«Духовний Фронт України» завершує серію публікацій релігієзнавчині Тетяни Деркач про захоплення окультизмом та язичництвом російськими топ-чиновниками. У першій частині йшлося про спроби Путіна вдертися до Святої Гори Афон та його захоплення вченням Реріха, яке не визнає РПЦ. У другій частині пані Деркач розповідала про тотемних тварин Путіна та роль «Новоросії» у пошуках Шамбали. Для чого РПЦ підігріває сакральність «Великої Перемоги» і порівнює її з Великоднем — читайте у третій частині.

Тетяна Деркач,

спеціально для «Духовного Фронту України»

«Наукові дослідження» сканування мозку та конструювання майбутнього

Цей розділ буде цікаво почитати тим, хто протестує проти вакцин Білла Гейтса, чипізації населення та вишок 5G.
Путін побічно чи прямо курує кілька дуже дивних досліджень, лише деякі з яких можна назвати науковими. Один з напрямків – «генетична корекція». Цю програму під назвою «Геном росіян» у РФ просувають на найвищому рівні. Як пише БіБіСі, «в ході дослідження планується з’ясувати, чи існують типові для російського етносу “генетичні поломки”, які можна виявити і згодом відредагувати». Серед учасників – Курчатівський інститут, Московський державний університет (рос. МГУ) і Санкт-Петербурзький державний університет. Основний технологічний партнер – «Роснєфть». Насправді, глобальна мета генетичних експериментів – пошук «еліксиру безсмертя», ще одної нав’язливої ідеї Путіна (який, за чутками, хворий на онкологію). Як тут не згадати типові церковні страшилки, що «вороги Росії через вживлення чіпів хочуть знищити ген православ’я, закладений в російський народ». Питання в тому, хто ж насправді ворог.
Другий напрямок – спроби передбачити певні події (поведінку глобальних ринків, до прикладу) та змінювати їх (астрологи відпочивають). Класика жанру – це так званий «нооскоп» голови Адміністрації президента РФ та члена Радбезу РФ Антона Вайно. Це не прилад, а концепція «попереджуючого управління»«це система систем, що включає в себе: систему візуалізації передбачення; мережеву систему, що об’єднує передбачення з процесом політики; і систему зворотного зв’язку». Технологія нооскопа в розумінні Вайно має розвивати «системи аутентифікації користувачів в безконтактних сервісних системах» та «систему передачі емоцій в інтернет». Вайно – поціновувач технології «розумного пилу» (за що зараз люто критикують 5G).


Антон Вайно і Владімір Путін. Джерело: novayagazeta.ru

Не можна без сміху згадувати заяву терориста Ігоря Гіркіна про те, як він на собі відчував дію «українських гіпновипромінювачів». Але його «чутливість» до «ворожих психотехнік» – класичне самонавіювання, яке походить від «знання» про подібні технології, які активно вивчаються в Росії – причому на найвищому рівні.
Є у Вайно і «наукова праця» під назвою «Образ перемоги». Це взагалі щось феєричне. Дуже рекомендую її прочитати і православним «захисникам істини», і тим, хто ностальгує за СРСР. До прикладу: «гра – це стик простору часу-життя; її можна охарактеризувати як щось нематеріальне, яке, однак, володіє здатністю матеріалізувати і капіталізувати. Грати – значить бути причетним до області духу, торкатися до сфери непізнаного і непізнаваного. Суть гри полягає в здатності приводити людини до нестями (рос. – «исступления»)». Те, що в своєму опусі пишуть Вайно сотовариші про культ Перемоги, взагалі не налазить на голову. Точніше, налазить – на не обтяжену освітою та інтелектом голову. Вайно дуже чітко показує, що має на увазі Путін під Митним союзом та Єдиним економічним простором. І ні, мова якраз не про економіку. Культ Перемоги Росії – це гра, і війна – це частина гри. Можна виграти війну – і програти Гру (саме так, з великої букви). І навпаки: можна програти війну – і виграти у Грі.
Тому можна з впевненістю стверджувати, що «хитрі плани Путіна» – це не в останню чергу комбінація ігор, оформлена у вигляді «наукових розробок». До речі, конкуренція на цьому полі досить висока. Той самий Вайно банально передирає ідею «теорії ігор» у відомого сталініста Сєргєя Кургіняна. Як би там не було, текст Вайно пояснює з точки зору метафізики багато речей у стосунках України та Росії, на які ми звикли дивитись лінійно. Жахлива окультна теорія матеріалізації образів задля виграшу в Грі.
«Використання технологій соціального управління і технологій довіри на основі віри в євангельські пророцтва, допомоги божественних сил дозволяло об’єднувати зусилля в захисті землі Руської, надавало образу Перемоги атмосферу свята, радості перемоги за Святу справу і привносило на янгольських крилах Дух Перемоги, який дозволяв опановувати майбутнім». Сподіваюсь, вже все всім зрозуміло. Особливо тим, кого розвели на довіру як кошенят.
До речі, як тут знову не згадати провальний проєкт «Новоросія» – Путін «виграв геополітичну Гру» та об’єднав російський народ, а також отримав предмет для геополітичних торгів. Підтвердження тому – його власні слова, що вилізли буквально недавно. Описуючи в інтерв’ю історію з взяттям росіянами аеродрому в Приштині (Косово) в 1999 р., він згадав, що це була ні з ким не узгоджена ідея тодішнього начальника Генштабу РФ генерала Анатолія Квашніна. Мотивація геніальна: «На питання “Навіщо?” він (Квашнін) відповів, що ясно, що нам доведеться звідти колись піти, але буде чим торгуватися». Цікаво, чи підписались би під закликами «воювати з укрофашистами» російські та донбаські «добровольці», якби знали, що Путін хоче пошукати на Донбасі Шамбалу, а заодно отримати козир, яким можна потім торгуватись з США або Європою?
Заполіруємо сказане словами ідеолога «Новоросії» Владіслава Суркова«Мені цікаво працювати в жанрі контрреалізму. Тобто, коли і якщо треба діяти проти реальності, змінювати її, переробляти. Поки проєкт проживає стадію становлення, розвитку, зростання, в ньому цікаво брати участь. Є місце для нових ідей. При зіткненні задуму з реальністю відбувається розпад старих структур і синтез нових, від цього йде активний викид енергії. Весело. А коли нове створено, воно різко перетворюється на старе. Проект вступає в фазу стабільності, сам стає реальністю. Переходить на низький енергетичний рівень». З чим ми вчергове і вітаємо «Новоросію» – «форпост русского міра»: з ними погралися в контрреальність та й викинули на смітник. Як у Федора Тютчева: «Мысль изреченная есть ложь». А нам тепер з цією низькоенергетичною контрреальністю вошкатись.

Бонус терплячим. Якщо читачі хочуть, можуть поцікавитись проєктом «Росія 2045». Згадку про цей феєричний трансгуманістичний рух зроблено тому, що на першому конгресі «Глобальне майбутнє 2045» в Москві в 2012 р. серед спікерів був присутній єпископ на спокої Православної церкви в Америці (визнаної) Лазар (Пухало) (теж екстравагантна особистість). В 2011 р. проєкт було визнано «суспільно корисним» Міністерством освіти РФ.

Окультне походження FAKE NEWS

Мабуть, всі чули про «доктрину Гєрасімова». Валєрій Гєрасімов – начальник Генштабу ЗС РФ та розробник так званих невійськових засобів ведення гібридної війни. Простіше кажучи, інформаційних диверсій. Гєрасімов визначає співвідношення невійськових та військових засобів як 4:1. Також частиною невійськових російських ноу-хау можна вважати так звані «теорію керованого хаосу» та «когнітивну зброю». Причому ці теорії Росією представляються як оборонні (а їх походження, відповідно, приписується «зовнішнім ворогам»), а по факту вони використовуються як наступальні. Мета цих технологій – створити в країні противника хаос, інформаційну та ментальну дезорієнтацію влади та населення в тому передбачуваному напрямку, який можна контролювати за певними протоколами. Не останню роль в цьому грають інформаційні маніпуляції, дезінформації, а особливо так звані FAKE NEWS. Всі так чи інакше з цим явищем стикались, а от його окультну сторону мало хто вивчав.

Джерело