І. Загальні інтенції Молитовного Щита

За збереження чистоти Вчення Церкви перед лицем новітніх духовних та світоглядних викликів, за відвагу та безкомпромісність Церкви у протистоянні з секуляризованим світом, за Боже ведення для ієрархів Церкви та світських лідерів-мирян, за неперервне поповнення Церкви священниками і богопосвяченими особами.

За покаяння та навернення до Бога українського народу, за освячення української землі від скверни гріха, за перетворення української держави у територію Божого Царства.

За ведення служіння Молитовного Щита Святим Духом, за покликання до служіння нових духовних воїнів, за захист служителів у духовній, душевній та тілесній сферах.


ІІ. Спеціальна інтенція місяця від лідерської команди Молитовного Щита

За долучення до служіння Молитовного Щита нових церковних згромаджень середовищ і спільнот як на теренах України, так і за її межами, зокрема, у Польщі, Литві, Білорусі, країнах Західної Європи, Росії, Ізраїлі.

ІІІ. ЦЕРКВА (інтенція місяця)

За те, щоби Христова Церква залишалася вірною споконвічному Божому Задуму та своєму Апостольському Покликанню.


Анотація до інтенції

За те, щоби Христова Церква залишалася вірною Євангелію, неперервно перебувала у вогні П’ятидесятниці, в повноті була світлом світу і сіллю землі та освячувала народи і держави.


За те, щоби центром духовного життя християн, не зважаючи на тиск з боку секуляризованого суспільства та «реформаторських» течій у лоні Церкви, у повноті залишалися Свята Євхаристія, Боже Слово і тисячолітня Традиція.


За те, щоби богопосвячені особи були готові здійснювати своє священицьке та пастирське служіння завжди і всюди, де збираються вірні, у храмах чи поза ними, незалежно від обставин, обмежень та утисків.


За те, щоби основою для повсякденного життя мирян у гущі суспільних, економічних та культурних реалій сучасного світу у повноті були Соціальне Вчення Церкви та покликання до світського апостольства.


За те, щоби Церква не йшла на компроміси зі світськими елітами та не перетворювалася у знаряддя просування глобалістських ідеологій, які покликані дати світу безпеку, достаток і мир, але без Христа.

IV. ЦАРСТВО: Ближні Духовні Рубежі – Україна (інтенції місяця)

1.Інтенція: За формування в Україні християнських суспільних сил, діяльність яких базується на Соціальному Вченні Церкви.


Анотація до інтенції

За укорінення у суспільній свідомості українців базованого на християнських цінностях правого консервативног світогляду як основи для  національної ідентичності та побудови держави, зокрема, у контексті захисту інституту родини, визнання цінності людського життя від зачаття до природньої смерті, протидії пропагуванню сексуальних збочень і розпусти.


За формування в українському суспільному просторі політичних сил і громадських рухів, які продовжать традиції християнської демократії та стоятимуть на позиції підпорядкування земного закону Божому Закону.


За формування у радах різних рівнів міжфракційних об’єднань, що захищатимуть у відповідних територіальних громадах, регіонах чи країні в цілому традиційну сім’ю, ненароджене життя та вільну від гендерної ідеології освіту.


За формування масового християнського суспільного руху, будуватиметься на засадах базової самоорганізації і взаємодопомоги за прикладом Католицької Акції та в дусі історичної спадщини митрополита Андрея Шептицького.


За активну поставу Церкви у справі пропагування і поширення свого Соціального Вчення у світоглядному просторі країни, а також у справі підготовки християн до суспільного служіння та повсякденного життя згідно біблійних приписів.

2. Інтенція: За утворення прозорої, справедливої і дієвої державної системи для захисту прав громадян та інтересів країни

Анотація до інтенції

За успішне проходження подальших етапів судової реформи, покликаної очистити суддівський корпус та забезпечити українцям право на справедливе і чесне правосуддя.

За завершення реформи Служби безпеки України (позбавлення повноважень з ведення слідства) та проведення реальних перетворень у правоохоронних і фіскальних органах країни.

За забезпечення належних умов для діяльності антикорупційної інфраструктури країни, зокрема, за призначення порядних професіоналів на посаду очільника Спеціалізованої Антикорупційної Прокуратури та очільника Національного Антикорупційного Бюро).

За оновлення складу Конституційного Суду України та прихід у цей вирішальний для питань національної безпеки орган судової влади порядних професіоналів.

За забезпечення ефективної, чесної і прозорої діяльності державних органів та корпорацій, які впливають на рівень обороноздатності країни і її готовність до протистояння зовнішній агресії.

3. Інтенція: за безпеку кордонів України від збройної агресії з боку Російської Федерації на східному, південному і північному напрямах.


Анотація до інтенції

За те, щоби кордони України були надійно захищені технічно та збройно, за консолідацію зусиль та можливостей у справі оборони України з союзниками по НАТО, особливо з Польщею та країнами Балтії, за неперервну молитву з боку українських християн за захист Батьківщини та її кордонів від зовнішньої агресії.


За усунення загрози зовнішньої збройної агресії з боку Росії на східних кордонах України, де сконцентроване і розгорнуте значне угрупування федеральних військ та регулярно здійснюється підготовка до можливого вторгнення під виглядом різноманітних військових навчань.


За демілітаризацію українського Криму та усунення загрози збройної агресії щодо України на південному напрямку, за припинення повзучої експансії з боку Росії у басейнах Чорного і Азовського морів, за відновлення територіального суверенітету Молдови над регіоном Придністров’я.


За звільнення непідконтрольних територій Донбасу від російсько-окупаційних військ, за роззброєння незаконних військових формувань на цих теренах та за відновлення контролю з боку України над відповідними ділянками україно-російського кордону.


За усунення загрози російської агресії або актів гібридної війни щодо України з боку північного кордону з Білоруссю, яка по суті уже втратила ознаки реального державного суверенітету і є плацдармом для атаки на Україну та східний фланг НАТО.

4. Інтенція: за якнайшвидше подолання пандемії коронавірусу та водночас недопущення запровадження під цим приводом необ ґрунтованих обмежень прав і свобод громадян.


Анотація до інтенції

За одужання тих, хто хворіє або страждає від ускладнень, спричинених коронавірусом, за мир для родин, які втратили близьких внаслідок пандемії, за відповідальне ставлення до оточуючих, готовність допомогти потребуючим та здатність підтримати страждаючих.

За безпечне, прозоре і добровільне проведення кампанії з вакцинації, за застосування на теренах країни лише тих вакцин, щодо виготовлення яких немає моральних застережень, за недопущення будь-якого адміністративного тиску щодо тих, хто не вважає за доцільне проходити процедуру вакцинування.


За те, щоби владою не застосовувалися необґрунтовані обмеження і заборони, які нівелюють права і свободи громадян, зокрема, право на безперешкодне сповідування віри у храмових спорудах, а також не просувалися спрямовані на це законодавчі ініціативи, зокрема, проєкт Закону про систему громадського здоров’я (№4142).


За те, щоби вся інформація про поточний перебіг і актуальний стан пандемії, про пов’язані з нею виклики і загрози, про доцільність і обґрунтованість заходів, спрямованих на подолання її наслідків, була своєчасною, повною і достовірною, без елементів інформаційних
спекуляцій та маніпуляцій свідомістю.


За те, щоби в інформаційному та освітньому просторах країни проводилася послідовна кампанія з популяризації і розвитку у населення навиків особистої гігієни, здорового способу життя та першої домедичної допомоги, за те, щоби на рівні локальних громад практикувалися базові форми самоорганізації і взаємодопомоги у кризових ситуаціях.


V. ЦАРСТВО: Дальні Духовні Рубежі – Світ (інтенції місяця)

  1. Україна – за руйнування спроб гендерних лобістів у парламенті, уряді, громадському секторі та медіа, спрямованих на ратифікацію Стамбульської конвенції ще до кінця цього року.

2. Литва – за захист литовського суспільства від експансії нелегальних мігрантів-мусульман та від зростання загроз і викликів, пов’язаних з їх перебуванням в країні.

3. Польща – за захист польських кордонів від несанкціонованого проникнення мігрантів з Іраку, Сирії, Афганістану та інших ісламських країн і за припинення провокацій з боку білоруського режиму.

4. Білорусь – за припинення поглинання Білорусі з боку Російської Федерації внаслідок підписання чергового пакету угод, спрямованих на так звану інтеграцію у єдину «союзну державу».

5. Міжмор’я – за консолідацію зусиль народів регіону у справі протистояння проявам «гібридної війни» з боку Росії та протидії тиску щодо просування гендерної ідеології з боку Євросоюзу.

6. Європа – за припинення цькування та дискримінації християн, які не погоджуються з насадженням гендерної ідеології у європейському суспільстві та публічно відстоюють свою позицію.

7. Росія – за руйнування планів російського політичного режиму щодо дестабілізації сусідніх країн з використанням військових, політичних, економічних та інформаційних засобів впливу.

8. Ізраїль – за припинення зростання антисемітизму у світі, зокрема, у християнських країнах, а також за подальшу нормалізацію відносин з арабськими країнами, які відкриті на діалог та співпрацю з Ізраїлем.

9. США – за консолідацію американських католиків навколо позиції ієрархів, які виступають проти допуску до Таїнств проабортивних політиків (з врахуванням прийнятого католицьким єпископатом США документу «Таємниця Євхаристії в житті Церкви»).

10. Китай – за руйнування планів китайської комуністичної влади по запровадженню так званої «системи соціального рейтингу», якою буде встановлюватися рівень «корисності» особи для суспільства з відповідними наслідками для її прав та свобод.