Молитовний Щит

– Відбулася чергова зустріч комітету Міжнародного Молитовного Щита (входять троє українців, британець, литовець і боснійка). Сформували молитовні інтенції на грудень за Церкву та Світ. Далі духовне заступництво сотень молитовників з 16 країн.

Відбулася чергова зустріч в рамках служіння наступальної молитви “Праща Давида”. На цей раз духовно воювали за Білорусь. А наступного дня продовжили молитву на Майдані Незалежності разом з представниками білоруської діаспори в Києві. Віримо, що це принесе конкретні плоди в житті братнього білоруського народу на шляху до громадянської свободи і національного відродження.

Черговий ефір Молитовного Щита на CREDO. На цей раз мова йде про служіння Міжнародного Молитовного Щита на дальніх духовних рубежах.

Вперше відбулася інтерактивна молитовна зустріч литовських та українських служителів Молитовного Щита ХСП. Віримо, що надалі ця практика буде продовжуватися і розширюватися, а до таких зустрічей будуть доєднуватися служителі з інших країн

Відбувся черговий семінар в рамках формації “Гора Пророка”. 60 духовних воїнів взяли участь у цьому семінарі, готуючись до служіння Церкві та Україні.

Пройшла міжнародна молитовна зустріч в інтенціях Молитовного Щита Християнської Служби Порятунку. Рекомендуємо для перегляду.

Програма: Молитовна лінія Служіння Молитовний Щит Християнської служби порятунку – Молитовний Щит держави. 

Ведуча програми – Наталія Острікова

У намірах Молитовного Щита Християнської служби порятунку було включено інтенцію “За прийняття українським парламентом дієвих та чесних законів, спрямованих на реформу судової системи, зокрема, на руйнування кругової поруки і перезавантаження Вищої Ради Правосуддя (ВРП) та Вищої Кваліфікаційної Комісії Суддів (ВККС)”.

Ці зміни  були прийняті нещодавно , що є  взірцем того, яким чином спільна молитва може  впливати  на усі важливі  суспільні процеси у  державі  в цілому. «Бог ніколи нікого не лишає у житті!» Ці слова належать відомому  антикорупціонеру і християнину, гостю ефіру –  Віталію Шабуніну.

Чергове онлайн-включення з України в рамках транскордонного молитовного марафону, організованого Міжнародним Християнським Посольством в Єрусалимі (ICAJ). Традиційно разом в молитві стояли месіанські євреї, протестанти і католики. Молилися за Церкву, Україну та Ізраїль у нерозривній єдності цих трьох дійсностей. Всього в марафоні задіяно більше 60 країн, а сам марафон триває 168 годин.

Парафія Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, Київ. В каплиці святого отця Піо (покровителя служіння Молитовного Щита Християнської Служби Порятунку) благословили на служіння координатора Литовського Крила МЩ Юрате Бартусявечене. Міжнародний корпус молитовників ХСП продовжує свій шлях на полях духовної війни…

Традиційна щомісячна Свята Меса у каплиці святого отця Піо в інтенціях Християнської Служби Порятунку. Служителі спільно молилися за Церкву, Україну і Світ, а також за ХСП у її чотирьох просторах. У єдності перебували римо-католики, греко-католики і православні. Особливим чином просили Божого заступництва за одного з пріорів ХСП Дмитра Бобесюка, який у ці дні бореться з важкою хворобою.

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ

Благословіння Ординарія Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ єпископа Павла Гончарука принесло перші плоди: 7 листопада в Парафії Святої Родини в Харкові була заснована нова Хоругва Ордену Лицарів Святого Йоана Павла ІІ. На урочисту Святу Месу прибули Брати Лицарі з Тини, Городка, Києва та Польщі. Святу Месу провадив єпископ-помічник Харківсько-Запорізька дієцезія РКЦ владика Ян Собіло. Особливими гостями церемонії стали Konsulat Generalny RP w Charkowie пан Міхал Свірський з дружиною. Таким чином, у лоні Української Провінції ОЛСЙПІІ започатковано уже третю Дієцезіальну Командорію – на цей раз Харківсько-Запорізьку (Капеланом Хоругви Святої Родини став о.Анатолій Клак МІС, Командором визначено – Достойного Брата Ігоря Дюльдю, Великий Лицар – Достойний Брат Олександр Ланін, Канцлер – Достойний Брат Валерій Попов, Скарбник – Достойний Брат Юрій Кулішенко).

VIVAT JEZUS! TOTUS TUUS!

Даром Бога для Української Провінції стала неділя 24 жовтня 2021р. Була створена нова Хоругва Матері Божої Тиннянської у с. Тинна. Урочистість цієї події підкреслила присутність Ординарія Кам’янець-Подільська дієцезія єпископа Леона Дубравського, а також Провінціала Отців Пасіоністів Отця Лукаша Анджеєвського. Дякуємо Богові і Матері Божої Тиннянської, покровительці Лицарів, що згромадила Братів з Києва, Хмільника, Городка та з Польщі, щоб роздати безліч благодатей та зміцнити наш дух.

Відсвяткували Літургійний спомин нашого Великого Покровителя з Розарієм на чолі з Братами та Капеланами. З роздумами взятими з вчення св. Йоана Павла ІІ та участь у Святій Месі.

VIVAT JEZUS! TOTUS TUUS!

МаріупольПіонерське

– Тема дня: “Будь вірним в малому”

-катехеза

– веселі ігри, спортивні змагання

– майстер клас

-смаколики

– фільми

Щиро дякуємо добродіям за підтримку служіння ДЦ Ковчег

– Молодіжка

Тема: Підлітковий період та як його пережити.

Кожному підлітку важливо стежити за тим, щоб у нього формувалися тільки здорові звички, установки та образ мислення. Для цього потрібно час від часу замислюватися про

свої вчинки та мотивації.

Вітаємо Кіру з її першим дебютом читання конференції в молодіжному служінні.

Щиро дякуємо добродіям за підтримку служіння ДЦ Ковчег.

Володимир та Оксана Завадські розповідають у «Молитовному Щиті» на порталі CREDO  про католицький місійний центр «Ковчег», який діє на прифронтовій території.

Служителі Ковчегу пройшли формаційне навчання Галілеї

тема: “Мій Бог люблячий Отець” . м. Камянське.

Хочемо розділити радісну новину та привітати Ігор Швець з першим ступенем священства, диякон.

Вітаємо, хай Господь благословить і веде дорогою Його любові.

Ти є світлом для світу…..

Покликання до священства є одночасно даром Божим і плодом духовного життя церковної спільноти – сім’ї та парафії. Молімося за добрі й святі покликання до священичого служіння.

Вітання від ДЦ Ковчег. До скорої зустрічі.

Дитяча ОАЗА у м. Красилів

Що може бути найпрекраснішим для дитячого зростання?

Так це навчання і зростання у Божій любові, відчуття захищеності, довіри, миру та радості.

Сердечно дякуємо організаторам та добродіям завдяки яким ця поїздка відбулася, Божого благословіння Вам

Домашні біблійні групи.

«Коли Бог на першому місці, все інше — на своїх місцях»

«Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Мт.19,14)

У суботу розпочали катехетичне навчання підготовка до першого причастя.

– з іншого групою дітей проговорили про співчуття до ближнього.

– готуємо прикраси до різдвяних та новорічних заходів

– проводимо різні розвиткові ігри

– перегляд фільму

– вечірня молитва та прослава

Щиро дякуємо добродіям за підтримку ДЦ КОВЧЕГ.

У Молодіжному центрі Йоанна Павла ІІ тиврівського монастиря Місіонерів Облатів Марії Непорочної проходила зустріч молоді на тему «Смерть та Вічне Життя».

Дякуємо отцю Vadym Dorosh Omi за запрошення та можливість почути щось більш глибоке, що стосується нашого життя та після нього.

Коли у діток болять команда “ТРИЗУБ 2” приходить на допомогу.

Сердечно дякуємо Artem Pohil та його команді за лікування

. Нехай добрий Господь благословить вас сторицею.

Їх перші медалі та дипломи SMARTUM школи.

Полінка, Діана, Марія, Олена вітаємо вас, радіємо разом з вами у ваших успіхах у навчаннях , зростання.

Вам було важко, та ви наполегливо йдете вперед.

Так тримати, ви найкращі

Щиро дякуємо нашим добродіям за підтримку у розвитку дітей ДЦ Ковчег.

Урочистість Всіх Святих

Любі! Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми звалися Божими дітьми! І ними ми є. Світ нас не знає, тому що Його не пізнав. Улюблені! Тепер ми Божі діти, але ще не виявилося, що будемо. Знаємо, що коли Він з’явиться, ми будемо подібні до Нього, адже побачимо Його таким, який Він є. І кожний, хто має цю надію на Нього, очищає себе, як і Він чистий.

(1Йн3. 1-3)

Щиро дякуємо отцю Pawel Tkaczyk за звершення Святої Меси.

Бог є Любов!

Провели презентацію діяльності ХСП-Маріуполь і зокрема дитячого центру “Ковчег” перед священниками Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ. На цю зустріч, яка проходила в Бердянську, прибули на запрошення Ординарія єпископа Павла Гончарука. Служіння людям на прифронтових територіях триває.

Сердечно вітаємо на борту Ковчега нашого друга Hubert Kampa.

Наші творчі вечори, готуємо прикраси для наших благодійників.

Учора до дитячого центру “Ковчег” завітав єпископ отець Pawel Gonczaruk. Сердечно дякуємо за звершення Святої Меси, благословіння.

ХСП-Старобільськ (Церковь “Христианская надежда” Старобельск)

Молитвенный саммит 2021

Вместе в молитве за Восток Украины собрались церкви: Старобельска, Купянска, Харькова, Киева, Голубовки, Закотного, Новопскова. Сильное время в молитвах и хвале Господу!

Слава Богу! Благодаря неравнодушным и отзывчивым сердцам братьев и сестёр церкви “Вифания” (г. Сакраменто), церкви из Западной Украины, смогли сегодня благословить дом престарелых с.Евсуг 20 новыми, удобными кроватями и матрасами! Прежние были уже очень старыми и на них было неудобно спать. А комфорт для наших стариков очень важен и нужен.

Теперь каждый в доме престарелых имеет новую, красивую, а главное удобную кровать!

Спасибо Господу и каждому доброму сердцу!

ХСП-Авдіївка

От і розпочалася чергова ротація команди ХСП-Аідіївка. Особливим чином вітаємо Ординарія Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ єпископа Павла Гончарука: дякуємо, владико, за те, що за єпископськими обов’язками не забуваєте про своє капеланське покликання. Безпечної і плідної ротації вам, друзі, на Славу Божу і в Його Ім’я!

Миті,коли ти вперше зустрічаєш людину… Що ти відчуваєш в середні себе? Твоє почуття? Чи приймеш ти її до своєї душі? Можливо скопіювати все, все що завгодно: поведінку,розмову,жарти, почуття, але ніколи не вийде зіграти не дійсність очима! Це небо твоєї душі і одного разу зазернувши у них, ти можеш побачити дуже багато.Іноді в чужих очах побачиш себе,свою слабкість або перевагу, свій страх,біль,щастя. За ці роки війни ти навчився бачити людей, бачити справжню людину,ту що в середині,а ні назовні. Цей океан буває різним та ніколи не повторюється. Це великий Дар Бога,але і велика відповідальність не використовувати в непотрібних діях. Нові обличчя,нові знайомини. Кілька часу спілкування, зовсім трохи і ти бачиш хто напроти тебе,чи готовий ти продовжити йти далі чи ні. Від цієї миті залежить твоє життя,яке вартує дуже дорого!!!

Приємна зустріч тих,для кого життя інших важливіше за своє.

ХСП-Мар’їнка

Старт Університету здорової молоді

в Мар’їнской школе 2.

9-11 класси

Тема: “Право на повагу”

Поважай себе!!! Поважай інших!!!

Соціальна плтформа

Фонд громад “Рідня” та Християнська служба порятунку виконують спільну програму “Добрий господар” метою якої є поширення необхідного об’єму знань та практичних навиків в громадах задля подальшого масштабування і відтворення, в результаті яких учасники набувають здатність економічної самоорганізації.

Сьогодні поширеним є явище передачі земельних ділянок особистих селянських господарств в оренду великим фермерським господарствам та агрохолдингам. При цьому дохід селянина від здачі землі в оренду складає 2-4 тис. грн за рік. Отримати на порядок вищий прибуток від земельної ділянки можна якщо самостійно вирощувати агропродукцію. Що вирощувати і  які агротехнології використовувати?

 Детельніше ТУТ.

Передача Modus Vivendi, яка виходить в ефірі Радіо Марія.

Автор та ведуча:Світлана Філоненко

Наш гість: Михайло Вишньовський, тренер з кооперації Львівської аграрної дорадчої служби та голова кооперативу “Стрийський Ясь”.

В циклі програм Modus Viwendi продовжуємо розповідати про роль і можливості християн в суспільній сфері та про діяльність програми “Добрий господар”.

 Цього разу говорили про кооперацію в сучасному сільському господарстві,про особливості розвитку кооперативного руху в Україні.

Радіослухачі дізналися про вже  реалізовані і нові проєкти ефективного господарювання на землі.

Друга програма Modus Vivendi в ефірі Радіо Мрія із циклу розмов про участь мирян у житті Церкви. Цього разу ми повернемося до витоків де дізнаємося про фінансові стосунки у Старому та Новому Завітах. Дослідимо, що таке десятина в соціальному та в релігійному значеннях і як підтримували Церкву перші християни? Ведуча програми – Олеся Шніцер.

На запитання відповідає теолог-бібліст, священник Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви, викладач біблійних дисциплін в інституті Святого Томи Авінського , автор книги “Світ Біблії: подорож батьківщиною Ісуса Христа”, отець Володимир Кусьнєж.

Відбувся третій модуль психологічного блоку в рамках Капеланської Школи при ХСП. Традиційно працювала військовий психолог Неля Куцак. Взяли участь служителі різних підрозділів ХСП, а саме Корпусу Військових Капеланів, Християнського Миротворчого Корпусу і Молитовного Щита. Попереду практика в режимі оф-лайн.

Група дітей з «сірої зони» смт. Миколаївка Донецька область та дітей ветеранів учасників ООС/АТО відпочиває у мальовничих Карпатах!

Комплексна програма спрямована на зменшення наслідків постравматичного синдрому

Дякуємо нашим Партнерам – Посольство Республіки Польща у Києві / Ambasada RP w Kijowie

Міжнародному Товариству Польських Підприємців в Україні

Проект фінансово підтрималоМіністерство Закордоних Справ Республіки Польща

Молимося за мир в Україні!

Християнська служба порятунку

Angelia medical center

Ми розпочали довгоочікувану співпрацю і спільне служіння з клінікою “Ангелія”, яку провадять медики-Адвентисти сьомого дня. Сьогодні спеціалісти клініки провели комплексне обстеження жіночого здоров’я п’яти матерів загиблих воїнів, якими опікується Центр відновлення і адаптації військовослужбовців, ветеранів війни і їх родин при ХСП. Віримо, що продовження буде. І хай благословить нас у цій справі Небесний Отець!

Християнська служба порятунку

Департамент соціальної політики КМДА

Доброго дня усім! ГО “Християнська Служба порятунку” в Центрі реабілітації військовослужбовців та членів їх родин вже вкотре провели захід для матерів загиблих воїнів АТО. Жінки готували “страву героя”, тобто улюблені страви полеглих синів. Поки готували та ділилися рецептами, згадували своїх дітей і це зігрівало серце присутнім. З матерями героїв працювали психологи. Смачний обід у дружній атмосфері.

Доброго вечора! Центр реабілітації військовослужбовців, ветеранів та членів їх родин щиро вітає всіх зі святом Захисника Вітчизни та Покрова Пресвятої Богородиці! Щиро бажаємо всім міцного здоров’я та мирного неба над головою. Сьогодні в Будинку Отця Піо діти вивчали англійську мову та взяли участь в цікавому майстер класі. Тож участники зробили чудовий дарунок ХСП до свята – букет квітів. Діти – це наше майбутнє! Нехай Богородиця дарує їм захист.

Взяли участь у Всеукраїнському молодіжному форумі «Діалог заради майбутнього», організованому Міністерством молоді і спорту України та Патріаршою Комісією у справах молоді УГКЦ. Говорили про Соціальне вчення Церкви, про бізнес та християнство, про покликання християн у сучасному суспільстві.