Їхня Батьківщина — Україна; вони живуть у Польщі, приїхали до Рима на Х Всесвітню зустріч сімей, яка розпочинається 22 червня. Володимир і Тетяна Корчинські очікують на народження своєї дев’ятої дитини. «Допомога Україні постачанням зброї — це добре, але найголовніше — молитва. Бог може зробити диво в будь-який момент», — каже Володимир.

Він возить гуманітарну допомогу. Зізнається, що його життя змінив досвід участі в Майдані, коли в лютому 2014 року проєвропейських демонстрантів убили функціонери проросійського президента Віктора Януковича. «Ці події докорінно змінили мій підхід до всього, також і до сім’ї», — згадує Володимир.

Тоді на першому місці були робота і обов’язки. «В той час і почалися зміни. Ми зрозуміли, що найголовніше для нас — це сім’я. Не можна, щоб дитину виховували чужі люди; потрібна близькість, власний приклад і любов. Ніхто й ніщо не замінить цього».

«24 лютого я був готовий на все. Чи не наступного дня поїхав в Україну з гуманітарною допомогою. Мене дуже тягне в Україну, я хочу бути там і служити людям», — зізнається Володимир Корчинський.

До участі на Всесвітній зустрічі сімей Корчинських запросив о. Лешек Крижа, директор «Допомоги Церкві на Сході» при Конференції єпископату Польщі. Подружня пара наголошує, що сам від’їзд і можливість проголосити молитву за мир є для них благословенням, але також і завданням. «Можливість представляти там Україну, бути з родинами з усього світу й молитися за мир в Україні — це велика честь для мене і для моєї родини. (…) Бог може зробити диво у будь-який момент, може навернути Росію», — каже Корчинський.

Ця сім’я не втрачає надію — вона просить і дякує. Просить про молитву й за кожної нагоди дякує за підтримку, яку поляки надають їм та їхнім співвітчизникам, яких зачепила війна.

Папа Франциск прийматиме Х Всесвітню зустріч сімей у Римі. Святіший Отець привітає учасників заходу вдень 22 червня в залі Павла VI, а в суботу, 25 червня, відслужить Месу на площі св. Петра. У програмі римської зустрічі заплановані Фестиваль сімей, душпастирський конгрес, а також конференції, присвячені життю католицьких сімей, завданням батьків та подружній любові. Всесвітня зустріч сімей відбудеться з річним запізненням, через пандемію.

Фото з сімейного архіву Корчинських


Джерело