В офісі Президента завелася ідеологічно вмотивована людина, яка чинить штучні перепони громадянам, діє всупереч принципу рівних можливостей та підставляє такими діями Президента України.

Від початку реєстрації законопроєкту про цивільні партнерства (№ 9103), організація «Всі разом!» розпочала активно відслідковувати ситуацію та робити конкретні дії: листи з рішеннями місцевих рад проти легалізації одностатевих партнерств у Комітети Верховної Ради, МінЮст та безпосередньо, готуємо листи ініціаторам проєкту, інформаційна кампанія, зустрічі з учасниками руху та з колегами юристами й адвокатами.

21 березня 2023 року, юристом Денисом Гриценком була подана петиція.
«Так, щоб довести народним обранцям, що більшість українців проти легалізації одностатевих шлюбів в Україні, мною було створено спочатку 21 березня електронну петицію Президенту України під назвою «Недопущення легалізації одностатевих шлюбів та повернення законопроєкту № 9103 його автору», – коментує Денис.

Проте, найцікавіше чекало попереду. Петицію не оприлюднили в передбачений законом строк. Тому 24 березня юрист створив ще одну електронну петицію з аналогічним змістом. Після подання другої петиції, відразу надійшла відповідь від офіційного інтернет-представництва Президента України.

У листі говорилось, що оприлюднення поданих електронних петицій не здійснювалось, оскільки питання, які ініціатор Денис порушив у петиціях, не відносяться до повноважень Президента України.

В той самий день, 24 березня 2023 року на сайті електронних петицій офіційного інтернет-представництва Президента України з’являється петиція, яку без проблем опублікували – «Прийняти законопроєкт про реєстровані цивільні партнерства незважаючи на протести очільників релігійних організацій. Права людини понад усе!».

Трішки про зміст петиції: «Очільники релігійних організацій висловилися проти законопроєкту про реєстровані цивільні партнерства, називаючи такі стосунки “гріховними”. Цей законопроєкт надасть право громадянам незалежно від статі та сексуальної орієнтації реєструвати на державному рівні свої стосунки та називатися сім’єю».

Тобто, ситуація виглядає так, що в офісі Президента є люди, що чинять умисно штучні перепони та діють всупереч принципу рівних можливостей серед громадян України. Відповідно до Кримінального Кодексу України умисел визначається тим, що особа усвідомлює суспільно небезпечний характер своєї дії та все одно чинить шкоду інформаційній безпеці України.

Вчора, 27 березня була опублікована ще одна петиція з назвою «Права українців». Зі змістом – 1 речення, навіть без крапки в кінці.

Як зазначає ініціатор двох петицій, які попередньо були відхилені: «При цьому, варто зазначити, що приблизно 99% петицій, в тому числі, і електронна петиція за № 22/144562-еп «Легалізація одностатевих шлюбів», яка на відміну від моїх петицій, була оприлюднена та розглянута, не відносяться до повноважень Президента України, але це не стало підставою для того, щоб відмовляти в їх оприлюдненні».

Також він коментує: «Дуже прикро, що під час війни, коли країна воює за збереження своєї незалежності, територіальної цілісності та своїх сімей, ми повинні ще боротись за збереження інституту традиційної сім’ї, оскільки під час війни деякі народні депутати з посиланням на електронну петицію під назвою «Легалізація одностатевих шлюбів» (№ 22/144562-еп), адресовану Президенту України, яка набрала більше 25 тисяч голосів, внесли 13 березня 2023 року законопроект за № 9103, який по-перше, на мій погляд спрямований на легалізацію одностатевих шлюбів, а по-друге, суперечить Конституції України».

Організація «Всі разом!» вимагає від офісу Президента встановити відповідальну особу серед працівників офісу Президента, яка умисно перешкоджає та ухвалила рішення про відмову у поширенні петиції  – «Недопущення легалізації одностатевих шлюбів та повернення законопроєкту № 9103 його автору» й надіслати відповідне повідомлення ініціатору петиції Денису Гриценку. Також повідомити громадськості та притягнути особу до відповідальності.

Нагадаємо, що зазначений законопроєкт фактично легалізує так звані одностатеві «шлюби» в Україні. При цьому слово «шлюб» не використовують лише з однієї причини: Конституція у статті 51 прямо визначає шлюб виключно як союз чоловіка і жінки.

Джерело