Від 13 до 25 тисяч німців вийшли минулими вихідними на вулиці з лозунгами проти України.

Проросійську акцію під назвою «Повстання за мир» організували дві жінки: депутат від партії «Die Linke» («Ліві») Сара Вагенкнехт та літня феміністична активістка Аліса Шварцер. Остання є своєрідною «іконою» феміністичного руху в Німеччині та Франції. Серед її «заслуг» – значний внесок у легалізацію в Німеччині абортів.

Обидві жінки неодноразово виступали адвокатами Росії, пишуть ЗМІ.

Сара Вагенкнехт

Хоча німецькі «Ліві» формально не підтримали мітинг, офіційна позиція партії щодо України є аналогічною: Берлін повинен не зброю експортувати, а схиляти сторони до перемовин.

Основне послання мітингарів – зупинити постачання зброї Україні, бо, на їхню думку, це продовжує війну та сприяє ескалації.

Деякі мітингарі приходили з російськими прапорами та плакатами із закликом скасувати санкції. Далі виступали відверто проросійські спікери, які звинувачували Німеччину в нацизмі за рішення постачати танки.

Аліса Шварцер

Уряд Німеччини та основні партії різко розкритикували акцію й оголошений проросійський маніфест. Віцеканцлер Роберт Хабек назвавши подію сценою для російської пропаганди.

«Так званий “Маніфест миру” Вагенкнехт і Шварцер означає капітуляцію перед військовою силою Путіна і його режиму», – заявив лідер ХДС Фрідріх Мерц. Він також назвав підхід організаторів протесту «неісторичною позицією».

Вищезгадані активістки Шварцер та Вагенкнехт організували збір підписів за реалізацію так званого «мирного плану». Відповідна петиція із закликом до компромісів з Росією за кілька днів вже набрала понад 700 тисяч підписів, що вказує на неабиякий вплив лівих прокремлівських сил в Німеччині.

Одна з вуличних акцій «Die Linke»

«Die Linke» поєднує радикальну прихильність до сучасного лівого порядку денного (ЛГБТ, фемінізм, денаціоналізація європейських народів) зі сприятливими для Москви позиціями у сфері міжнародних відносин. «Політична теологія» уже писала про її проросійську діяльність, зокрема про проведену напередодні повномасштабного вторгнення кампанію з вимогами не постачати Україні зброю. На офіційному сайті фракції «Die Linke» у Бундестазі була опублікована заява, в якій засуджувалося «відчуження України та інших держав від їхнього сусіда Росії». Військовий конфлікт на Донбасі визначався авторами заяви як «громадянська війна». Крім того, партія «Die Linke» організувала ряд «антивоєнних акцій», під час яких лунала критика у бік України за нібито агресивну політику стосовно Росії, а також заохочення цієї політики з боку НАТО.

При цьому впродовж багатьох років «Die Linke» активно втручалася у внутрішньоукраїнські справи, роблячи це за допомогою своєї дочірньої структури – Фонду імені Рози Люксембург. Фонд був одним із основних спонсорів просування в нашій країні фемінізму та ЛГБТ-ідеології. Також важливим напрямком діяльності Фонду імені Рози Люксембург було протистояння націоналістичним і консервативним середовищам. Вплив фонду був доволі значним і навіть зачіпав стуктури Національної академії наук України.

Джерело

Німецькі спонсори українських ЛГБТ протестують проти «війни України з Донбасом і Росією»

Відома радикальною прихильністю до ЛГБТ, фемінізму та мультикультуралізму німецька партія «Die Linke» спрямовує свої зусилля на блокування будь-якої допомоги Україні у протистоянні з Росією.

У «Die Linke» вважають, що Київ займає агресивну позицію відносно Російської Федерації.

Заяви представників ультралівої партії різняться. Офіційні заяви містять хоч якусь стриманість. Натомість під час вуличних акцій лунають безпосередні заклики проти «війни США і України з Донбасом і Росією».

Червоною ниткою через заяви «Die Linke» тягнеться теза про недопустимість продожу Україні зброї та інших форм мілітарної підтримки нашої країни. Також представники ультралівої партії вимагають зняти з Росії санкції.

Одна з вуличних акцій «Die Linke»

На офіційному сайті фракції «Die Linke» у Бундестазі опублікована заява, в якій засуджується «відчуження України та інших держав від їхнього сусіда Росії». Військовий конфлікт на Донбасі визначається авторами заяви як «громадянська війна».

Крім того, партія «Die Linke» організувала ряд «антивоєнних акцій», під час яких у тому числі лунала критика у бік України за нібито агресивну політику стосовно Росії, а також заохочення цієї політики з боку НАТО.

Остання така акція пройшла у Берліні 19 лютого.

https://www.youtube.com/embed/F2-ss97uTJ4?start=1&feature=oembedМітинг 19 лютого

В Україні вільно діє дочірня структура «Die Linke» – Фонд імені Рози Люксембург. Цей фонд фінансує ініціативи, спрямовані на пропаганду ЛГБТ, фемінізму та новітніх течій марксизму.

Одним із напрямків Фонду Люксембург в Україні також є критика ветеранських, націоналістичних та християнсько-консервативних середовищ. Через свою дочірню структуру «Die Linke» фінансує «дослідження» випадків протидії в Україні ЛГБТ, етнічній злочинності тощо – все це позиціонується як «насильство ультраправих».

Сторінки одного з фінансованих фондом аналітичних звітів щодо «насильства ультраправих». Його повний текст – тут

Діяльність Фонду Люксембург в Україні відзначається і в згаданій заяві фракції «Die Linke» у Бундестазі. Там підкреслюють, що фонд сприяє «демілітаризації» та «зміцненню демократичних структур».

Як повідомлялося, з боку окремих громадських активістів лунала думка, що Україна має цілком заборонити діяльність німецьких ідеологічно заангажованих фондів.

Джерело

Україна має заборонити німецькі фонди – громадський активіст

У відповідь на проросійську політику ФРН Київ серед іншого має заборонити діяльність на українській території німецьких ідеологічно заангажованих фондів.

Із такою ідеєю виступив громадський активіст Юрій Ноєвий.

«Держава Україна засудила угодовську перед Москвою політику Німеччини. Пора взятися за заборону німецьких фондів Люксембург, Бьоля, Еберта та іншої шобли», – емоційно ствердив активіст у себе на сторінці Facebook.

Згадані фонди спеціалізуються на просуванні в Україні ЛГБТ, фемінізму, екологізму, новітніх марксистських ідей. Із них особливо виділяється Фонд імені Рози Люксембург: він пов’язаний із партією «Ліві» (Die Linke) – однією з найбільш проросійських політсил Німеччини.

Діяльність згаданих фондів у тому числі спрямована на підрив української обороноздатності. Так, звичним елементом спрямованості структур та ініціатив, які фінансуються згаданими фондами, є критика мілітаризму, ветеранських середовищ та об’єднань, які сприяють військовому вишколу молоді та її рекрутуванню до армії. «Політична теологія» уже наводила приклади такої діяльності.

Джерело