Події з 1 травня по 19 травня

ХСП ОМІ Тиврів

1 травня

“Мусите вимагати від себе навіть тоді, коли інші нічого від вас не вимагають”, – говорив Іван Павло ІІ.

Покликання до служіння у різних проявах і різних ситуація. Долати у широкому контексті наслідків війни, духовного занепаду, моральної деградації та суспільної кризи, саме це є метою Християнської служби порятунку(ХСП).

Для особистого знайомства, обміну думками на отримання досвіду, Корпус Миротворців ХСП Тиврів мала зустріч з співзасновником і програмним координатором ХСП, членом Ради Об’єднання католицьких спільнот, Андрієм Оленчиком, відповідальним за Корпус Миротворів, паном Олександром, та представником київського оперативного загону, паном Віктором.

6 травня

Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих” від Матвія 4:4.

12 травня

Дякуючи волонтерами з Немирова та Гнівані передали трохи продуктів в Миколаїв. Дякуємо за спільну працю, до перемоги!

17 травня

Капелан підрозділу – військовий капелан КВК о. Vadym Dorosh Omi:

“Відколи розпочалася російська-українська війна, я, відчуваючи поклик серця, почав думати в який спосіб зможу допомогти Батьківщині. Я був семінаристом і спочатку почав допомагати переселенцям з Донбасу та землякам емігрантам в Польщі  (декілька років). Потім, коли повернувся до України почав їздити, як волонтер в Донецьку область, де служили військовим і цивільному населенню служителі Християнської Служби Порятунку. Мені це подобалось. Далі Андрій Оленчик (Засновник ХСП ) запропонував бути військовим капеланом в Корпусі Військових Капеланів ХСП. Я погодився і служу тут до сьогодні. Яка моя мета? Як будь-якого священника чи місіонера облата заносити Ісуса Христа до кожного у цьому випадку до військових в конкретному середовищі, перебуваючи з ними, молячись за них, даючи приклад життя з Богом та ділячись особистим свідченням, як Господь змінив моє життя, коли я був військовим”.

Християнський соціальний простір

1 травня

Довгоочікувана зустріч з литовськими побратимами під час проведення гуманітарної місії в Україні. Разом завжди!

7 травня

Разом з Ярославом Лукасіком та Інною Золотухіною готуємося до продовження спільного медійного проекту. Світ має знати правду про війну в Україні!

14 травня

Довгоочікувана зустріч з капеланом одного з добровольчих підрозділів і нашим побратимом отцем Ярославом Куликом. Звірили годинники і узгодили спільні плани. Рухаємося далі на шляху виконання Божої Місії.

15 травня

Наша Юлія Марківна. Член лідерської команди ХСП.

Справжній Божий воїн-миротворець!

15 травня

Продовжуємо шліфувати грані майбутніх спільних проектів з командою Ярослава Лукасіка.

На Славу Божу і на благо Вітчизни!

17 травня

Офіс Католицького медіа-центру / Католицького телебачення EWTN в Києві. Обговорили майбутній спільний проект. Дякуємо отцю Олександру і пану Володимиру за готовність до співпраці на Славу Божу.

Корпус Військових Капеланів

2 травня

Війна триває на усіх фронтах.

Духовна боротьба є так само важливою, адже в молитві запрошуємо воювати з нами і за нас самого Господа.

Тому наша команда опікуються духовною підтримкою воїнів, яка включає, зокрема, передачу пакунків «Сила для сильних», що містять вервиці, молитовники, кишенькові Біблії, енергетичні батончики (солодощі), а також свідчення дитячої любові до наших захисників і захисниць: листи і малюнки.

Всі кошти на наших рахунках з призначенням «Сила» йтимуть на формування пакунків, що підніматимуть дух та силу військовим.

Духовна і гуманітарна робота на північних деокупованих теренах триває. Віримо, що прийде час і для східних та південних територій.

3 травня

І трішки фотозвітів по цьому дню… Дякую всім, хто допомагає наближати перемогу, хто дбає про бійців. Допомога для підрозділів ліками, продуктами та різними необхідними речами.

#разом_до_перемоги

Продовжуємо допомагати людям, які були змушені покинути свої будинки і своі міста.

4 травня

Дякуємо за допомогу:

Римо-Католицької Церкви «Христа Царя Всесвіту» та настоятелю Mykola Dmytrowycz Luczynskyi,   Громадській організації “Центр Об’єднаних Рішень” м. Львів, місіі МБФ “Открытое сердце” Халвард Хасселоу та усім небайдужим людям.

6 травня

Бачу цивілізаційний перехід, народження в муках немовля. У нього інші цінності буття, очищені вогнем та кров’ю. Немовля не все усвідомлює, але рефлексує на біль та лихо, проявляє любов, віру та надію.Маленький безкоштовний притулок для тих, кому нікуди повертатися.Навіть важко уявити собі скільки добрих сердець і рук приклалися до його створення та існування. Підключайтесь до опору, допомагайте всім до кого зможете дотягнутися. Ви — сіль землі. Якщо ж сіль втратить силу, то чим зробиш її солоною? Вона вже ні до чого не придатна, хіба що бути викинутою геть на потоптання людям…

Мф 5:13

7 травня

Допомога для війскових прямує в різні міста України…Особлива подяка тим, хто стоіть на захисті нашої України!!!Подяка добродіям!!! Mykola Dmytrowycz Luczynskyi,Tetyana Khomutovska Nordbø, Anna Maslenikova і всі, всі, всі!!!!Тільки #разом_до_перемоги Дякую, усій команді ХСП яка трудітся, як бджілки!!!

9 травня

В пакунок “Сила для сильних” входить один з наборів духовної підтримки:

▫️вервиця з молитовником;

▫️вервиця з кишеньковою Біблією;

▫️вервиця із буклетом із псалмом;

▫️вервиця із образочком до Божого Милосердя та молитвою.

Передаємо ці комплекти КАПЕЛАНАМ.

Капелан – це той самий тактичний медик, тільки лікує не тіло, а душу. Як і лікар, він потребує засобів надання допомоги.

12 травня

Памперси, дитяче харчування і ще трошки засобів особистої гігієни відправленно в м. Чернігів. Деякі родини вже почали отримувати)))Подяка усім, хто допомогає!Римо-Католицької Церкви «Христа Царя Всесвіту» та настоятелю Mykola Dmytrowycz Luczynskyi, Громадській організації “Центр Об’єднаних Рішень” м. Львів, місіі МБФ “Открытое сердце”  та Tetyana Khomutovska Nordbø за можливість відправити посилки.

12 травня

Дорогі Брати і Сестри! З Божою допомогою продовжуємо… Вибачте за фото мене скромного, але з очевидних причин фото з позицій не публікуватиму. Особлива подяка Leilina KS, її родині та друзям. Жилети пішли до наших Воїнів та Капеланів!

13 травня

Моє служіння військовим капеланом сьогодніПокликанням кожного Місіонера Облата Марії Непорочної є передусім бути біля найбільш потребуючих. Бути поряд та давати свідчення присутності Ісуса Христа у конкретному середовищі. Будучи місіонером облатом відчуваю натхнення у часі війни з Росією служити серед військових. Саме тому останні роки їздив на схід в околицях Маріуполя, робив різні зустрічі з ветеранами російсько-української війни тощо.Від 24 лютого цього року російсько-українська війна перекинулася по цілій Україні тому продовжую моє служіння, як військовий капелан Корпусу Військових Капеланів ХСП. Головну мету вбачаю у тому, щоб показати нашим Захисникам, що Бог є присутній у їхньому житті і ми також маємо бути разом з Богом, який допоможе нам перемогти ворога керованого злими.У моєму служінні військовим можу виділити три напрямки: щоденне служіння на місці, співпраця з іншими капеланами та волонтерами, щоб допомогти матеріально військовим та виїзди ротаційні.Відносно першого напрямку, намагаюся щоденне через присутність серед Захисників заносити правду про Ісуса Христа в розмовах, особистому прикладі, декому через таїнство сповіді чи молитву за кожного з хлопців.Другий напрямок є добре логістично організований. Практично підтримуємо контакт з багатьма військовими капеланами по Україні. Натомість також добра логістика у співпраці з волонтерами. Тут варто відзначити велике безкорисливе служіння волонтерів з України та Польщі (світські та духовенство). Є допомога також з інших країн. Великою допомогою є підтримка усіх напрямків місіонерами облатами та Корпусом Миротворців ХСП в нас на місці у Тиврові. Усе це дає можливість допомагати нашим Захисникам.Нарешті третій напрямок. Подібно, як раніше як капелан я їздив на схід так зараз розпочав їздити на південь нашої Батьківщини, щоб мати можливість особисто зустрітися з Воїнами, які захищають нас, щоб з ними порозмовляти, підтримати, помолитися та передати необхідну допомогу.На кінець хочу щиро подякувати усім співбратам Місіонерам Облатам Марії Непорочної, волонтерам та кожному хто за нас молиться та допомагає. Дякую за підставлене плече нехай Добрий Бог усім Вам винагородить.

14 травня

Тактична медицина від бойового капелана. Це потрібно знати кожному…

14 травня

Ми почули поклик.Місія через три доби.

До наших, які моляться і очікують підтримку братів.

До тих, які бояться повторення Ірпеня, Бучі та Бородянки.Ми повинні принести надію та примирення з Небом.

Наша дорога понад 2 тис км.Просимо вашої молитви🙏 та підтримки 🙌 Перемога скоро буде!!!

„Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися“ (Ефесян 6:13)

17 травня

Сьогодні по дорозі зустрів двох ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ!

Діти підійшли до мене і сказали, «правда Україна переможе росію» я відповів «Україна обов’язково переможе» пізніше почув Слава Україні!Радію що в нас такі діти, які бачать військову форму і мають довіру та радість!На прощання зробили спільне фото.

18 травня

Фронтові особливості здійснення Святих Таїнств у калейдоскопі воєнних буднів капеланів-католиків…

19 травня

Капелани. Божі воїни. Божі пілігрими. Божі друзі.

https://www.facebook.com/crsua/videos/819298295698013

Молитовний Щит

5 травня

Молитовний Щит — це духовний простір, де християни, небайдужі до сучасних проблем та викликів, роблять свій внесок у Божу справу через молитву. «Нам бо треба боротися не проти тіла й крові, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах» (Еф 6, 12).

https://credo.pro/2022/05/318501?fbclid=IwAR0VT4ZkfkJCcHwz2hUBE6OCrNSJXO7oTRR77-C01Blunl3VqCrRIu82fzE


13 травня

13 травня

Свою 10-ту річницю в Франківську молитовно відзначила Громадська організація «Християнський рух за життя»

Сьогодні, 13 травня, перед Івано-Франківським міським клінічним перинатальним центром провели молитовну зустріч з наміром захисту життя та припинення абортів в Україні за сприяння ГО «Християнський Рух за Життя». Ось уже протягом 10 років щоп’ятниці тут відбувається молитовне стояння.Захід розпочався із молебню подяки до Богородиці за дар життя, який очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

14 травня

Група наших служителів взяла участь у семінарі по програмі зцілення душевних ран “Долаючи лихо”. Семінар було проведено у Чернівцях 12-13 травня. Щиро дякуємо Українському Біблійному Товариству за надану можливість і традиційне партнерство.

14 травня

Концерт у госпіталі. Пісня теж лікує поранених воїнів.

https://www.facebook.com/crsua/videos/1005414106846986

14  травня

Запрошуємо до онлайн-участі у традиційній щомісячній російськомовній Святій Месі з Пакути (Литва). Початок сьогодні о 17:00. Будемо молитися в інтенціях нашого Молитовного Щита, які цілком і повністю присвячені війні України з російськими окупантами.

17 травня

Київська римсько-католицька парафія Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, каплиця святого отця Піо. Традиційна Євхаристія в інтенціях Християнської Служби Порятунку. Молилися за наше служіння і служителів. Все буде Царство Боже! Все буде Україна!

19 травня

Єврейська Самооборона і Взаємодопомога Києва. По дорозі на Марш Народів в Ізраїлі.

Християнський Миротворчий Корпус

6 травня

Дякуємо доброчинцям за смачний корм для службових  собак-саперів. Наші чотирилапі друзі були дуже раді.

8 травня

Партія ліків доставлена у зону бойових дій на Харківщині. Вони там зараз дуже потрібні і нашим воїнам, і нашим цивільним людям.

10 травня

Наш військовий психолог Неля Куцак. Дякуємо Богу за те, що дарує кращих.

11 травня

Сюжет про Вінницьку окрему бригаду Тро. З нею працює наша Неля Куцак. Про це також в зазначеному сюжеті.

18 травня

У християн є багато граней покликання на цій війні. В тому числі і захищати країну зі зброєю в руках. Як наш побратим, один із членів лідерської команди Християнського Миротворчого Корпусу та дієцезіальний командор Ордену Лицарів Святого Йоана Павла ІІ. Безпечного і плідного служіння тобі, Францевич. Не в ім’я ненависті до орди орків, а заради любові до свого народу в Ім’я Христа.

Орден Лицарів Йоана Павла ІІ – Українська Провінція

9 травня

На славу Божу, Вітчизні та Ордену!!!

ХСП-СЄР-МзМ

10 травня

Велика партія гуманітарної допомоги, надана польським благодійним фондом “Східно-Європейська Реформація”, уже в Києві та спрямована на потреби людей, які проживають на постраждалих від бойових дій теренах Київщини і Чернігівщини. Дякуємо, друзі, за підтримку. Також щиро дякуємо за активну співпрацю у цій важливій справі нашим побратимам з Молоді з Місією.

ХСП-МзМ

14 травня

Підписали угоду про спільне служіння з київською командою християнської міжнародної організації “Молодь з Місією”. Служителі Місії з перших днів війни активно і успішно займаються гуманітарною допомогою людям у зоні бойових дій та на деокупованих територіях. Для нас великий привілей взаємодіяти з молодими місіонерами зі складу зазначеної команди. Хай апостольський дух не погасне у Христовій Церкві перед лицем сучасних викликів і  випробувань.