Служіння на мирній території

– Липнева російськомовна Свята Меса з Паукутувенай. Молимся в інтенціях нашого Молитовного Щита.

– Чергове щомісячне включення в рамках міжнаціонального молитовного марафону, що традиційно проводиться за ініціативи Міжнародного Християнського Посольства в Єрусалимі. На цей раз наша екуменічна команда молилаася на території римо-католицької парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви. Духовно стояли за Ізраїль, Україну та Церкву.

– Хочемо поділитися гарними новинами. 15 дітей Кам’янської середньої школи села Кам’янка Донецької області відвідали Яремче. Групу дітей супроводжували волонтер Суспільної организації ” Берег надії” – Єфименко Валентина та медсестра Кам’янської школи – Надежда Пефти, керівник Караджелі Татьяна.Діти також відвідали Київ. ГО”Християнська Служба Порятунку” придбала квитки для 17 людей до Яремче і назад. Дім Святого Мартіна забезпечив перебування дітей в Яремче. До цієї подорожі долучився також БФ “Місія добра України”. Добрі справи творяться гуртом! Щиро дякуємо усім небайдужим людям, які долучилися до здійснення цієї незабутньої подорожі та сподіваємося, що подібних заходів буде ще багато.

Корпус військових капеланів

Александр Мишура

Зараз в розпалі воєнно-морські навчання Сі-Бріз 2021, був присутній при навчанні і обміном досвідом інструкторів , водолазів країн НАТО. Був вражений професійними навичками і красою нашої сестри Катерини з Одещини. Вона перша в Україні дівчина – водолаз , також вона є професійним інструктором. Своїми практичним досвідом ділилися сьогодні канадці , поляки, американці і інші команди друзів України. Мав прівілею молитися за воїнів !

– SEA BREEZE 2021 Продовжуються надпотужні навчання воєнно морських сил України і країн НАТО. З побаченого і почутого, під час спілкування з нашими моряками я відчув , що народжуються новий Військово-морський Флот України ! Було багато дружніх бесід з нашими побратимами , тішить те що у хлопців є розуміння Божого принципу: ” коня готують до битви , а перемога від Господа Бога ! ” Нашим морякам подарував молитовники та “Нові Заповіти” , звичайно за кожен екіпаж була звершена молитва про охорону і захист. Свого часу спілкувався з моряками які на бойових катерах робили перехід до Азовського моря і були атаковані ворогом з рф-ії… , всі з ким говорив казали , що Господь їх зберіг ! Тому в бесіді з моряками я ще раз наголошував на важливості нашої молитви до Бога , особисті взаємини з Господом і звичайно сповідання ІСУСА ХРИСТА своїм СПАСИТЕЛЕМ ! Приємно було побачити відновленні бойові катери ( Голіаф з ерефії їх разграбував , знявши навіть унітаз в гальюні ). На один з цих катерів завітали фахівці з Японії їм дуже цікаво було познайомитися з хлопцями та розглянути сам корабель. Вірю прийде час і Голіаф буде вражений Давідом.! Тоді буде повернутий Крим , Курильски острови і далі по списку…

6

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ

– Орден Братів Менших Капуцинів… Саме брати-капуцини стояли поряд з нами, коли шість років тому зароджувалася Християнська Служба Порятунку, а півтора року тому започатковувалася Українська Провінція Ордену Лицарів Йоана Павла ІІ. Саме тут, на території нашої рідної парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, розташований Дім Піо – головна база ХСП. Саме капуцини складають основу капеланської команди у складі ХСП-Маріуполь. Отож сьогодні з радістю святкували Євхаристію за участю трьох вищих осіб Ордену Братів Менших Капуцинів: Генерального Міністра з Італії, Настоятеля Краківської Провінції та Кустоша України. Йдемо далі разом!

ХСП-Маріуполь-Піонерське

– Свята Меса

– І ото, принесли до Нього розслабленого, що на ложі лежав. І, як побачив Ісус їхню віру, сказав розслабленому: Будь бадьорий, сину! Прощаються тобі гріхи твої! І ось, дехто із книжників стали казати про себе: Він богозневажає. Ісус же думки їхні знав і сказав: Чого думаєте ви лукаве в серцях своїх? Що легше, сказати: Прощаються тобі гріхи, чи сказати: Уставай та й ходи? Але щоб ви знали, що прощати гріхи на землі має владу Син Людський, тож каже Він розслабленому: Уставай, візьми ложе своє, та й іди у свій дім! Той устав і пішов у свій дім. А натовп, побачивши це, налякався, і славив Бога, що людям Він дав таку владу!…» (Матвія 9:1-8)

Сердечно дякуємо отцю Ярослав Пяста за звершення Святої Меси.

– Так тримати… наш ” Ковчег” зібрав знову діток з окружніх сіл: Чермалик, Орловське, Гнутове, Талаківка, Сопіне, Піонерське, Приморське, Бердянське, Виноградне.

Сердечно дякуємо усім нашим добродіям за підтримку служіння на Сході.

Боже даруй нам Мир та Любов!

– Наш ” Ковчег” пливе, мав багато перешкод, та ніщо нас не зупинить.

Тому все попорядку)))

Вітаємо прекрасну команду аніматорів Елена Пономарёва, Валентин Пономарев, Олексій Ващенко, Андрій Ващенко, Гарафонова Марина, Anna Andrievska, Андрієвський Андрій, Мальцев Андрій з смт Горностаївка Херсонська обл.

5.07.21 в понеділок ми зустріли першу групу дітей

Море радості, обіймів, багато розмов.

Ура ми знову разом

– 9 липня 2021 року, спільноту братів-капуцинів в Дніпрі відвідав генеральний міністр Ордену Братів Менших Капуцинів брат Роберто Дженуін OFMCap та генеральний радник брат Пьотр Сташінскі OFMCap.

Після вечірньої Євхаристії відбулась також зустріч брата Роберто з парафіяльними спільнотами.

На цій зустрічі також був присутній Володимир Завадський а на кінець мав можливість особисто поспілкуватись з бр. Роберто. Розповісти йому про служіння ХСП в Сірій Зоні, про плоди і важливість євангелізації людей в прифронтовій зоні. Також подякував за служіння братів капуцинів в ХСП Піонерське.

– Через перепад напруги наші стабілізатори вийшли зладу, часто буваємо без світла.

Щиро дякуємо отцю Beni Pashaa, та Ордену Лицарів Йоана Павла ІІ Достойним Братам з Городоцької Хоругви та Київської Хоругви за фінансові благословіння на нові стабілізатори для дитячого центру “Ковчег”.

Божого благословіння Вам.

ХСП-Мар’їнка

– Дякуємо Житомирської Всеукраїнської благодійної організації “Турбота про літніх в Україні”.

Шестеро волонтерок, власноруч пошили і передали українським військовим в 28ОМБр імені Лицарів Зимового Походу – 80 пар спецовочних рукавиць.

Волонтерок організації ще неофіційно називають “Бабусиним батальйоном”.

Спасибі Вам дороги за турботу і цукерочки))))

– Разом з Ирина Беседина відвідали людей, які за своїм соціальним становищем, потребують нашої допомоги. Дякуємо Богові, що є можливість допомогти їм.

– А ще мене чекав подарунок… від Максима з нашого центру. Це картина з пазлів, яку він зібрав сам і листівка, яку він зробив за допомогою вихователів!

Взагалі хочу вам сказати, Максим це особливе чудо!

Він дуже добрий і хороший, він любить збирати браслетики з бісеру (завжди мені їх дарує), у нього справжній талант збирати пазли…

І він дуууууже любить машини і радіє кожній подарованій машинці.

І це так чудово, бачити його щасливі очі, від таких здавалося б невеликих подарунків.

– Передали в центр «Вогник Надії» футболки з логотипом центру. Це вже дуже давня мрія, що б на святах і загальних заняттях, вихованці були в однакових футболках. І зараз вона здійснилася, завдяки Олександру з Києва!!! Господь відкрив його серце, що б допомагти центру і дітям!!!

Дякую Вам і нехай Господь дуже сильно благословить Вас!!!

Соціальна платформа

– Тема чергового випуску програми “Християнська Соціальна Платформа”: Що Церква може дати людині що працює.

Ведуча – Оксана Семенець.

Гість студії – Денис Гореньков координатор ініціативи «Місія в професії», соціолог, місіолог, лектор програми «Школа соціального лідерства» при ХСП.

– У програмі Musa sapientum на Радіо Марія говорили про те, що таке Католицька Акція (дія) та про переспективи її відродження в Україні.

– Гості передачі: співзасновник Християнської Служби Порятунку Андрій Оленчик та священник УГКЦ отець Віталій Храбатин.

– Впродовж останніх трьох років Фонд громад “Рідня” з Стрия та Християнська служба порятунку з Києва впроваджують на Львівщині програму “Добрий господар”. Одним з пріоритетів програми є поширення знань з агровиробництва та вироблення стратегії розвитку економічної форми самоорганізації людей у селі. Тобто, такий собі легкий вхід у мікро агровиробництво, щоб можна було мати додатковий дохід із своєї ділянки, вирощуючи якусь частину продукції на продаж.

Добрим просвітнім майданчиком де можна обмінятися досвідом, представити свої доробки в сфері агровиробництва є щорічний фестиваль-ярмарок, який цього року мав назву “XIV фестиваль “СтрийОрганікФест: літо 2021”.

– В ефірі Радіо Марія Розмовляємо про християнську освіту і відкриття загальноосвітньої католицької школи «Назарет» Пресвятої Родини з Назарету, яка оголосила набір учнів до 1 класу на 2021-2022 навчальний рік з продовженим днем.

Гладіатори життя

– Зустріч активістів християнського пролайф-руху “Гладіатори Життя”. Приєднуйтеся заради порятунку ненароджених життів.