Молитва іМолитовний Щит

– Відбулася перша міжнародна молитовна зустріч у новому для Молитовного Щита форматі “Молитовний вечір в Пакуті”. В онлайні спільно молилися служителі з України, Литви, Польщі і Молдови. Паралельно велася трансляція в ютюбі, яку і пропонуємо вашій увазі.

Завершили тижневий Розарійний Єрихон за захист України від російської агресії молитвою у прямому ефірі на Радіо Марія. Духовні стіни ворожої твердині упали…

Слава Богу! Слава Україні!

ХСП-МХПЄ

Відбулося чергове онлайн-включення з України в рамках молитовного марафону, ініційованого Міжнародним Християнським Посольством в Єрусалимі. Месіанські євреї, протестанти і католики разом молилися за Церкву, Ізраїль та Україну.

Наші на Міжконфесійному молитовному марафоні за соборність України.

Зустріч в рамках служіння “Небесний Єрусалим”. Благословенний шабатній час.

Провели чергову зустріч комітету Міжнародного Молитовного Щита (залучені спільноти з 16 європейських країн). Узгодили інтенції по Церкві і Царству на лютий. Зокрема і щодо захисту України від російської агресії. Наша духовна битва триває…

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ

– Кустодія Братів Менших Капуцинів

У суботу, 5 лютого 2022 року, в парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви відбувся Всеукраїнський з’їзд Лицарів Йоана Павла ІІ.Під час урочистої Служби Божої, яку очолив єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії Олександ Язловецький, двоє чоловіків отримали II ступінь харизмату Ордену “Лицар Милосердя”, сутністю якого є участь у лицарських акціях милосердя та молебні Коронки до Божого Милосердя.

Перша субота місяця. Традиційна Свята Меса і Чоловічий Розарій у римсько-католицькій парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви у Києві за участю братів з Ордену Лицарів Святого Йоана Павла ІІ та слухачів Школи Марії. Месу та розарійну молитву очолив єпископ-помічник Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні Олександр Язловецький. Також було проведено робочу зустріч з планування діяльності Української Провінції Ордену у 2022 році – з цією метою напередодні до Києва прибули Провінціал, Командори і Великі Лицарі українських хоругв Ордену.

23 січня 2022 р. в маленькому (а до війни на Сході України, напевно в зовсім не знаному) селі Піонерському постала хоругва Лицарів Святого Йоана Павла ІІ, яка матиме назву «Христа Царя Всесвіту». До хоругви в Піонерському вступили шестеро нових кандидатів, а також один кадет. Це вже сьома хоругва в Україні й друга — у Харківсько-Запорізькій дієцезії.

До хоругви в Піонерському вступили шестеро нових кандидатів, а також один кадет. Це вже сьома хоругва в Україні й друга — у Харківсько-Запорізькій дієцезії.

Крім заходів, пов’язаних з утворенням хоругви Христа Царя, лицарі провели Розарій на одному з блок-постів та освячували молитвою навколишню територію недалеко від лінії розмежування, в тому числі і з виїздом у тепер уже мертве село Широкино, де кілька років тому велися особливо жорстокі та затяжні бої.

П’ятирічний час місійного служіння ХСП на Сході де восьмий рік іде війна, де кожен день, тиждень, місяць, рік приносить свої плоди. Вони є різними, але всі особливими і в памяті залишаються на все життя. У когось перше хрещеня, перша сповідь, перше причасття, вінчання, все це благодать від нашого Отця Небесного, по милості Його. І знову щось особливе те, що не є буденним сірим , те що пробуджує до дії, до спільної молитви, добра, вчинків милосердя, стійкість проти атак диявола який хитрочами хоче вводити в гріх і володарювати над нами.Тут серед терен війни повстає Церква Христа Царя, який несе мир, створюється спільнота… 23.01.2022р у с. Піонерському утворюється хоругва Української Провінції Ордену – хоругва Христа Царя. У церемонії утворення зазначеної хоругви зокрема взяли участь Ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ в Україні єпископ Леон Дубравський та Генерал Ордену достойний брат Кшиштоф Вонсовський. Церемонію проводив Провінціал України Володимир Корчинський у присутності священників-капеланів та лицарів, прибулих з Польщі, Києва, Харкова, Хмільника, Городка і Тинни. Свято з лицарями ОЛСЙПІІ та служителями Християнської Служби Порятунку розділили десятки мешканців навколишніх сіл, які належать до місцевої римсько-католицької спільноти, та вихованці дитячого центру “Ковчег Миру”.А місцем проведення церемонії, Святої Меси та спільної агапи символічно стала каплиця, у свій час обладнана місіонерами у приміщенні закинутого з початком війни дитячого табору. До складу нової хоругви увійшли сім чоловіків, а також підліток-кадет. Великим Лицарем хоругви було обрано місіонера і керівника ХСП-Маріуполь Володимира Завадського, Канцлером – місцевого служителя підрозділу Євгена Пруглова, Скарбником – місіонера Василя Гардубея.VIVAT JESUS! TOTUS TUUS!

У житті Християнської Служби Порятунку та Ордену Лицарів Святого Йоана Павла ІІ відбулася знакова і неординарна подія: у селі Піонерському під Маріуполем виникла сьома за рахунком хоругва Української Провінції Ордену – хоругва Христа Царя. У церемонії утворення зазначеної хоругви зокрема взяли участь Ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ в Україні єпископ Леон Дубравський та Генерал Ордену достойний брат Кшиштоф Вонсовський. Церемонію проводив Провінціал України Володимир Корчинський у присутності священників-капеланів та лицарів, прибулих з Польщі, Києва, Харкова, Хмільника, Городка і Тинни. Свято з лицарями ОЛСЙПІІ та служителями Християнської Служби Порятунку розділили десятки мешканців навколишніх сіл, які належать до місцевої римсько-католицької спільноти, та вихованці дитячого центру “Ковчег Миру” – спільнота і центр виникли внаслідок п’ятирічної апостольської діяльності на прифронтових теренах Приазов’я місіонерів зі складу команди ХСП-Маріуполь. А місцем проведення церемонії, Святої Меси та спільної агапи символічно стала каплиця, у свій час обладнана місіонерами у приміщенні закинутого з початком війни дитячого табору. До складу нової хоругви увійшли сім чоловіків, а також підліток-кадет. Великим Лицарем хоругви було обрано місіонера і керівника ХСП-Маріуполь Володимира Завадського, Канцлером – місцевого служителя підрозділу Євгена Пруглова, Скарбником – місіонера Василя Гардубея.Крім власне заходів, пов’язаних з утворенням хоругви Христа Царя, лицарі провели Розарій на одному з блок-постів та освячували молитвою навколишню територію недалеко від лінії розмежування, в тому числі і з виїздом у тепер уже мертве село Широкино, де кілька років тому велися особливо жорстокі та затяжні бої. VIVAT JESUS! TOTUS TUUS!

Після відвідин прифронтових територій в секторі дії підрозділу ХСП-Маріуполь, Генерал Ордену Лицарів Святого Йоана Павла ІІ достойний брат Кшиштоф Вонсовський на основі пунктів 11 і 12 Статуту Ордену видав розпорядження всім національним провінціям Ордену в обов’язковому порядку включити до переліку молитовних намірів інтенцію за мир в Україні та захист українців перед лицем загрози зовнішньої агресії з боку Російсткої Федерації.

26 січня в духовній єдності з українськими побратимами за захист України від російської агресії молилися лицарі Польщі, Іспанії та Франції. VIVAT JESUS! TOTUS TUUS!

- Мали привілей зустрітися з керівною командою інституту Ордо Юріс (Ordo Iuris) під час їх недавнього перебування в Києві. Обговорили широке коло світоглядних питань і домовилися про початок співпраці у відповідних сферах в Україні та на європейських теренах. Дякуємо Єжи Кваснєвському, Збігневу Пшибиловскі та Вероніці Пшебєралі за відкритість та готовність до спільної дії заради християнського майбутнього для наших народів.

ХСП-Авдіївка

Висловлюю подяку Алла Студенникова та пану Роману, Taras Sikorczuk , Константин Сикорчук та добродіям за невеличкий святковий настрій в буденності війни. Здавалося що такого особливого,але через саме в таких діях і лине тепло сердець до хлопців. Все одразу видно на обличчі). Кожного разу бачу як їх серця радіють,що до них завітали,що їх пам’ятають,турбуються. Крок за кроком вони буденно роблять свою роботу, ретельно виконують завдання бо від цього залежить життя багатьох людей. І все що вони потребують людяності, розуміння та сердечного тепла до їх душ. Дякую вам що не забуваєте про захистників.

ХСП- Мар‘їнка

Чергова ротація на “нулях” розпочалася… З нами Бог!

Допомога мирному населенню, що постраждав від наслідків воєнних дій.

с. Ново Михайлівка – спілкування, молитва, допомога речами.

Як і обіцяли передаємо привіт та подарунки від дівчаток-волонтерів БО «Турбота про літніх в Україні» м.Житомир.

М’які подушечки, комплекти постільної білизни, робочі рукавиці та теплі в’язані шкарпетки!!! Все це зроблено власноруч, з любов’ю та турботою!

Частка дому в суворих умовах війни… котра буде нагадувати хлопцям та дівчатам, які захищають нашу Україну, про те, що ними пишаються і чекають вдома з перемогою.

Разом до перемоги!

Наша ротація триває і в ці дні, Господь благословив нас Своєю підтримкою і надіслав до нас справжніх патріотів та волонтерів!!! До цього і так наше життя була схожа на «бурхливу річку», а з ними це став «гірський потік»!!! Було багато зустрічів за ці дні, знайомств, обійм, розмов, подарунків, сюрпризів… і кави))))

днів було мало….Наша команда щиро дякує отцю Mykola Dmytrowycz Luczynskyi, координатору команди “Воїни Гедеона” Християнського Миротворчого Корпусу ХСП Маріанна Сенчук, волонтеру та просто чудовій людині Генадію Денисюку. Це люди віри, які не втомлюються допомагати бійцям не тільки на Сході України, але й дуже багато роблять у тих містах де живуть.

Дякуємо всім, хто долучився і допоміг із «взуттям» для машини! Ви особливі! Завдяки Господу та Вашим відкритим серцям, ми нормально дісталися місця призначення)))) Ротація триває і у мене є хороша можливість служити хлопцям на передовій і так само стояти на захисті Укрїни.

ХСП-Маріуполь-Піонерське

Щиро дякуємо команді “Воїни Гедеона” Християнського Миротворчого Корпусу ХСП за постійну підтримку ДЦ “Ковчег Миру”. Нехай Господь Своєю ласкою і щедротами сповнює ваші душі та надихає на добрі діла.

Молитва ДЦ “Ковчег Миру” за мир в Україні.Отче наш! Молимось до Тебе за мир і спокійГосподи! Благослови Україну Захисти від усього злого…МИР ТА ДОБРО!

Центром «Ковчег» був зреалізований проєкт «Світло Життя» – майстерня для дітей та молоді у с. Піонерське, що знаходиться на прифронтовій території (10 км від зони бойових дій) для розвитку та проведення дозвілля дітей і молоді в позаурочний час. Відкриття Майстерні дає можливість дітям відчути себе потрібними, проявити свої таланти, розвинути почуття спільноти і відповідальності один за одного, допомагає зростати і розвиватися в дусі християнських моральних цінностей.8 років триває війна в Донецькій та Луганській областях нашої Батьківщини, яка вносить непоправні наслідки в життя людей. Зважаючи на закриття або знищення через ведення бойових дій державних закладів різних рівнів на прифронтових територіях існує проблема в отриманні освіти і проведенні культурно-виховних заходів з дітьми і молоддю. В рамках Виноградненської громади (Маріупольського Лівобережного району), як відповідь на виклики часу та існуючі потреби підростаючого покоління, з 2017 року зусиллями волонтерів відокремленного підрозділу Християнської Служби Порятунку Маріуполь-Піонерське створений і діє дитячий центр «Ковчег» . Волонтери кожні вихідні намагаються згуртувати дітей і молодь, проводять з ними як і пізнавальні заняття (конференції, катехизи), так і заходи для дозвілля і відпочинку (гуртки, майстер-класи). У навчальний період, де є можливість, то проводяться і позаурочні заняття і в школах. Щороку проводяться дитячі літні табори, які відвідує 130 дітей.Проект АФ Майстерня « Світло Життя» був реалізований за підтримки РМ “Карітас-Спес” РКЦ в Україні та та МБФ «Реновабіс» в рамках проєкту «Зміцнення місцевої самоорганізації та громадської активності в Україні» у с. Піонерське.МИР ТА ДОБРО!

Найбільша подяка Богу за священиків, за їх служіння Йому і людям. Тут на ціх теренах є найбільша потреба щоденній Євхаристії та молитви за Мир, припинення війни..Дякуємо священику бр Антону Подгорному за благодатний час служіння на Сході.

Сердечно дякуємо служителям ХСП сім’ї Евгений Пруглов, Елена Пруглова, Тамара Капитоненко, Lyuba Mytarchuk, Гардубей Василь, Андрій Чолавін, Емануїл Єрохін, Ольга Пруглова, Тетяна Лапщун, Ніна Броколь, Любов Ющенко, Ірина Кіпаренко, вихованцям ДЦ “Ковчег Миру” за допомогу підготовки до святкування. Дякуємо подружжю Oleksandr SalytskyiЛена Овсиенко-Салицкая за відкриті серця прославляти Господа піснями. Щира подяка усім хто доєднався і розділив з нами приготування та святкування утворення хоругви Української Провінції Ордену – хоругви Христа Царя на Сході.

Дякуємо Богу за ангелика Olga Tuz за твоє відкрите добре серце служити ближнім.Нехай добрий Господь благословить і оберігає тебе.

Дякуємо чудовій, веселій команді Nataliia Savitska, Aljona Didrencel, Моріка Кімак за дорогоцінний час служіння на Сході в ДЦ “Ковчег Миру”. Божого благословіння вам.МИР ТА ДОБРО!

Щиро дякуємо організаторам Місіонерам Облатів Марії Непорочної о. Вадиму Дорош ОМІ, який є військовим капеланом, о. Христофор Махельський ОМІ та с. Кароліна (назаританка) за запрошення та навчання молодих аніматорів з ДЦ “Ковчег Миру”.В часі перебування в Тиврові служителі мали приємні радісні зустрічі з священиками о. Оександром Коцюром та о. Володимир Процько.Дякуємо Богу за спільні молитви, служіння, благословіння.МИР ТА ДОБРО!

– Маріанна Сенчук

ХСП Хмельницький -Деражня-Вінниця-Київ- Мар’їнка-Покровськ-Піонерське. Багато зустрічей з багатьма військовими добровольцями, капеланами, дітьми війни…Велика радість, , хвилюючі розмови, щирі обійми і смуток необхідності повернення. Щиро дякую нашим надзвичайним захисникам, усім миценатам які зробили цю поїздку можливою. Усім Вам Божого благословення , опіки Матері Божої. Україна переможе. З нами Господь. Молимось. Віримо. Допомагаємо.

ХСП-Старобільськ (Церковь “Христианская надежда” Старобельск)

Наші побратими-п’ятидесятники молитовно захищають своє місто від агресії ворога духовного і ворога фізичного… Як і колись в 2014-ому році…

ХСП: Корпус Військових Капеланів

Наші капелани-кіборги. У кожного за спиною досвід служіння в ДАПі. Дякуємо за привілей, брати, бути в єдності з вами!

Спільне капеланське служіння ДУК та ХСП на передній лінії для солдатів і офіцерів 79 одшб та 148 артдв, а також місцевому населенню та багатодітним сім’ям в районі ООС у січні 2022 року принесло багато духовних плодів та радості спасіння.З Божим благословенням:- провели молитовний сніданок в польовому таборі. Підтримали словом, молитвою та подарунками військових, в т.ч. поранених. Вісім солдатів молилися молитвою спасіння. – на передньому краю оборони наших позицій розміщених в н/п Сизе та Болотене провели індивідуальні та групові духовні бесіди і молитви з 15 всл. Забезпечили підрозділи мясними виробами та смаколиками, засобами першої польової медичної допомоги, інструментами польового табарування, встановлено репітер (підсилювач GSM сигналу мобільного зв’язку та Інтернет).- міцевому населеню “сірої зони” надано 18 продуктових наборів та дрова (50 кубів).- провели недільне богослужіння з всл (25 чол) другої лінії оборони зі Святим причастям. Служіння було організовано штатним капіланом Ігорем Бродіним, який на постоянній основі здійсненює своє служіння в польових умовах.

Всі відвідування військових та цивільних супроводжувалось радістю та глибокою подякою Богу за учасників і організаторів капеланської місії.Під час відрядження було проїхано 2 тис.км.Велика дяка всім хто молився за нас.

Допомога ветеранам та їхнім родинам

– Алла Яворська

Як сьогодні живеться матерям воїнів, загиблих в АТО/ООС? Коли країна щодень біднішає, коронавірус лютує і ворог біля воріт, вони залишаються непомітними і незахищеними. І на жаль, є найуразливішими в нашому суспільстві. Бо насправді держава мало дбає про тих, чиї сини віддали своє життя за Україну. І це дуже сумно і прикро. Здебільшого місцева влада намагається не помічати цих жінок, а вони про себе й не нагадують. Такі матері стикаються не лише із серйозними матеріальними і психологічними проблемами, а й з труднощами у спілкуванні. Часто перебувають у депресивному стані. Втім про них ніколи не забуває і постійно опікується Ольга Сичкарь голова Київської ГО “Родини ветеранів АТО”. Втративши у цій війні власного сина, вона, як ніхто інший, розуміє біль і страждання тих, хто пережив або далі переживає подібну трагедію. Завжди усміхнена, щира і привітна, сповнена доброти і турботи допомогти кожній зраненій душі. Створила проєкт «Улюблена страва Героя», який затвердили в КМДА і забезпечили фінансуванням. У межах проєкту системтично збирає невеликими групами (ковід же!) жінок, щоб не полишати їх наодинці зі своїм горем. Вони приїздять на чаювання, разом готують улюблені страви своїх загиблих синів, охоче спілкуються. Відзначають різні дати у колі таких же матерів. Чималу допомогу отримують від психологічних тренінгів, де розглядаються певні стресові ситуації нашого буденного життя (психологиня Юлія Сєргєєва). Втішає ще й те, що постійно у таких зібраннях бере участь капелан ХСП, отець Віталій. Щоразу, при кожній зустрічі з ним, відчуваєш, що це незвичайна, особлива людина. Його позитивна енергетика, його чуйне ставлення до людей, його чудодійні бесіди, його благословенні молитви за загиблих воїнів лікують неміч і душі, і тіла. Адже іноді достатньо приязного слова, щирої посмішки, щоб людина не почувалася самотньою і пригніченою.

Соціальна платформа

Новий проєкт: Соціальна місія мирян у сучасному світі.

Що є предметом Соціального Вчення Церкви?

Що означає бути не лише сином Божим, але й братом людей?

Якими є покликання і шлях світського апостола у повсякденному житті?

Чому християни мають бути сіллю землі і світлом світу у всіх сферах суспільного буття нації?

Як власне залишатися християнином у своєму родинному, соціальному і громадському житті?

Про це та інше присвячений проєкт, який складається із восьми зустрічей цього відео-курсу із програмним координатором Християнської Служби Порятунку Андрієм Оленчиком.

 1-й випуск програми присвячений Соціальному Вченню Церкви: чому воно важливе й актуальне у наші дні, його призначення, джерела та зміст.

У вечірній програмі “Modus Vivendi” на Радіо Марія спілкувалися з Світланою Тимощук, координатором Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ Україна». За її плечима 16 років діяльності в АСЕТ з підлітками, батьками, педагогами, а також праця у напрямі розвитку волонтерського руху.

“Допомогти дітям та підліткам зробити усвідомлений вибір здорового способу життя, стати щасливими, соціально-активними та здоровими особистостями. Зміцнити інститут сім’ї в Україні, сприяючи створенню міцних, люблячих, здорових сімей – місія АСЕТ України, – Світлана Тимощук. – Знай,щоб жити!”

У програмі Modus Vivendi на Радіо Марія говоримо про християнський стиль життя в сьогоденні. Цього разу тема зустрічі: “Фінансове виховання дітей”. Гості ефіру: фінансовий експерт, автор блогу ФІНТАТО – Іван Вишневський та Іван Вишневський молодший.
Ведуча – Олеся Шніцер.

Modus Vivendi – спільний проект Християнської служби порятунку та Радіо Марія.

Екологічний спосіб життя та християнське відношення до навколишнього середовища.

“Середовище впливає на нас і навпаки. Варто думати про те: а що буде після нас? Це екологічна культура!” – наголошує Мар’яна Гінзула у програмі Modus Vivendi на Радіо Марія.

25-27 січня, парафія Пресвятої Діви Марії Матері Церкви. Семінар для майбутніх фасилітаторів зі зцілення душевних ран. Семінар проведено Українським Біблійним Товариством та Інститутом зцілення душевних ран для служителів Християнської Служби Порятунку. Було мегакруто. Дякуємо команді Вікторії Райчинець за прекрасну роботу. Далі буде…

Яку шкоду наносить “Рускій мір” і який “порядок” мають за мету насадати його розробники?
Гість програми Musa sapientum на радіо Марія: співзасновник і програмний координатор ХСП, член Ради Об’єднання католицьких спільнот Андрій Оленчик.

Галина Канафоцька Єднаймося, бо ми того варті! Лише так зможемо перемагати і досягати!

Прямий ефір на CREDO

У прямому ефірі CREDO Андрій Полухін, капелан, служитель Корпусу Військових Капеланів Християнської служби Порятунку.

У прямому ефірі CREDO Анатолій Кушнірчук, військовий капелан, громадський діяч, волонтер, парламентер, офіцер комітету ООН з прав людини, депутат Бучанської міської ради.

У прямому ефірі CREDO відбулась розмова про християнську позицію «За життя» і її зв’язок з добробутом та майбутнім народу. Гостем програми був Ярослав Дубас — голова «Християнського Руху за Життя».

‼️Про християн і владу
❗Яка має бути позиція в соціумі?
❗Чи має християнин бути патріотом?
❗Чи має християнин захищати свій народ і свою землю?

Чому соціальна доктрина Церкви така важлива для кожного християнина і чому Церква повинна вийти за межі монастирів та храмів, вторгнутися у світ, освячуючи його, стаючи для світу сіллю землі та світлом світу, до чого нас закликав Ісус?