Батько “невинної жертви” Дугіної, один із головних і найодіозніших ідеологів “руского миру” Олександр Дугін днями розродився великою статтею, завдання якої, на думку автора, — остаточно розставити крапки над і в історії зі “спецоперацією” Володимира Путіна.

Назва тексту — “Починається. Головна стаття Олександра Дугіна” — має наголосити на чималій вазі того, що в цьому тексті озвучено. А озвучене там не лише традиційне для автора фентезі про боротьбу цивілізацій та долю світу, а й абсолютно конкретні, неприємні для росіян речі. Простіше кажучи – готуйся, простий громадянин РФ, на тебе чекають дуже важкі часи. Про це інформує Телеграф.

Розмірковуючи про загрозу Третьої світової, Дугін починає текст із залізної, на його погляд, тези – Захід уже оголосив війну Росії і не задовольниться навіть “повним відходом з території колишньої України”. Цитуючи євроатлантичних спікерів, він пише: ” Добиватимуть нас і на нашій землі, наполягаючи на “беззастережній капітуляції” (Йєнс Столтенберг), “деімперіалізації” (Бен Ходжес), розчленуванні Росії”. І навіть контрнаступ ЗСУ на Харківщині – це прямий удар Заходу по Росії, тому що “усім відомо, що цей наступ був організований, підготовлений і оснащений військовим командуванням США та НАТО і відбувався під прямим кураторством”.

З цього випливає сміливий для автора висновок: “СВО як обмежена операція зі звільнення Донбасу та низки територій Новоросії завершена (на визначення “провалена” сміливості у Дугіна все ж таки не вистачило – Ред). Вона поступово переросла у повноцінну війну із Заходом”.

“Окрім своєї волі, тепер ми у війні, і це стосується кожного громадянина Росії: кожен з нас під прицілом ворога, терориста, снайпера, ДРГ… Ворог прийме тільки нашу повну капітуляцію, поневолення, розчленування, окупацію. Так що вибору у нас просто немає… Війна із Заходом підпорядковує собі все”, — заявляє Дугін.

А якщо так, і війна стосується всіх і кожного, то мобілізація неминуча.

Як йдеться у повідомленні, все це супроводжується емоційною білібердою про західний лібералізм, який скасував “Бога, Церква, сім’ю, стать, людину”, п’яту колону, що розкладає зсередини, “цивілізацію Антихриста”, союзників Росії з Північної Кореї, Куби та Нікарагуа, божественну істину та вирішальну битву: “Захід демонструє намір почати проти нас війну на знищення – третю світову війну. Ми повинні зібрати весь наш глибинний народний потенціал, щоб відбити цей напад. Усіми засобами – думкою, військовою могутністю, економікою, культурою, мистецтвом, внутрішньою мобілізацією всіх структур держави та кожного з нас”.

Тож робочий сценарій для Кремля готовий. А простим росіянам Дугін, звичайно, обіцяє “перемогу”, але спочатку доведеться сильно потерпіти.

Джерело