Передача:У ваших намірах

Автор та ведучий:Максим Приступа

З презентацією католицької загальноосвітньої школи «Назарет» ім. Пресвятої Родини з Назарета, що в Києві, до студії Радіо Марія завітали директорка Ліна Оленчик, сестра Ольга та сестра Люба, що працюють як педагогині. Гості розповіли про переваги, якими володіє навчальний заклад. В програмі почуєте, чому ваша дитина має навчатися саме в цій школі.

Школа «Назарет» діє під духовною опікою Римсько-Католицької Церкви. Місія школи – забезпечити всебічний розвиток дитини: духовний, моральний, інтелектуальний, емоційний та фізичний, а також підготувати до відповідального життя в родині та суспільстві.

Ціль закладу – навчання та виховання духовних, мислячих та відповідальних християн.

Завдання Школи «Назарет»: сприяти цілісному формуванню людської особистості шляхом гармонійного розвитку духовних, інтелектуальних, моральних та фізичних якостей учнів; забезпечити високий рівень освіти та підготовки учнів до подальшого навчання, праці та сімейного життя; формувати у дітей свідомість власних прав і обов’язків, як громадян та християн; забезпечувати всебічний розвиток талантів дітей шляхом організації позакласної роботи; допомагати батькам у вихованні дітей шляхом забезпечення постійної співпраці з ними; створити шкільну спільноту, до якої належать учні, вчителі, батьки та католицькі пастирі, що є простором для спілкування, молитви та спільної дії в євангельському дусі.

У своїй діяльності Школа «Назарет» керується: законодавством України, власним статутом, рішеннями та рекомендаціями Католицької Церкви.

Цільова група: діти шкільного віку (від 6 до 18 років) з католицьких родин та сімей, що належать до інших християнських церков, а також всі бажаючі, відкриті на харизму і формат діяльності нашої школи. Вимоги до педагогічних працівників Школи «Назарет»: відповідна педагогічна освіта, належний рівень професійної підготовки; сповідування християнської віри та високі моральні якості; світогляд, що відповідає меті та духу Школи «Назарет».

Мотивація створення Школи «Назарет»:

духовна, моральна та світоглядна кризи у суспільстві, втрата нацією своєї християнської ідентичності, занепад родинних цінностей, просування у інформаційному і культурному просторах різноманітних залежностей, спокус та збочень;

світська школа надає перевагу передачі знань і мало уваги приділяє духовному, моральному і світоглядному вихованню особистості згідно з християнською традицією та біблійними істинами.

Очікувані результати навчання у Школі «Назарет» – виховання справжніх християн, які матимуть:

високий рівень знань, що забезпечить здатність  до подальшого навчання, праці та відповідального життя в суспільстві;
вміння самостійно навчатись та йти по шляху самореалізації;
готовність застосовувати євангельські істини та залишатися вірними своєму християнському покликанню у повсякденному  житті;
усвідомлення своїх прав і обов’язків як громадянина та християнина;
розуміння сенсу, суті і природи християнської родини;
здатність з гідністю сприймати себе та з любов’ю приймати  своїх ближніх;
розвинені таланти, корисні життєві навички, основи фізичної культури.

Партнери Школи «Назарет»:

Конгрегація Сестер Пресвятої Родини з Назарета.
Орден Братів Менших Капуцинів.
Приватний заклад освіти «Католицька школа Святого Мартіна де Поррес  І ступеня».
Благодійний фонд «Християнська Служба Порятунку» та інші зацікавлені організації та особи.

Джерела утримання Школи «Назарет»:

кошти батьків;
благодійні внески фізичних і юридичних осіб;
партнерська допомога та підтримка.

Слухати запис: