Парафія Пресвятої Діви Марії Матері Церкви. Каплиця-санктуарій святого отця Піо. Не зважаючи на виклики та обставини, духовне серце Християнської Служби Порятунку у цих материнських для нашого служіння стінах має продовжувати битися. Отож традиційна щомісячна Меса за участю служителів ХСП відбулася знову… Так було, так є і так буде надалі…

Молода спільнота с. Піонерське під час Літургії Слова.

Вже три роки як люди мають можливість переживати Святу Месу. Спочатку не щонеділі була така можливість через те, що небуло священика. Пізніше вже змогли людям запевнити на неділю присутність священика. Приїзджали на ротаційній основі священики єпархіяльні і з різрих монаших орденів, в інший час отці Пауліни старались приїхати.

Цієї неділі настоятель отець Павло з м. Маріуполь захворів і не зміг приїхати. Отож вірні залишились без можливості переживати Святу Месу.

Та люди вже не уявляють собі неділі без можливості літургійного слухання Слова Божого і прийняття Тіла Христа до свого серця.

Тому з благословіння єпископа Володимир Завадський провів Літургію Слова і уділив Святого Причастя вірним.

Молимось про здоров’я для о. Павла.

І просимо Бога про можливість щоденної Служби. Про нові покликання до місійної праці на Сході України!

Нехай буде воля Твоя Господи!

13-14 листопада в онлайн-форматі проходила щорічна зустріч Мережі Європейських Спільнот (ENC), до складу якої, зокрема, входить Об’єднання Католицьких Спільнот (до ОКСу належить близько 50 римсько-католицьких і греко-католицьких харизматичних спільнот України). У програмі зазначеної зустрічі, яка цього року носила назву ENC-Gathering 2020, було також передбачено презентацію служіння Християнської Служби Порятунку. Презентація отримала таку назву» «Християнська Служба Порятунку на полях воєнних дій на сході України».

Пройшов черговий семінар формації “Гора Пророка” в онлайні. Брали участь майже 80 учасників. Підготовка духовних воїнів триває…

Пройшла атакуюча молитва “Праща Давида”. Пророче поклоніння, слухання Божого Голосу, захисна молитва за Церкву, штурмова ходатайсивенна молитва проти духу антисемітизму… Це була не просто молитовна зустріч. Це була духовна битва…

Трансформація конфліктів і миротворення. Готуємося до запуску такого напряму формації і служіння разом з нашими партнерами з Діалогу у Дії. Найближчим часом маємо вийти на дорожню карту спільних заходів. А далі – хай нас провадить вітер Святого Духа.

ХСП-Маріуполь-Піонерське

Разом піклуємося про стареньких, привозимо гарячі смачні обіди. Дякуємо нашим добродіям за підтримку нехай добрий Господь благословить Вас.

“Будь доброю землею, щоб принести добрий плід”. Микола Полівода, Viktoria Strekalovaдякуємо за благодатний час служіння в дитячому центрі “Ковчег”.

Божих благодатей Вам

Підготовку до Різдва та Нового року розпочато))) майстер клас декупажу ялинкових іграшок

Майстер іконописець Hubert Kampaпісля занять розповідав: ” Діти мають багато енергії бігати, стриба, гратися, а коли сідали писати ікони вони затихали, щоб творити щось прекрасне, особисте, святе”.

Нерукотворний образ Спасителя Ісуса Христа.

Кожна робота особлива зі своєю історіює, так як в кожної дитини своя історія життя….

Щиро дякуємо за проведення майстер класу іконописання директору фонду W Błogosławionej Sztuce – Fundacja In Blessed Art Hubert Kampa. Дякуємо Богу за вас.

Домашні біблійні зустрічі.

Які солодкі Твої слова для мого піднебіння, -для уст моїх солодші меду! (Пс.119. 103)

Після трьохтиждневого карантину Слово Боже як мед для зцілення душі та тіла.

Слово Боже говорить: “28.Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі.” (Мт.10.28)

ХСП-Авдіївка

Висловлюю подяку Тарасу Яницькому за передані іграшки для діток. Ті військові, які жах війни бачили на власні очі, які захищали мир та спокій дітей – назавжди залишаються захисниками любові,турботи та підтримки. Не буває чужих дітей. Дякую Вам за бажання зробити чиюсь дитину щасливішею, щоб маленька крапелька торкнулася її крихітного серденька. Ніхто не знає що буде далі,але намагатися дітям війни дарувати приемні відчуття – це надія не загубити їх душі на війні. Дякую!!!

Найбільше відчуття спокою – зустріч з хлопцями! Приїхати до них,поспілкуватися, обійняти,підтримати. Деякий час такого файного спілкування і ти розумієш, що цю мить не можна забувати ніколи. Вони справжні!!! …

Велику подяку від хлопців Pawel Gonczaruk та Сергей Доротюк, а також усім небайдужим людям за передані вкрай необхідні речі для хлопців.

Не буває маленьких або великих справ – буває лише бажання допомогти, та покласти крапельку свого життя на захист тих, хто захищає нас!!!

Дякую Cimic Avdeevka за супровід.

ХСП-Мар’їнка

Дякую Елена Олан і Наташа Гиниятуллина за дуже вчасно передані ліки. Спасибі за вашу любов і турботу!

«Для кожного з нас, пересічних громадян, я хочу сказати, що ми не повинні забувати, що війна триває, вона не закінчилась», – розповів Борис Пушкель, військовий капелан Християнської Служби Порятунку, у програмі «Очима експертів» на Телеканалі СК1.

Далі, пряма мова капелана.

Необхідні медикаменти у відповідний військовий підрозділ потрапили вчасно. Передзимове міжсезоння завжди приносить з собою підвищені ризики простудних захворювань. Дякуємо всім причетним

Соціальна платформа

Ольга Максименко, лайф-коуч, що займається питаннями щастя в професії, самооцінки та впевненості у собі – у програмі “Modus Vivendi” на Радіо Марія. Ведучі – Оксана Семенець, Артем Семенець.

Зиновій Свереда, доктор соціальної економіки, екс-доцент Папського Григоріанського університету (Рим, Італія), політолог, економіст, фахівець з кооперації та соціального підприємництва – гість програми “Християнська соціальна платформа” на EWTN Україна

Тема розмови: “Спадщина митрополита Андрея Шептицького”

Ведуча – Оксана Семенець

Денис Гореньков – координатор ініціативи «Місія в професії», соціолог, місіолог, лектор програми «Школа соціального лідерства» при ХСП – гість програми “Християнська соціальна платформа” на EWTN Україна.

Тема розмови – “Щедрість та жертовність у житті християнина”.

Ведуча – Оксана Семенець.

Новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ.
Тема: Міжмор’я: шанс для України? Ігор Загребельний у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ
Гість у студії: Ігор Загребельний — керівник АДЦ «Політична теологія», кандидат філософських наук. Закінчив історичний факультет Полтавського національного педагогічного університету (2012).