16.02.2023 вказаний законопроект був повторно розглянутий Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. За результатами засідання Комітетом рекомендовано Верховній Раді України прийняти за основу даний законопроект за результатами розгляду у першому читанні.

Таким чином можна стверджувати про активізацію підготовки до ухвалення вказаного законопроекту найближчим часом.

Вказаний законопроект в основному повторює попередній проект Закону про легалізацію мароихуани/канабісу (реєстраційний № 5596), внесений у червні минулого року, який через суспільний резонанс було направлено на доопрацювання. Варто зазначити, що голова вищевказаного Комітету М. Радуцький був одним з співавторів  Законопроекту  № 5596, що пояснює  таку лояльність комітету.

При цьому треба звернути увагу на наступне:

1) попри задекларовану турботу про лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, законопроект у своїй основній частині є спрямованим у першу чергу на легалізацію вирощування та обігу марихуани/коноплі (Cannabis);

2) у цьому відношенні вказаний законопроект є продовженням попередніх спроб легалізації культивування та обігу коноплі (Cannabis), спрямовані на що законопроекти вже неодноразово вносилися на розгляд Верховної Ради України, але не були прийняті через негативне ставлення значної частини українського суспільства до можливості легалізації наркомістких речовин;

3) чинне законодавство України вже містить положення, які дозволяють за рекомендацією лікаря спокійно отримувати наркотичні препарати, енавіть значно сильніші за канабіс для лікування окремих хвороб, зокрема онкологічних, і встановлюють відповідний порядок використання таких препаратів. Відтак питання використання відповідних препаратів саме у медичних цілях не потребує внесення змін до законодавства України. Враховуючи вказане є вкрай цинічним декларування нібито турботи про здоров’я постраждалих захисників Вітчизни з метою просування інтересу у легалізації культивування та обігу коноплі (Cannabis);

4) відповідно до вищезазначеного Висновку профільним Комітетом пропонується передбачити у законопроекті можливість використання сортів рослин роду коноплі (Cannabis) в промислових і медичних цілях із гранично допустимим вмістом ТГК у них на рівні 0,3%.

При цьому необхідно зазначити, що згідно з діючими вимогами, рослини, які містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей, у висушеній соломі повинні мати вміст тетрагідроканнабінолу не більше 0,08 відсотка. Таким чином законопроектом передбачається суттєве (у 3,75 рази) збільшення вмісту тетрагідроканабінолу у сухій масі коноплі, що використовується у промислових цілях. Показовим є те, що на момент внесення пакет документів законопроекту передбачав можливість використання сортів рослин роду коноплі (Cannabis) в промислових і медичних цілях із гранично допустимим вмістом ТГК у них на рівні 0,2%. Таким чином можемо стверджувати збільшення вказаного відсотку під час опрацювання законопроекту у профільному Комітеті.

Практично це вестиме до виключення канабідіолу (КБД) з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України. Наразі КБД є головним фітоканабіноідом, його частка в рослинному екстракті може досягати 40%. КБД не володіє такими психоактивними властивостями, якими володіє тетрагідроканабінол (TГК), однак він теж суттєво впливає на людину. Як зазначають американські автори,  «продукція з канабідіолом, або КБД, непсихотропним екстрактом канабісу, набула шаленої популярності в США, перетворившись на мільярдну індустрію. Олія для електронних сигарет і вейпа, знеболюючі креми, пластирі й цукерки на будь-який смак (жувальні ведмедики і змійки, різнокольорова пастила), а також капсули та суміші. Споживачів цікавлять два види екстракту конопель: ТГК (тетрагідроканабінол – марихуана), який має психотропний вплив, тобто змінює свідомість, і КБД (канабідіол), який такої дії не справляє. Промислові коноплі містять менш ніж 0,3% ТГК, але можуть мати високий рівень КБД.»

Враховуючи зазначене, під прикриттям нібито турботи про тяжкохворих пацієнтів і ветеранів війни насправді йдеться про намагання легалізації в Україні багатомільярдної індустрії канабісового бізнесу, де поруч з наркотичними препаратами на основі канабісу створюється паралельна величезна ніша напівнаркотичної продукції на основі канабіолу, що буде вироблятися з промислових конопель практично без будь якого контролю та обмежень;

5) законопроект у випадку його ухвалення призведе, у тому числі зважаючи на негативні у психологічному вимірі наслідки війни, до стрімкого зростання і поширення наркоманії зокрема у молодіжному середовищі, через доступність продукції з канабіолу,  а також наркотичного сегменту коноплі/марихуани та продуктів з неї, призведе до заміни дійсно вагомих заходів з подолання посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни, на “заспокоєння” відповідних осіб препаратами з канабісу і формуванню у них відповідної залежності, до зростання прибутків наркоторговців і виробників коноплі та вкрай негативних наслідків для всього українського суспільства.

При цьому вкрай цинічним виглядає твердження у пояснювальній записці до законопроекту, що його положення нібито не містять ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Нинішня непублічність роботи Верховної Ради України, внесення відповідного законопроекту Кабінетом Міністрів України, його включення до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та підтримка законопроекту з боку профільного комітету Верховної Ради України можуть сприяти його ухваленню найближчим часом.

Разом з тим, виходячи з негативних суспільних наслідків для молоді від ухвалення законопроекту про легалізацію канабісу /марихуани № 7457 нині необхідно стукати до депутатів усіх рівнів аби не допустити прийняття цього цинічного закону.

Джерело