Соціо-Місіонерська Школа ХСП та Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського запрошують на курс Галини Теслюк “Жінки Нового Завіту”. Пропонуємо приєднуватися до унікального курсу, в рамках якого разом із лекторкою Галиною Теслюк розглядатимемо вибрані жіночі історії Нового Завіту. Цей курс є органічним продовженням курсу «Жінки Старого Завіту», на якому слухачі мали змогу не лише ознайомитися з видатними жіночими постатями Старого Завіту та пізнішим богословським осмисленням цих образів, але й навчаться критично оцінювати вплив культури на розуміння сакральних текстів. Лекції Галини Теслюк викликають постійну увагу, адже її глибока ерудиція та вміння неординарно та живо поглянути на героїнь, надихають слухачок читати Біблію, вчитися на життєвих історіях жінок Вічної Книги.  Курс буде корисним усім, тому заохочуємо реєструватися на курс аби навчитися творчо і водночас критично підходити до інтерпретації текстів та історій Святого Письма.

Галина Теслюк – кандидатка наук з богослов’я, доцентка кафедри біблійних наук філософсько-богословського факультету УКУ керівниця Центру жіночих студій в УКУ. Сфера наукових зацікавлень – біблістика, культурна пам’ять, жіночі студії, історія давніх близькосхідних держав.
Теми лекцій:

1. Новий Завіт і жінки в ньому
2. Апостол Павло про жінок
3. Жінки у Христових притчах
4. Жінки на соціальному маргінесі
5. Жінки та сексуальність
6. Марта і Марія, чого навчає ця історія
7. Жінки-мироносиці та їх свідчення у євангельських розповідях
8. Жінки місіонерки Доброї Новини

Курс буде проходити онлайн за допомогою системи відеоконференцій ZOOM.
Розклад курсу: з 4 листопада по 23 грудня включно (8 занять).Заняття проходитимуть щотижня, у четвер, орієнтовний час – з 19.30 до 20.30 за київським часом. Вартість курсу -400 грн.
Координатор курсу – Наталія Кудренко (sms.hsp2021@gmail.com).

Зареєструватися на курс – https://forms.gle/zu8HAiNjhfZgcShA9