Християнська Служба Порятунку опікується найбільш потребуючими мешканцями «сірої зони» та регулярно допомагає їм продуктами харчування, найнеобхіднішими речами та молитовною підтримкою.

«Сьогодні  роздавали потребуючим тілесну поживу, поєднану з молитвою та духовними розмовами, адже в них є присутній сам Ісус Христос! Дякуємо, Тобі, Боже, що дозволив сьогодні Себе нагодувати, – розмірковують служителі ХСП-Маріуполь, – Хоча і страви не були ресторанного зразка, але приготовані з Любов’ю для тих, кому мали занести тарілку супу. Люди не мають можливості готувати  собі їжу з різних причин: немає газу, немає світла, немає продуктів, чи сліпа людина, яка не може побачити нічого!  Боже, дякую Тобі за можливість допомогти ТОБІ! !!!».

Cлужителі відвідують з гостинцями 52-річного Івана (з Піонерського), яким ХСП опікується з березня.

 

Продуктами харчування служителі ХСП допомагають і бабці Каті та її доньці.

У них згоріла хата та документи.

ХСП також опікується колишнім вчителем фізкультури Анатолієм та його сином Олегом, які мешкають у Піонерському та знаходяться у надзвичайно скрутному матеріальному становищі.

«З початку війни в Україні з’явилася особлива категорія громадян – біженці. Але не всі родини змогли виїхати із зони бойових дій. Там залишилися найбільш слабкі й незахищені. Серед них – пані Катерина, яка має хвору дочку, пан Анатолій і його син Олег, а також пан Іван, які практично не мають засобів для існування. Господь є милосердним і посилає до цих людей волонтерів, які не тільки нагодують, а й запропонують їжу духовну. З будь-якої ситуації є вихід і з найти його можна тільки разом з Ісусом. Люди, яких торкнулася війна, відчувають це особливо гостро», – говорить Наталя з парафії Храму св. Йосипа у Дніпрі, яка допомагала служителям ХСП у «сірій зоні».

«Благословенні милосердні. Найкращим свідоцтвом є реалізоване Боже милосердя в кожному з нас. Тому воно захоплює і огортає нас покровом Всевишнього, та стає найкращим свідоцтвом про милосердну Любов. Маємо змогу поділитися з нашими ближніми милосердям та Любов’ю», – роздумує про дар милосердя духівник та капелан ХСП Олександр Коцюр.
Він розповів, що служителі ХСП, серед інших, відвідали також і чоловіка з села Лебединське.

 

«Він живе один, сліпий, щодня ходить на блок пост щоб поїсти. Беремо під опіку, щоб щоразу, як випаде можливість, привозити їсти. Завтра завеземо обід», – сказав капелан.

Дякуючи парафіянам з Маниківець, служителі ХСП відвідали три малозабезпечених сім’ї  у прифронтовій Талаківці.

Благословили їх продуктами, а також одягом для новонароджених Ніни та Діани.

Сім’ї потребують одягу, підгузків, продуктів, а найголовніше – молитви за них, адже їхнє село часто потрапляє під обстріли.