Передача: Катехиза

Автор: Микола Бєлічев

Ведучий: Олександр Скрипченко

Про вчинки милосердя в контексті книги “Містична Святиня Бога” розповідає отець Микола Бєлічев – маріанин, головний редактор журналу “Слово між нами“. Римо-Католицька парафія Святого Сімейства м. Харків.

Слухати аудіокнигу “Містична Святиня Бога” на Youtube

“Негідні вчинки руйнують Містичну Святиню, а милосердні – її відновлюють”, – розділ 21 книги “Містична Святиня Бога” – “Відновлення Містичної Святині”. Про вчинки милосердя.

На початку війни було багато людей, які активно допомагали, але поступово  бажання робити добрі діла зникло. Якщо ми не черпаємо сили в Ісуса через Євхаристію то наші вчинки будуть недовговічні. Без дару Духа Святого ми просто неспроможні довготривало працювати. І не варто ставити претензії людині, а більше до Церкви, що не втримала особу та не надала їй необхідної допомоги. Адже саме через відсутності єдності з Ісусом до неї прийшло розчарування та вигорання. 

В Його Тілі та Крові джерело нашого життя. Тож черпаймо сили в Його Євхаристії та переносимо у своє життя. Нам потрібно їсти та пити, щоб нагодувати інших. І Святий Станіслав говорить часто про це у книзі “Містична Святиня Бога”. Він стверджує: “Так, як Ісус приносить себе в жертву на вівтарі, так і ми можемо приносити жертву на алтарі свого серця”.

Існує 14 діл милосердя.

Ті, що стосуються тіла: “Відвідую, годую, напуваю, викупаю, вкриваю, приймаю, ховаю”.

Ті, що стосуються душі: “Раджу, терплю,втішаю, застерігаю, навчаю, молюся, прощаю”.

Саме практика духовних цінностей важлива у нашому житті. Спочатку ми вибудовуємо духовні цінності та принципи – робимо так, як того хоче Бог, а потім Він облаштовує наше життя.

Часто звучить руйнівна фраза: “Не забудемо – не пробачимо”. Але ж ми й так, апріорі, не забудемо це горе, що прийшло через війну. Нам ліпше молитися про найшвидший, успішний контрнаступ та перемогу ЗСУ.

Отець Микола Бєлічев

Слухати запис