Про змагання за життя, рух пролайферів та ставлення до вакцин, які були розроблені з використанням клітин, які мають абортивне походження, розмовляли з засновником «Гладіаторів Життя» Святославом Поглядом.

Святослав розкажи будь ласка, хто такі «Гладіатори Життя» і звідки виникла така назва?

Ми товариство небайдужих людей, яке утворилося навколо прагнення доносити до суспільства думку, що людське життя розпочинається з моменту зачаття. Основними нашими методами є індивідуальні бесіди чи дискусії у чатах, поширення цієї ідеї у інтернеті. Ми ведемо такий собі двобій. Тому й обрали для себе назву «Гладіатори Життя», як люди, які вміють боротися сам на сам за життя. Якщо раніше у Стародавньому Римі це публіка під час гладіаторських боїв вирішувала кому жити, а кому ні. У нашому випадку це народ у демократичних суспільствах має право вирішити жити ненародженій дитині чи ні, приймати закони, які будуть захищати життя чи легалізувати аборти.

Можеш описати портрет середньостатистичного українського пролайфера та чи співпрацюєте з іноземними організаціями за життя?

Оскільки Україна є пострадянською країною, то більшість пролайф активістів є віруючими християнами. Також знаємо декількох мусульман чи буддистів, але все одно переважають християни. Якщо до прикладу взяти США, то там третина учасників руху «За життя» взагалі є невіруючими секулярними людьми, які аргументують свою позицію не священними текстами, книгами, а науковими фактами. Зокрема, що не піддається сумніву, що життя будь-якої людини розпочинається з моменту природного зачаття, щодо якого є консенсус у більшості науковців. Хотілося би, щоб і в Україні було більше осіб, які мають не лише релігійну мотивацію щодо захисту людського життя, але і наукову. Проте слава Богу, що серед нас є люди, які відгукнулися на заклик Бога захищати людське життя.

Щодо співпраці з пролайф організаціями в інших країнах, то дуже шкода, що немає такої Федерації, яка б консолідувала зусилля рухів за життя. Звичайно, існують міжнародні ініціативи, є загальноукраїнські акції, Проте таких консолідованих міжнародних організацій, як у наших опонентів, як Planned Parenthood та «Національна Федерація Абортів» з США або британська BPAS «Національна Федерація Абортів», серед пролайферів, на жаль, немає.

Джерело: