39% американської молоді пов’язує себе з ЛГБТ

«ЛГБТ-пропаганди не існує», — говорили вони… Нав’язлива пропагандистська ідеологема про вродженість гомосексуалізму та гендерної дисфорії (невизначененості в статевій приналежності) розбивається об невтішні факти саме поширення ЛГБТ серед молодих людей.

Жовтневе дослідження Християнського університету Аризони показало вражаючі тривожні тенденції, які охопили молоде покоління. 39% американської молоді у віці 18-24 роки ідентифікують себе з ЛГБТІК-спільнотою. Це значно більше, ніж очікувалося, і їх частка продовжує зростати.

Коли християнські і консервативні групи протягом десятиліть заявляли про небезпеку пропаганди ЛГБТ, то вони виявилися правими, і суспільство з високою толерантністю до секс-меншин і трансгендерів показали плоди цього. Звичайно, всі вони не є гомосексуалістами, але розширена абревіатура свідчить про проблеми молоді із самоідентифікацією в бінарній системі (чоловік/жінка).

Сучасна проблематика поширення ЛГБТІК-пропаганди тісно сплетена з гендерною ідеологією, яка відкриває широкий спектр ідентичностей, що змінюються, перед молодими людьми (які хочуть почувати себе особливими, бунтують і шукають своє місце в житті), а отже воля людини і її бажання стають головним фактором самоідентифікації.

БТІК-частина даної спільноти відіграє дедалі вагоміший вплив, розмиваючи будь-які обмеження для ідентичності та сексуальної поведінки. Разом з геями та лесбійками вони мають спільну зацікавленість в руйнуванні традиційної родини, гетеронорматизму, статевої бінарності, що очевидно принесе наслідки для всіх сфер життя.

Невипадково це дослідження показало інші деструктивні процеси. Майже половина (47%) молодих людей у віці 18-24 роки схвалюють соціалізм і вважають його більш прийнятним, ніж капіталізм. Лише 46% опитаних цього віку вважають себе патріотами і 59% зазначили, що перебувають в депресії. Якщо порівнювати ці дані з аналогічним опитуванням людей у віці 25-37 років, то простежуємо тенденцію зростання депресії і тривожності (на 8%), падіння патріотизму (на 14%), зростання частки ЛГБТ (на 14%).

Окремо слід звернути увагу, що питання приналежності до ЛГБТ-спільноти ставилося молоді від 18 років. Сучасні діти і підлітки, які виростають в культурі, наповненій сексуалізації та репрезентації нетрадиційних форм сім’ї, вочевидь, будуть ще більш відкритими до наслідування цієї культури.

Джерело


Смерть супергероя. Роздуми про комікси та суспільство

Мій сумний обов’язок повідомити вам, що супергерой помер, і в цьому винен Голлівуд. Я прийшов до такого висновку, коли помітив все більше і більше фільмів із лиходіями, які колись були антигероями, а тепер стали головними героями фільмів. З такими персонажами, як Deadpool, Venom, Suicide Squad і Joker, які завойовують культурний дух часу, не дивно, що, щоб стати популярним, наступне покоління коміксів має бути темнішим.

Я пам’ятаю, як дитиною читав перші комікси, які навчили мене героїзму та самопожертві. Ці цінності можна простежити до перших архетипів супергероїв у Біблії. Гідність, альтруїзм, надприродні здібності, смирення і, зрештою, жертовність — це відмінні риси супергероїв, які відтворювалися в історії літератури з моменту натхнення Біблії.

Супергерої спонукали слідувати за добром, пробуджували ангелів у кожному з нас. Супермен ніколи не брехав, Бетмен ніколи не використовував пістолет і відмовлявся вбивати, навіть свого ворога, Джокера. Кодексом було євангеліє. 

Супермен з’явився на екрані в 1978 році, в культовому виконанні покійного Крістофера Ріва, а майже через десять років у 1989 році з’явився Бетмен; обидва завоювали наші серця.

Не знаю, кому прийшла в голову ідея розшукувати галерею розбійників кожного героя та підняти лиходія до статусу героя, але як тільки це почалося і стало фінансово успішним, шлюзи були відчинені.

Наприклад, персонаж Веном був взятий із всесвіту Людини-павука. Веном — інопланетний симбіот, єдиним бажанням якого було знищення. Він заволодів тілом Пітера Паркера і повільно почав змінювати його з доброго на злого. Веном був трохи очищений для того, щоб стати головним героєм, але його справжня природа залишилася незмінною.

«Загін самогубців» — це група суперлиходіїв, яким надали можливість скоротити терміни ув’язнення, якщо вони візьмуть на себе таємні місії  уряду США. І, до речі, кожному персонажу на всяк випадок імплантована бомба в мозок.

Джокер… Ну, замість лиходія у фільмах про Бетмена, новий Джокер, якого грає Хоакін Фенікс, є проблемним головним героєм, чия спіраль до божевілля змушує його розпалити насильницьку і криваву революцію проти багатих у Готем-сіті в стилі Нью-Йорка 70-х років. Цей Джокер став «героєм» народу.

Касові збори не брешуть. Насправді, вони розповідають сумну правду про про тенденції. «Дедпул», випущений у 2016 році, зібрав у світовому прокаті 783 мільйони доларів. «Загін самогубців», також випущений у 2016 році, зібрав 746 мільйонів доларів у всьому світі. «Веном», випущений у 2018 році, зібрав у світовому прокаті 856 мільйонів доларів. «Джокер», випущений у 2019 році, зібрав у світовому прокаті 1 мільярд доларів. Зверніть увагу на закономірність: з кожним наступним фільмом касові збори ростуть, але головний герой стає все темнішим. Насправді, виходячи з касових зборів, кожен з них або отримав продовження, або веде переговори щодо майбутнього виробництва. Назва продовження «Венома» «Let There Be Carnage» (Хай настане різня) вказує на тенденцію.

Супергерої були демонстрацією найкращих рис людства — володіти владою, але не бути нею зіпсованим. Прийнявши рішення не вбивати своїх ворогів, а спробувати їх відкупити.

Так, у супергероїв були свої недоліки. Навіть у Біблії ми бачимо, що у Мойсея був жахливий характер. Самсон, якого деякі люди називають біблійним Росомахою, був використаний Богом, але був принижений власною пожадливістю. Насправді, саме їхні недоліки зробили їх набагато ближчими до нас, грішних і слабких людей. Але якими б суттєвими не були їхні недоліки, супергерої ніколи не носили вади як свої костюми.

Чому я маю дивитися фільм, де «супергерой» чи головний герой відкушує комусь голову, катує та/або калічить в ім’я справедливості? У багатьох випадках це фільми PG-13. У цій гонитві до дна діти будуть наслідувати багатьох своїх героїв, вибираючи між темним і менш темним. Сповзання від моральних абсолютів до релятивізму тут дуже чітко видно. Якщо визначення героя йде від чорного і білого до відтінків сірого, то, звичайно, молодому глядачеві легко виправдати героя, використовуючи будь-які засоби (навіть безпричинне насильство) для досягнення справедливості.

Супергерої мого покоління служили взірцем і прикладом правильних дій. Що викличе ця тенденція до ідолізації лиходіїв і антигероїв у серцях і умах наступного покоління?

Протягом останніх кількох років класичні супергерої також були кооптовані культурними програмами. У Action Comics #900 Супермен відмовився від американського громадянства. У 2017 році Marvel «Таємна імперія» показала, що Капітан Америка завжди був таємним агентом псевдонацистської організації «Гідра». В останній версії цього сюжету культові персонажі, як-от Робін і Супермен, виявляються бісексуалами та геями. Я впевнений, що Боб Кейн (творець Бетмена), Сейгел і Шустер (творці Супермена), Джо Саймон і Джек Кірбі (творці Капітана Америки) не мали на увазі жоден із цих вивихів персонажів.

Як би сумно не здавалося, це не повинно бути кінцем історії. Як і на другий день після того, як Ісус був розп’ятий, третій день возвістив про перемогу. Як креативні люди та християни, ми маємо силу воскресити супергероя та розваги загалом. Впроваджуючи наш біблійний світогляд у наші сюжети, приділяючи час для вивчення механіки гарного оповідання і розвитку персонажів, ми можемо не тільки розповідати чудові історії (так, з недоліками характеру та всім іншим), але й надихати наступне покоління фанатів коміксів прийняти правду.

Джерело


АМЕРИКАНСЬКИЙ ПРОФЕСОР ЗАЯВИВ, ЩО ПЕДОФІЛІЯ Є СЕКСУАЛЬНОЮ ОРІЄНТАЦІЄЮ

Трансгендерна професор університету Вісконсину «Олд Домініон» стала фігурантом скандалу з виправдовуванням педофілії. Аллін Волкер (жінка, яка вважає себе квір-чоловіком) викладає соціологію та кримінальне право. Нещодавно вона дала інтерв’ю для Фонду «Простасія», в якому виголосила низку тверджень на захист педофілів.

Професор розділяє бажання мати сексуальні відносини з дітьми та злочин. Вона стверджує, що сексуальний потяг до дітей є лише однією з форм сексуальної орієнтації і не повинен переслідуватися законом чи засуджуватися суспільством.

Волкер закликала називати тих, хто бажає вступати в сексуальний зв’язок з дітьми, «MAP» або «люди, яких приваблюють неповнолітні», замінивши їх традиційне визначення — педофіли. На думку професора, термін «педофіл» дискредитує людину, а бажання сексу з дітьми не повинно вважатися аморальним і прирівнюватися до здійсненого злочину проти дітей.

«Багато людей, коли чують термін «педофіл», то автоматично припускають, що це характеристика сексуального злочинця. Ця неправда може призвести до багатьох помилкових уявлень про потяг до неповнолітніх», — сказала Волкер для Простасії.

Професор також є автором книги під назвою «Довга темна тінь: неповнолітні люди та їх прагнення до гідності», в якій приділяє особливу увагу так званому «праву на сексуальність» дітей. Розбещення неповнолітніх Волкер називає секс-позитивністю та стверджує, що перешкоджання вираженню сексуальності дітей є проявом насилля. Хоча вона наголосила на неприпустимості сексуального насилля над дітьми, проте «добровільні» сексуальні практики неповнолітніх насиллям не вважає.

Інтерв’ю з трансгендерним професором швидко стало вірусним і викликало обурення серед студентів університету та їх батьків. Вони підписували петиції з вимогами звільнити захисника педофілії та не допускати її до роботи з дітьми й підлітками. Після скандальних заяв професора керівництво університету відправило його в адміністративну відпустку. Президент університету Брайан О. Хемфілл швидко відреагував на скандал: «Я хочу якнайрішуче заявити, що сексуальне насильство над дітьми є морально неправильним і не має місця в нашому суспільстві».

Відсторонення професора викликало невдоволення в середовищі ЛГБТ-спільноти, Фонду прав людини в освіті та деяких викладачів, які вважають виправдання педофілії допустимим в контексті академічної свободи.

Той факт, що сьогодні вже лунають публічні заяви на захист педофілії, є закономірним і очікуваним. З року в рік руйнуються дедалі більше сексуальних табу. Поведінка, яка ще кілька десятиліть вважалася непристойною, сьогодні визначається нормою си навіть бажаними діями. (наприклад, ранній початок сексуального життя чи популяризація неприродних практик).

Скандал із професором, яка заступається за педофілів, є прикладом дії вікна Овертона, тобто поступової нормалізації ідей та практик, які раніше вважалися неприпустимими. Хоча скандальну професорку відсторонено, проте наявні сьогодні тенденції свідчать про очікування появи нових і нових захисників педофілії та інших відхилень.

Джерело:


У школі Пенсільванії зняли заборону на окультні символи, через так звану образу релігійних почуттів сатаністів

Колишній дрес-код забороняв школярам носити будь-які предмети одягу, в яких була присутня символіка сатанізму й інших культів.У штаті Пенсільванія сатаністська організація з округу Делавер переконала керівництво місцевої школи в тому, що заборона на їхню атрибутику та символи обмежує громадянські права. Про це пише focus.ua

Джозеф Роуз, який заснував Satanic Delco (“Сатаністичний округ Делавер”), стверджує, що дрес-код забороняв школярам носити будь-які предмети одягу, в яких було щось сатаністське.

Суперінтендант округу у своєму листі відповів так: “…Хоча ніхто зі школярів або їхніх батьків не скаржився, ми все ж таки видалимо дискримінуючий посил із інструкції з дрес-коду для учнів”.

Журналісти поцікавились думкою місцевих жителів. Більшість проти того, щоб у одязі школярів була присутня якась атрибутика сатанізму чи будь-якого іншого культу.

Люди кажуть, що доводиться задумуватись, коли питання, пов’язані з реалізацією цивільних прав, заходять надто далеко. “Це як зі свободою слова. Чи дозволено нацистам наносити свою символіку на одяг дітей і в такому вигляді відправляти до школи?” — запитує Донна Вілліс.

У свою чергу, керівник сатаністської організації, чиї релігійні почуття ображала шкільна інструкція, не має наміру зупинятися на досягнутому.

Зараз Джозеф Роуз вимагає вже від іншого округу внести зміни до правил, які на сьогодні забороняють носити шкільний одяг із символами культів.

Джерело:


США: проти батьків, які захищають дітей від промивання мізків, залучать ФБР

Чимало американських батьків незадоволені перетворенням державних шкіл на центри ідеологічної обробки дітей в руслі ЛГБТ та «расової критичної теорії».

Аби протистояти батькам, що захищають власних дітей, уряд залучить ресурси Федерального бюро розслідувань, яке і раніше активно використовувалося проти дисидентів-консерваторів. Таке рішення прийняв генеральний прокурор США Меррік Гарланд, інформує Catholic Vote.

У виданні зазначають, що цей крок, імовірно, є відповіддю адміністрації Байдена на нещодавній лист Національної асоціації шкільних рад, який позиціонує консервативно налаштованих батьків як внутрішню загрозу і, практично, прирівнює їх до потенційних терористів.

Нагадаємо, протести американців проти перетворення шкіл на осередки ЛГБТ-пропаганди вже влітку цього року оберталися арештами. Попри ці протести, освітяни продовжують впроваджувати освітньо-виховні курси, які відповідають ідеологічній лінії Джо Байдена та Демократичної партії.

Гарланд мотивував своє рішення тим, що «впродовж останніх місяців спостерігалося тривожне зростання тиску, залякувань та погроз насильством стосовно адміністрації шкіл, членів правління, вчителів та персоналу». Хоч, як відзначають у виданні, він не навів конкретних прикладів, які могли б хоч якось пояснити використання проти батьків ФБР.

Американський політичний оглядач Крістофер Руфо теж підкреслив безпідставність таких заходів, розглядаючи їх як елемент системного переслідування дисидентів.

Нагадаємо, український інтелектуал Роман Пономаренко заявив, що день інавгурації Джо Байдена можна вважати початком нової ери, ознаменованої ліво-ліберальною диктатурою.

На думку американського священника Джеррі Пікорського, Байден є найбільш антикатолицьким президентом в історії. Інший священник, Джеффрі Кірбі, заявив, що у зв’язку з обранням Байдена американських християн очікують «чотири роки темряви».

Джерело:


Каліфорнія: школярі моляться демонам ацтеків, щоб “деколонізувати” країну

Державні школи в Каліфорнії, США, спонукають або майже змушують учнів молитися ацтекським богам. Студенти просять демонів деколонізувати та перетворити Америку, в якій можна легко побачити молитву за дехристиянізацію країни.

Виголошення молитви в школах до демонів ацтеків є частиною Типової навчальної програми етнічних студій. Спочатку це була добровільна програма, але її запровадили у багатьох школах, як частину програми для всіх учнів. Діти просять демонів звільнити, перетворити та деколонізувати Америку. Відповідно до вказівок влади Каліфорнії, студенти та вчителі також повинні бути віддані боротьбі з «расистськими, фанатичними, дискримінаційними, імперіалістичними, колоніальними переконаннями». Безсумнівно, що мова йде й про християнство.

Один з авторів програми – Р. Толтека Куаухтін. У своїй книзі про освіту він стверджує, що білі християни вчинили «вбивство», вигнавши споконвічні переконання Америки. Таким чином, Куаутін пропонує деколонізацію, здійснивши “контрнаступ”, тобто вигнавши “імперіалістичну” культуру з Америки.

Деякі каліфорнійські батьки протестують проти цих дій, державні органи подали до суду. Батьки вказують на порушення принципу відокремлення світських установ від релігії та права на свободу совісті.

Джерело:


Верховний Суд США відкриває двері до узаконення педофілії

Минулого тижня Верховний суд Колумбії ухвалив рішення про те, що неповнолітні у віці від 14 років можуть без згоди батьків на законних підставах одружуватися або спільно проживати з дорослою людиною, якщо вони мають “відповідальний намір” створити сім’ю.

У постанові від 18 серпня йдеться про позов про спадщину 14-річного хлопчика, який співжив з дорослою жінкою до моменту її смерті.

Для суду “особи старше чотирнадцяти та вісімнадцяти років” можуть “відповідно до свого віку та зрілості” вирішувати “про своє життя та брати на себе відповідальність”.

“Їх слід вважати вільними та автономними особами та з повними правами”, – йдеться у тексті.

Хесус Маганья, президент платформи на підтримку життя та сім’ї Unidos por la Vida, попередив про серйозну небезпеку, пов’язану з рішенням суду.

Виступаючи 25 серпня на медіамайданчику ACI Prensa, Маганья сказав: «Ми дійсно з великою стурбованістю дивимось на те, як суди, у даному випадку Верховний суд, почали приймати закони. Це серйозний момент: вони створюють та винаходять права та ігнорують чинне законодавство».

“14-річна дитина не має всіх інструментів або психологічної чи фізичної зрілості, щоб взяти на себе зобов’язання щодо створення та утримання сім’ї” – сказав президент.

Маганья попередив, що рішення “також відкриває дуже небезпечні двері, а саме те, що 14-річні діти можуть мати статеві відносини з дорослими. Врешті решт це може створити небезпеку педофільських стосунків”.

Розмовляючи з колумбійською телевізійною мережею Caracol, дитячий психіатр Альваро Франко пояснив, що 14-річні підлітки недостатньо зрілі, щоб одружитися, погодитися на спільне проживання чи створити сім’ю: «У цьому віці, очевидно, немає повної зрілості нервової системи, а отже, і особистості», – зазначив фахівець.

Маганья стверджує, що рішення Верховного суду “відкриває двері, коли вже є консенсус та чітке законодавство з цього приводу. Я думаю, що це розпусне прагнення до свободи, не базуючись на тому, що краще для людини”.

На його думку, у рішенні вищого суду відображається відсутність допомоги та турботи про неповнолітніх, оскільки «вони залишаються підданими дії рішення, яке може бути прийняте під тиском або без достатньої інформації, і це вплине на решту їхнього життя».

Сьогодні ми маємо ситуацію, “коли молодий чоловік у 14 років не може керувати автомобілем, але, звичайно, він може створити сім’ю. Він також не може купити пиво в магазині, тому що він неповнолітній, але, звичайно, він може створити сім’ю. Є багато видів діяльності, до яких неповнолітній до 18 років не має доступу, але, звичайно, він може створити сім’ю »,-зазначив лідер pro-life.

Президент Unidos por la Vida заявив, що ухвала, яка дозволяє неповнолітнім спільно проживати з дорослими або одружуватися на них, є “протиріччям, абсурдом та ідеологічним баченням суддів Верховного суду”.

Джерело: