нашій особистій історії…

Відповідь на біль та запит ближніх в умовах війни – простий прояв людяності.

07.11 – Гуманітарна місія в Ліман та прилеглі деокуповані райони. Також бензопили, сокири та новеньки покришки для автівок військових.

А головне це молитва за людей, духовна література та поклик до життя.

Возможно, это изображение 5 человек, люди стоят и на открытом воздухе

4 листопада

Дисбат.Тема – залежність Все заради перемоги !!

Возможно, это изображение 4 человека и в помещении

6 листопада

Месіанські євреї і католики. Єдність у покликанні. Єдність у поклонінні. Єдність у служінні.Саме так і виглядає єдність Христової Церкви у часи викликів та випробувань.

Возможно, это изображение 3 человека, люди стоят и в помещении

7 листопада

СВІЧКИ, СІРНИКИ ТА ХЛІБ

Розбиті шляхи,  вздовж трас – знищені бойова техніка та цивільні автівки.  Місцевість помітно постраждала від обстрілів рф: зустрічаються території, де не залишилось жодної будівлі. В місті відчувалась важка духовна атмосфера.

Давня дружба між служителями та бажання допомогти у поверненні до життя після звільнення від окупації привели команду військових капеланів “Скинії Живого Бога” до одного зі звільнених міст на Харківщині.

Відсутність зібрань помісної громади з початку війни, суттєво пошкоджена будівля церкви, духовний та матеріальний занепад у місті негативно вплинули на стан тамтешніх братів і сестер. 

З подачі гостей була спільна молитва, хліболамання та освячення храму. Брати-капелани відремонтували в церковній споруді дах, вікна та двері. Кажуть, що тепер там можна проводити зустрічі та готувати їжу: “Наша мрія – щоб у відновленій церковній будівлі почалися молитви та зібрання! Щоб церква почала служити людям у місті”. 

Дісталися капелани і до околиць міста, куди раніше не потрапляли волонтери, де роздали гуманітарну допомогу. Найбільше їх вразила жага людей до духовної їжі – адже “Нові Заповіти” вони виривали з рук, як нагальний хліб.

За словами братів, у місті багато можливостей для будівництва стосунків з усіма категоріями – від літніх людей до місцевої влади: “Церква у цьому місті може стати першою у всьому – в роботі з адміністрацією, з населенням, в найпростіших речах – бути першими, хто нагодує бабусю”.  

Свічки, сірники та хліб – найперше, що просили місцеві люди привезти їм наступного разу.

8 листопада

Ми виїхали.

Нас чекає Ліман та села навко нього.

Також з нами їде Ірина Желєзняк, вона біженка з Лімана.

Разом із своєю великою родиною, всього дев’ять чоловік, шість місяців тому вони тікали зі свого найкращого у світі міста. Міста, де пройшло її дитинство та юність, перше кохання та народження двох самих красивих доньок. Свіє місто вони називають “маленькою Швейцарією”. Там є своя неповторна курортна зона з блакитними озерами та хвойними лісом, а також неймовірний полуничний рай, це Ямпільський ярмарок найсмачнішої у світі полуниці.

Нажаль “руській мир” пройшовся тут брудним чоботом.

На щастя вдалося втекти, діточок вже вивозили на броньованих машинах наші воїни.

Але, що там зараз?

Будинок майже зруйнований, даху та вікон не має, все заливає дощами…. Може вийде забрати микрохвильову печь?… більше там нічого не збереглося, але орки і за цим тут на полюванні.

Дуже змішані почуття. Їй насправді немає куди повертатися…

Ми дуже віримо та сподіваємося, що в неї все буде добре, в їх родині все буде краще ніж було.Але спочатку надо перемогти. Надо підтримати нашого Солдата та наших громадян на деокупованих територіях. Тому ми і їдемо….

8 листопада

Ми виїхали в Лиман. Завтра вранці прибудемо на місце і будемо роздавати звичайним людям продукти (більше 2х тис продуктових наборів) та іншу необхідну гуманітарну допомогу. Заїдемо до військових, помолимось, підтримаємо. Веземо їм турнікети, окопні свічки, гігієнічні набори та ін. Ще потрібно придбати шини до бензопил, цепки і тп.Підтримайте нашу місію

https://www.facebook.com/evgeniy.blishchik/videos/1266429720812225/

10 листопада

Від 8 до 11 листопада у два етапи відбувається перманетна формація для майже сотні римо-католицьких  священників, які служать на терені Київсько-Житомирської дієцезії. Зустріч проводиться в осередку «Карітас-Спес», що у Зарічанах під Житомиром.

Капелан Корпусу військових капеланів ХСП отець Вадим Дорош ОМІ представив учасникам особливості капеланського служіння у воєнному та післявоєнному періодах.Мобілізація Церкви до дії перед лицем сучасних викликів та загроз триває…

10 листопада

Взяли участь у конференції, присвяченій впливу війни в Україні на торгівлю людьми. Тема надзвичайно актуальна, але водночас дуже часто стає полем для різного роду маніпуляцій з боку “прогендерних”лобістів. Отож християнам треба не закриватися у храмах, а бути в гущі подій, пропонуючий свій порядок денний та відповідним чином формуючи  громадську думку з таких чутливих для суспільства тем. І цілеспрямовано діяти, щоби бути поруч з дюдьми, які у різний спосіб потерпають від наслідків війни, що триває.

Християнський Миротворчий Корпус

 2 листопада

Місто Одеса стало другою великою домівкою для багатьох сімей, які вимушено покинули свій рідний дім через небезпеку бойвих дій. Переважна більшість внутрішньо переміщених осіб — це сім’ї з дітьми. Команда Приморська районна організація м.Одеса Товариства Червоного Хреста України також робить свій внесок, аби кожен гість Перлини Чорного моря відчував спокій та підтримку.

Напрямку психосоціальній підтримці ВПО приділяється особлива увага, адже діти та їх батьки пережили й переживають такі кризовими явища, які докоріння змінюють життя та психіку людини. Так нашими спеціалісти було взято участь у заході з надання гуманітарної допомоги родинам ВПО, на якому було здійснено видачу наборів психосоціальної підтримки. Понад 30 сімей отримали набори ПСП, а ми в свою чергу, отримали неповторні емоції та тепло дитячих посмішок.

Висловлюємо Велику подяку за допомогу OEMO Еврейская Мессианская Община Одессы ОЕМО та  Фонд “Зростай в родині” !

Працюємо для людей, забезпечуючи найголовніше! Ми разом!

3 листопада

Як не ми то хтокоманда молодих формує пакети допомоги і вперед до тих хто чекає на нас .Наше життя це не тільки пошуки собі  комфортного життя, але переусім також відкрити очі на тих ,хто насправді потребує нашого часу, та допомоги.Памятаймо що місяць листопад, молимось за померлих.

3  листопада

Передали за призначенням! Дякуємо Богу, що маємо можливість допомагати. Також наші військові мають зимові потреби

3 листопада

Дякую за чудову нагоду і честь, звіщати Спасіння в Ісусі, та співати Йому, в складі прекрасного хору “Журавка”, Дніпровського терцентра, для літніх людей з обмеженними можливостями.Нехай святиться Його Ім’я!!

https://www.facebook.com/100013703565596/videos/577483400815119/

3 листопада

Церква селища Зайцеве, розсіяна війною, але об’єднана ІСУСОМ ХРИСТОМ, вічним союзом.Облаштовуємось в нових місцях, “..бо Сам сказав: “Не залишу тебе і не покину.”!!!

Возможно, это изображение 1 человек, стоит, на открытом воздухе и дерево

3 листопада

Не дарма я з одним вінницьким поляком їздила в комендантську годину до костела святого Миколая, спрацювало. А головне  треба мати таких друзів, які живуть, як і ти війною, розділяють твій біль та жагу до Перемоги, а Перемога складається в тому числі і з надання медичної допомоги нашим військовим на вищому рівні. Дякую Парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, Християнській службі порятунку та отцям-капуцинам із Church of Saints James and John (Chiesa Parrocchiale dei Santi Giacomo e Giovanni) в Мілані за те, що наше офтальмологічне відділення тепер оснащене новим японським обладнанням краще приватних клінік!

4 листопада

Нещодавно діти повернулися з м. Красилова де тиждень перебували на молодіжному Оазису. Прекрасний час для зустрічі з Богом, знайомство з новими друзями, та неймовірно приємні зустрічі з друзями та аніматорами з якими знаємося з часу служіння в с. Піонерське.Щиро дякуємо організаторам за плідне навчання для дітей.Божого благословіння, Миру та Любові!

5 листопада

Зустріч київських служителів з нашими маріупольцями – вихованцями центру “Ковчег Миру”. Місце зустрічі – осіння сесія Школи християнського життя і євангелізації у київській парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви.Ми вже родина, загартована в полум’ї спочатку АТО, потім ООС, а зараз повномасштабної війни з рашистськими загарбниками.

Возможно, это изображение 5 человек, люди стоят и в помещении

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ

3  листопада

Лицарі Святого Йоана Павла ІІ.  Поки один з братів воює, інші підтримують та дбають про  його родину. Так переможемо!

Возможно, это изображение 4 человека, дерево и на открытом воздухе

5 листопада

Перша субота місяця.Чоловіча Розарійна Молитва. 20 Божих воїнів разом стояли в духовному проломі за Україну та Церкву.

Християнський Соціальний Простір

3 листопада

Почався 7-місячний курс Християнської відкритої академії. 450 студентів готові навчатись і спільно діяти. Є ще можливість долучитись.

4 листопада

Діти – майбутнє України!

Саме заради майбутнього наших дітей українські воїни щодня виборюють незалежність держави на полі бою.

Сьогодні відвідав громадську організацію ,,Ковчег Миру”, яка  приїхала з м. Маріуполя в Середнянську територіальну громаду. З 1 вересня під опікою громадської організації перебуває 18 дітей з них 9 неповнолітніх, а 9 дітей навчаються у вищих навчальних закладах.

Поспілкувався з дітками та керівниками організації, вивчив потреби та умови проживання, а гарного настрою нам додав  невеликий концерт, який влаштували вихованці закладу. 

Наші діти повинні жити у вільній незалежній країні. Де безпечно. Де немає жорстокості. Де з дитинства плекають гідність, честність та любов.

Наші діти точно будуть рости у щасливій Україні. Сьогодні ми робимо все заради цього

10 листопада

Простір Гідності.Отож позаду тренінг по застосуванню методики ненасильницького спілкування (ННС) в умовах війни “Не судіть, щоб і вас не судили (Мат., 7, 1) – практичне втілення через комунікаційний процес», в якому взяли участь капелани, миротворці, душеопікуни та молитовники Християнської Служби Порятунку. Тренінг проведено в рамках проєкту «Розбудова миру та моніторинг конфліктів в Україні під час війни», що здійснюється в Україні Українським центром «Простір Гідності» у партнерстві з ПАКС-Нідерланди за фінансової підтримки організації «Stichting Samenwerkende Hulporganisaties» (SHO / Giro555).Основним тренером був Карл Плеснер, (Данія–Україна) міжнародний спеціаліст з відновлення соціальних зв’язків у деструктивних подіях, сертифікований спеціаліст з кризових переговорів (Міжнародна асоціація переговорів із визволення заручників, США), сертифікований тренер з Ненасильницького спілкування (CNVC, США), медіатор, фасилітатор діалогів, фахівець з відновлювального правосуддя. спів-засновник і головний тренер навчальної програми з кризових комунікацій “Школа Інженерів Порозуміння” (Київ, Україна). Понад 5 років Карл працював медіатором у поліції Данії, близько 2 років обіймав посаду радника зі сприяння діалогу у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ України (СММУ-ОБСЄ); має досвід роботи в Індії, Ізраїлі-Палестині, Балі, Україні (події ЄвроМайдану 2014-15, збройний конфлікт на сході України).Це лише початок розпізнання шляху – ми маємо розпочати служіння миробудування. Далі буде…и

Возможно, это изображение 14 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении

10 листопада

Подяка Християнській Службі Порятунку з боку армійської авіації за допомогу льотному складу та авіційним рятувальникам необхідним для порятунку життів наших воїнів медичним обладнанням. Слава Богу за все!

Возможно, это изображение один или несколько человек

Молитовний Щит

5 листопада

Пройшла чергова онлайн-молитва міжнародної команди PS-Пакута. На цей раз спільно молилися українці і литовці. Духовно воювали за Перемогу Божого Миру в Україні.

Возможно, это изображение 8 человек и экран

7 листопада

Служба Божа за загиблих ЗАХИСНИКІВ!Понеділок 7 листопада о 18.00.

Запрошуємо вшанувати наших ГЕРОЇВ у спільній молитві.

10 листопада

Утро в Купянске начинается с ХВАЛЫ ГОСПОДУ!!!…

КУПЯНСК ЭТО УКРАИНА!… И ТЕРРИТОРИЯ ЦАРСТВА БОЖЬЕГО!!!

https://www.facebook.com/100001671909911/videos/851731992691209/