СПІЛЬНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЄКТ
ФОНДУ ГРОМАД «РІДНЯ» ТА
ХРИСТИЯНСЬК
ОЇ СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ

Фонд громад “Рідня” та Християнська Служба порятунку, за підтримки Стрийської Єпархії УГКЦ, втілюють спільну програму  “Добрий господар”.

Головна мета  програми – поширити знання та практичні навички ефективного господарювання на земельній ділянці. Учасник програми може отримати найбільшу користь для себе та родини у вигляді економічної вигоди, здорових продуктів харчування, започаткувати процес створення успішного, самодостатнього сімейного господарства.

Особливої актуальності програма набула у теперішній воєнний час, коли земельні площі частини території України на півдні та сході, де традиційно вирощувалася сільськогосподарська продукція, тимчасово знаходяться під окупацією. Виникла загроза продовольчій безпеці держави в умовах воєнного стану.

З метою впливу на загрози продовольчій безпеці, навесні 2022, розпочато реалізацію благодійного проєкту “Сім кроків до Перемоги! Аграрна мобілізація під час війни”. Проєкт покликаний творити стимули для особистих селянських господарств збільшувати посівні площі під овочеві культури, а восени частку вирощених овочів пожертвувати для переробки у продукти харчування для воїнів ЗСУ.

До участі в проєктіФондом залучено 112 особистих селянських господарств на території Львівської області. Учасникам надано 270 пакетів високоякісного посадкового насіння овочевих культур. Селяни взяли зобов’язання виростити на власних земельних ділянках буряк, моркву, капусту, цибулю, часник, картоплю і квасолю, а частину врожаю передати на переробку в продукти харчування для воїнів ЗСУ.

І ось настав час селянським господарствам, залученим до проєкту, виконати свої зобов’язання та поділитися  вирощеною овочевою продукцією.

Першими, хто виконав свої зобов’язання і надав вирощену овочеву продукцію у повному обсязі, відповідно до взятих зобов’язань, стали працівники Кредитної спілки “Вигода” (координатор групи Юрій Мокрицький), особисті селянські господарства сіл Верхнє Синьовидне та Підгородці на Сколівщині (координатор групи Омелян Заревич). Учасники ініціативної групи “Конюхівські ґаздині” та волонтери з внутрішньо-переміщених осіб приступили до переробки овочів у продукцію харчування. Координатором процесу переробки від Фонду “Рідня” є Ігор Мазур, голова громадської організації “Євроатлантичний вектор”. Ігор відпрацьовує рецептуру для приготування овочевих страв.

Перша партія “сухих борщів” вже виготовлена для відправки на передову для наших воїнів.

28 листопада 2022                      Олег Шмілик, координатор програми “Добрий господар”.

Овочева продукція від селян з Верхнього Синьовидного на Сколівщині

Квасоля від працівників КС “Вигода” (координатор Юрій Мокрицький)


ІГ “Конюхівські ґаздині” готують овочі для переробки

Підготовка овочів до сушіння для “сухих борщів”


“Сухі борщики” готові до відправки воїнам на передову