З 1996 року ми займалися питаннями вивчення психосексуального розвитку людини в умовах зміни соціальних стереотипів в суспільстві. Тому протягом 1996-2012 р.р. нами також було проведено лонгітюдне дослідженнями впливу гомосексуалізму як соціального явища на особистість.

Психосексуальний розвиток людини  частково є результатом статевої соціалізації, в ході якого індивід засвоює певну статеву роль і правила сексуальної поведінки.

Фахівцям зі сфери психосексуальної культури відомо, що пропаганда в засобах масової інформації “гомосексуального способу мислення” виступає в якості розбещуючого фактора для молодого покоління. Даний вид впливу на психіку молодої людини відбувається, в першу чергу, через висвітлення та смакування різного роду акцій представників сексуальних меншин (конференцій, фестивалів, тощо), при цьому формується так звана «ситуативна обумовленість» розвитку гомосексуальності.

До певної міри неусвідомлена та ненавмисна агітація призводить до створення позитивного іміджу гомосексуального потягу серед дітей та молоді, і в подальшому може стати для підростаючого покоління  джерелом заохочення до гомосексуального експериментування.

На прикладі країн західного світу, де “подолали” гомосексуальний негативізм, можна простежити показники зростання чисельності представників сексуальних меншин у кожному наступному поколінні. Тому сучасне та прийдешнє покоління підлітків та юнаків перебувають під більшою загрозою втягнення в одностатеві експериментування ніж будь-хто з представників попереднього покоління.

Результати досліджень, наведені в таблиці, підтверджують зростаючу тенденцію до позитивного сприймання гомосексуальності у молоді. Крім того, дані свідчать про наявність більшої поступливості щодо даного питання у дівчат, ніж у хлопців. Ймовірно це пов’язано з особливостями жіночого сприймання та з подвійністю моралі щодо жіночої й чоловічої гомосексуальності. Оскільки остання у юнаків носить більш виражений характер, то ставлення до неї є категоричнішим. Жіночі одностатеві ігри в уявленні багатьох є лише “невинними пестощами”. Проте попри збереження адекватної статевої ідентифікації подібні “розваги” до певної міри деформують природній психосексуальний простір молодої людини.

Дослідження показало, що понад 96% батьків опитуваних негативно ставляться до самого явища гомосексуалізму (принаймні, так вважають самі опитувані).  Тож, як бачимо, доросле населення є більш консервативним у даному питанні, а відповідно респонденти належать до родинного середовища, де гомосексуалізм сприймався на позиціях хвороби, подібно до онкозахворювань, алкоголізму чи будь-якого ідентичного явища. Тобто базовим фактором у розвитку гомосексуальної прихильності є саме пропаганда даного способу мислення засобами інформації та особистісною агітацією значимих дорослих (в першу чергу, викладачів, політичних та соціальних лідерів).

Крім того, дослідження показали, що серед студентів-психологів, педагогів та соціальних працівників державних і приватних вищих навчальних закладів м. Києва, показники позитивного ставлення до гомосексуальних проявів і показники допуску власних сексуальних експериментів  вищий у навчальних закладах, де викладачі розділяють позицію доброзичливості та прийняття гомосексуалізму як норми. І розбіжність за даними показниками є досить істотна.

При узаконенні сприятливого клімату для гомосексуального середовища, зростатиме і позитивізація образу даного середовища серед дорослого населення, що в свою чергу призведе до подвійного впливу на дитину: з позиції родини та суспільства, подібно до того, що ми спостерігаємо у Швеції, коли діти зі здивуванням дізнаються, що можуть бути шлюби між чоловіком та жінкою [1].

В подібному випадку ми можемо говорити про психологічне насильство над дітьми, де їм пропонується в якості базової моделі життєдіяльності деформовану модель родини та суспільства.

Нами було проаналізовано понад 20 роликів з гей-парадів різних країн світу та 124  фотографії, що фіксують дане явище. Умовно, ці паради можна поділити на дві категорії: 1. У країнах з відсутньою легалізацією гомосексуальних стосунків. 2. У країнах з легалізованою гомосексуальністю.

  1. У країнах з відсутньою легалізацією даних стосунків парад, у переважній більшості випадків, має форму акції політичного протесту (Росія (Москва), Україна).
  2. У країнах з легалізацією гомосексуалізму (навіть на рівні закону про захист прав сексуальних меншин) гей паради є не просто формою пропаганди гомосексуальних стосунків, а  формою сексуального насильства над громадянами суспільства. Нагадаємо, що до сексуального насильства належить не лише безпосередня участь особи у сексуальному контакті, а також: ексгібіціонізм (демонстрація статевих  органів), примусова демонстрація особі порнографії, любі сексуальні дії з особою на які вона не давала згоди.

Наприклад: на відеоматеріалах  гей-парадів викладених на «ютубі» в інтернеті представлені як оголені тіла учасників заходів, так і показова демонстрація ними гомосексуальних цілунків та імітація фрікцій при сексуальному контакті, а  також презентовані в якості наочного матеріалу «сексуальні іграшки», які не є товарами широкого вжитку і продаються лише у відведених для цього місцях до яких заборонений доступ дітей.

Аналіз фотографій та відеоматеріалів показав, що гей-паради в країнах з легалізованим позитивним ставленням до гомосексуалізму мають сексистський характер і є активним способом пропаганди даної деструкції. При цьому представники сексменшин порушують права громадян на релігійну свободу і займаються активним висміюванням релігійних почуттів співгромадян, що яскраво демонструє наступна група фотографій.

Презентовані вище фотографії свідчать про порушення представниками сексменшин базових свобод особистості. Тобто сприятлива державницька позиція щодо гомосексуальності провокує агресивну поведінку сексменшин до інших громадян країн і стає прикладом зневажливого ставлення для дітей та молоді до базових релігійних та національних цінностей.

Деструктивний вплив пропаганди гомосексуальних стосунків призводить до реформування критичності мислення у дітей та формування природності гомосексуальної моделі статевої комунікації. Звісно, це не означає, що дитина гарантовано стане носієм подібних деструктивних сценаріїв, проте резерву для побудови повноцінних подружніх стосунків в неї не буде. Мало того, у дитини, що зазнала подібний вплив, не формується знак рівності в моделі «сексуальне життя – народження дитини», що в свою чергу призводить до егоцентричного зосередження сексуальної енергії виключно на моделі вдоволення, що аж ніяк не сприяє подоланню демографічної кризи в країні. Так, наприклад Германія, яка відзначається найагресивнішими гей-парадами, має найнижчі показники народжуваності у Європі.

На даний момент не існує прямих досліджень щодо безпосереднього впливу гей-парадів на особистість дитини. Ми можемо оперувати лише дотичними дослідженнями. До дотичних досліджень, ми можемо зарахувати дослідження щодо впливу гомосексуальної родини на життя дитини, що в ній виховується. Тобто впливу гомосексуальності вихователів на дитину. Дослідження 2010-2012 р.р. доктора Марка Регнеруса, професора Техаського університету, що були здійснені на вибірці 3000 осіб, які виховувалися у гомосексуальних сім’ях і ідентичної кількості з гетеросексуальних родин [2],  опубліковані у  «Social Science Research» свідчать:

Таблиця 2.

Узагальнені показники впливу гомосексуальних вихователів на розвиток деструкцій у життєдіяльності дитини

КритерійПоказник серед дітей з гомосексуальними вихователямиПоказник серед дітей з гетеро сексуальними вихователями
Досвід венеричних захворювань25%8%
Неспроможність тримати подружню вірність40%13%
Суїцидальні дії чи планування дій24%5%
Сексуальне насильство в сім’ї з боку жінки, чоловіка31%, 25%8%
Розлад сексуальної самоідентифікації30-40%% (залежності від статі опікунів)10%

У країнах, де гомосексуальна пропаганда є узаконеною, з часом розвивається нетерпимість до гетеросексуальних проявів. Наприклад: Джемпер з зображенням гетеросексуальної сім’ї (батько, мати і двоє дітей) став причиною затримки і величезного штрафу для парижанина Френка Таллеу. Поліцейські вирішили, що таке зображення ображає почуття гомосексуалістів [3].

Висновки: будь-яке послаблення закону щодо заборони пропаганди гомосексуалізму призводить до негативних наслідків деструктивного впливу на психіку дітей з боку представників сексуальних меншин.

Джерела посилання:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=DlI59sMzAZ8
  2. http://vsenovosti.in.ua/sites/default/files/news_3/obshestvo/48692d57bc0f9a183a1d415345bcdjpg
  3. http://www.credo-ua.org/2013/04/81408
  4. http://gosc.pl/doc/1541683.Lesbijka-Chcemy-zdemontowac-malzenstwo

Людмила Гридковець, к.психол.н.

Джерело: https://vartalife.com.ua/destruktyvnyj-vplyv-homoseksualnoi-propahandy-na-psykhoseksualnyj-rozvytok-ditej-i-molodi/