Пол Робінсон, генеральний директор Release International, сказав, що наступні 12 місяців будуть «важливими для великої частини церкви по всьому світу».

Дослідження Release International Persecution Trends висвітлює ситуацію для віруючих у Нігерії, Індії, Китаї та Ірані серед інших країн.

Нігерія є місцем, яке викликає найбільше занепокоєння через зростання насильства та збільшення закликів ісламістських екстремістів на півночі та регіональних етнічних груп на півдні розділити країну.

Християни продовжують бути об’єктами жорстоких нападів у регіоні Середнього поясу, але насильство все більше поширюється на центральні та південні регіони, які колись вважалися відносно безпечними.

Release International оцінює кількість християн, убитих цього року радикально налаштованими у понад 6000, але смертоносні атаки також здійснюються терористичними групами Боко Харам та Ісламською державою Західної Африки.

Із зростанням беззаконня існують побоювання, що Нігерія стане ще однією невдалою державою.

«Кожна ознака вказує на те, що Нігерія перебуває на поворотному етапі своєї історії», — сказав партнер Release International у країні.

«Вибори 2023 року визначать, чи росте нація як одне ціле, чи розпадеться».

Партнер продовжив: «Викрадення з метою отримання викупу тепер стало основним заробітком для терористичних груп, у той час, як кількість жертв зґвалтувань і людей, які живуть з обмеженими можливостями через напади, продовжує зростати серед християнських громад.

«Сотні тисяч дітей у цих християнських селах не можуть ходити до школи чи здобувати хорошу освіту».

В Індії християни зазнають нападів з боку індуїстських націоналістів, а закони проти навернення поширюються у багатьох штатах, що викликає побоювання, що введення національного закону – це лише питання часу.

На Різдво надходили повідомлення про індуїстських екстремістів, які скандували «смерть Ісусу Христу» та спалювали опудала Санта-Клауса, що в Індії прирівнюється до християнства.

В Ірані, який цього року був сколихнутий протестами, партнер Release International сказав, що «безсумнівно», уряд стурбований тим, що «розчаровані мусульмани стають християнами».

Попри «хвилю переслідувань» новонавернених і загрозу тривалих тюремних термінів, домашні церкви в Ірані зростають.

«Очевидно йде кампанія, щоб зупинити поширення християнства, арештувати тих, хто очолює домашні церкви і займається євангелізацією та навчанням», – сказав партнер Реліза.

Коментуючи звіт, пан Робінсон сказав: «Уроки ранньої Церкви та історії вчать нас, що переслідування концентрують розум і зміцнюють рішучість. Воно надихає та очищає Церкву».

Тенденції переслідувань опубліковано у випуску журналу Release International Voice за січень 2023 року, який можна завантажити тут

За матеріалами: christiantoday.com

Джерело